tion.ro Web analytics

Bani pentru testarea COVID-19 a profesorilor și angajaților din școlile speciale din Timiș

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Bani pentru testarea COVID-19 a profesorilor și angajaților din școlile speciale din Timiș

Reactualizat la:
Anul școlar începe la 14 septembrie, iar profesorii de la școlile speciale din Timiș vor fi testați pentru Covid-19 cu bani de la consiliul județean (instituția care finanțează aceste instituții de învățământ). Testarea este o recomandare, transmit reprezentanții CJ Timiș, nu este obligatorie. Consilierii județeni au votat, într-o ședință extraordinară, alocarea de fonduri pentru testarea cadrelor didactice și nedidactice de la școlile speciale din Timiș.
Scris de Adrian Panduru - Anul școlar începe la 14 septembrie, iar profesorii de la școlile speciale din Timiș vor fi testați pentru Covid-19 cu bani de la consiliul județean (instituția care finanțează aceste instituții de învățământ). Testarea este o recomandare, transmit reprezentanții CJ Timiș, nu este obligatorie. Consilierii județeni au votat, într-o ședință extraordinară, alocarea de fonduri pentru testarea cadrelor didactice și nedidactice de la școlile speciale din Timiș.

Consilierii județeni din Timiș au votat, miercuri, 9 septembrie, într-o ședință extraordinară, alocarea de bani pentru școlile speciale din Timiș – 920.000 de lei. O parte din acești bani – 450.000 lei – este alocată Spitalului Județean Timișoara și Spitalului Lugoj pentru reactivii necesari testării cadrelor didactice de la școlile speciale. Vor fi testate aproximativ 800 de persoane (personal didactic și nedidactic), iar reprezentanții CJ Timiș transmit că este vorba de o recomandare, pentru că nu pot obliga aceste persoane să se testeze dacă nu vor acest lucru.

„În urma discuțiilor avute cu directorii acestor școli speciale am căzut de comun acord să testăm întregul personal, didactic și nedidactic, astfel încât să fim pregătiți din toate punctele de vedere de ceea ce înseamnă începerea anului școlar. Vă propun să alocăm 300.000 lei pentru Spitalul Județean Timișoara, pentru achiziționarea de reactivi și alte materiale și 150.000 lei pentru Spitalul Lugoj”, a spus, la ședința extraordinară desfășurată miercuri, 9 septembrie, președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra.

Bani au fost alocați și pentru cumpărarea a 12 termoscannere pentru școlile speciale (158.000 lei).

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveau”, „Constantin Pufan” și „Dumitru Ciumăgeanu” – din Timișoara, „Constantin Păunescu” din Recaș și „Alexandru Roșca” din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și „Gheorghe Atanasiu” din urbea de pe Bega.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Fără apă, duminică, în zona bd. Dâmbovița

  Ştiri din Timiș

  Mărțișoare dezinfectate, în pandemie. „Le facem cu elevii la școală, să păstrăm tradiția”

  Sănătate

  Cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 este la Dumbrăvița, localitate în carantină

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore. Noile cazuri pe localități

  Sănătate

  România, 27 februarie: 3432 de noi infectări cu coronavirus. Aproape 10% sunt din Timiș

  Sănătate

  Se fac programări pentru vaccinul Pfizer în Timiș. Șapte fluxuri noi, de luni

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara a anulat licitația pentru centrul oncologic de terapie de la Babeș. Din lipsă de oferte admisibile

  România

  FOTO. Călător în pandemie. Traseul spre Ineleț, pregătit pentru turiști

  Eveniment

  Bărbat la spital din cauza unui șofer neatent care nu a oprit la STOP, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Ziua bolilor rare, la Timișoara: proiecții inedite în semn de solidaritate, pe fațada UMFT

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici