tion.ro Web analytics

UPDATE. Primarul Timișoarei, inculpat în dosarul retrocedărilor, află astăzi dacă dosarul primește termen de judecată

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:

UPDATE. Primarul Timișoarei, inculpat în dosarul retrocedărilor, află astăzi dacă dosarul primește termen de judecată

Reactualizat la:
Pronunțare în așteptare pentru actualul primar al Timișoarei în dosarul imobilelor vândute ilegal pe legea 112. Edilul, alături de fostul primar și alte personaje celebre din Primăria Timișoara, află dacă judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiș fixează un termen de judecată în dosar. UPDATE. Cauza a fost amânată
Scris de Raoul Jurchela - Pronunțare în așteptare pentru actualul primar al Timișoarei în dosarul imobilelor vândute ilegal pe legea 112. Edilul, alături de fostul primar și alte personaje celebre din Primăria Timișoara, află dacă judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiș fixează un termen de judecată în dosar. UPDATE. Cauza a fost amânată

Actualul și fostul primar, dar și alte nume celebre din primărie, urmează să afle dacă dosarul retrocedărilor ilegale pe legea 112 va primi un termen de judecată și care este acesta. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA la finalul lui 2019, iar termenul ședinței de cameră preliminară, la Tribunalul Timiș, a fost stabilit ulterior pentru 11 iunie 2020, cu începere de la ora 9.

Judecătorul de cameră preliminară va decide dacă consideră legal rechizitoriul întocmit de parchet și poate fixa primul termen de judecată. Procedura este obligatorie în cazul tuturor dosarelor trimise în judecată de parchete, chiar și în cazul celor în care inculpații au recunoscut comiterea infracțiunilor și aleg procedura simplificată. Decizia poate fi atacată la o instanță superioară.

La finalul ședinței instanța a rămas în pronunțare. Avocații inculpaților au invocat mai multe excepții, iar instanța urmează să se pronunțe.

Zeci de contracte considerate ilegale de DNA

Cei inculpați în dosar sunt acuzați de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alții:

 • Gheorghe Ciuhandu, la data faptelor primar al municipiului Timișoara (61 de contracte)
 • Nicușor Miuț, la data faptelor director al Regiei Autonome Urbis, Administrarea Domeniului Public S.A. Timișoara și Direcției Patrimoniu din cadrul PMT
 • Ioan Cojocari, secretar al PMT, coordonatorul Serviciului Juridic Contencios în PMT (61 contracte)
 • Nicolae Robu, la data faptelor și în prezent, primar al municipiului Timișoara (2 contracte)
 • Dan Diaconu, la data faptei viceprimar al municipiului Timișoara (un contract)
 • Traian Stoia, la data faptei viceprimar al municipiului Timișoara (un contract)
 • Martin Staia, la data faptelor director al Direcției Patrimoniu, respectiv al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse din PMT (2 contracte)
 • Simona Vîrlea, la data faptei jurist în PMT (un contract)
 • Gabriela Iova, la data faptei jurist în PMT (un contract).

40 de milioane de euro prejudiciu, sute de imobile vizate!

DNA a descins la Primăria Municipiului Timișoara în primăvara lui 2015. Au ridicat mai multe documente într-un dosar penal care viza retrocedări ilegale din perioada 1996-2015. Procurorii considerau că în perioada respectivă „mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, precum și alte persoane, și-au încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 și au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al orașului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului”.

În baza legii 112/1995 foștii proprietari și moștenitorii lor își putea redobândi imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau puteau fi despăgubiți de autorități. Mai mult, inclusiv chiriașii puteau cumpăra imobilele în cauză dacă aveau contract de închiriere și locuiau în imobil la data intrării în vigoare a legii.

UPDATE. Cauza a fost amânată

Judecătorul de cameră preliminară a decis să amâne cauza până în 18 iunie. Se va pronunța atunci față de toate excepțiile și cereri invocate de apărătorii inculpaților.

