Specialiştii avertizează că persoanele care consumă timp îndelungat astfel de alimente se pot îmbolnăvi de obezitate şi chiar de cancer.
Potrivit statisticilor, majoritatea românilor ştiu că mâncarea de tip fast food este periculoasă pentru sănătate. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulţi români, în special tinerii, preferă să consume un hamburger sau o shaormă în locul unor mîncăruri gătite.
Specialiştii susţin că valoarea calorică foarte mare a acestor alimente, dar şi modul în care sunt preparate pot afecta grav sănătatea.
“Alimentaţia de tip fast food nu poate să fie sănătoasă, în condiţiile în care conţine un număr foarte mare de calorii şi grăsime”, spune Oana Pîrliteanu, nutriţionist.
Cele mai consumate produse de tip fast food sunt shaormele, cartofii prăjiţi sau hamburgerii. Toate acestea au valori calorice de peste 500 de kcal pentru 100 de grame.
Alimentele de tip fast food pot produce multe boli şi chiar cancer
Reactualizat la:
<STRONG>Mâncărurile</STRONG> de tip fast food sunt extrem de <STRONG>periculoase</STRONG> pentru sănătatea oamenilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!