„Recalifică chestiunea prealabilă referitoare la stabilirea cadrului procesual invocată de către apărătorul ales al inculpatului R. N., avocat Sabou Daniel, ca şi o excepţie privind neregularitatea rechizitoriului, faţă de care se va pronunţa împreună cu celelalte excepţii şi cereri invocate în cauză. Amână judecarea cauzei la data de 18.06.2020, ora 09:00 pentru când se citează părţile”, se arată în motivarea instanței pe scurt.

Articole pe aceeași temă:

Primarul Timișoarei află în 11 iunie dacă este trimis în judecată în dosarul imobilelor vândute pe Legea 112

Vom reveni cu amănunte!

51 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. LEX says:

  Sampania este la rece

 2. pacientul englez says:

  dar si Visinel

 3. john marascu says:

  Scapa gunoiu , a cumparat prea multi procurori si judecatori, numa contracte de milioane de euro date pt lucrari care valoreaza cateva mii de euro

 4. Felicitari DNA says:

  Ii doresc moftangiului la macar cativa ani !

 5. sateanul says:

  Gica Popescu a fraudat fiscul intr-un singur contract si a facut 4 ani de puscarie, desi achitase deja datoria considerata prejudiciu catre stat.

  • Realism says:

   Cu Gica au fost alte interese, securistii vroiau omul lor la conducerea FRF. Daca Prostul nu insista sa obtina functia, scapa de puscarie.

 6. emilut says:

  Cum era aia cu #fărăpenali ?
  Nu se mai agită oile acum prin piețe? Se pare că la Timișoara se acceptă și penali.

  • Robica says:

   ba, era maica-ta pe acolo… behaia

  • Nelu says:

   haaa…. ce legatura are fara penali cu acte comise acum 5-10 ani ? emilut … plangi dupa Dragnea ?

   • emilut says:

    Dacă are dosar pentru fapte comise în urmă cu cel puțin 5 ani, nu e penal.
    Bravo! Logică bună.
    Cu așa logică din partea alegătorilor nu e de mirare că a ajuns Robu primar.
    Trăiască România Normală și Educată.
    Aia în care se agită oile #rezist și useriste prin piețe pentru un referendum care nu se mai aplică (sau se aplică doar la unii).

    • Marcadolaru says:

     Iti montam o scena pe treptele catedralei , esti dispus sa sustii asa ceva intr-un discurs public ? Eventual ii pui pe Dobra si drogatul ala de Alfred sa te tina de fusta, Ilie Sarbu sa fie pe faza sa traga usa dupa voi cand sarbatoriti evenimentul cu o paranghelie in catedrala

     • emilut says:

      Era vorba despre Robu, dosare și #fărăpenali.
      Dar când nu ai argumente, deviezi de la subiect, bagi pe alții în ecuație etc..

   • gabi says:

    nu-ti irosu gura, nu ai cu cine

  • alfons says:

   emilutz e debilutz!

 7. Ion says:

  A rezolvat Robulache dosarul, a trimis lachei la București, Romania este capturata de mafie.

 8. Robinho says:

  Inchisoare pentru Ciuhandu cel putin 30 andi restu cate 15,20 de ani …

 9. BUBAHUBA says:

  Z-E-C-E ANI

 10. TinarLiberalPurSange says:

  Forza Unicului Partid Liberal din Timisoara.
  Sa-i dia Dumnezeu sanatatea Domnului prof. univ. Dr. Ing. Primarul orasului domnul Robu si intreg aparatului specializat administrativ din administratia UAT-ului. Tinet-imi pumni ca dupa licenta poate ma angajez si eu sa aduc valoare in administratie.

  • death says:

   Ai uitat DHC, adica doctor horroris causa!

  • Rradu says:

   Băiete, dacă ești tânăr liberal și student la UVT, ce note ai avut la gramatica, dacă ești asa de pornit??? Sau numai asa poți sa fii tânăr liberal și sa susții toate gunoaiele???

   • Jos_mafia_robuliana says:

    Ăsta e nivelul votanților lui robu, dacă ești mai inteligent de atâta, nu o sa îl votezi, e foarte simplu

   • TinarLiberalPurSange says:

    Sunt calculatorist boss, la UVT merg domnisoarele, barbatii adevarati merg la Poli.
    Santeti decat niste heitari cu suflet negru care nu vedeti ca domnul primar ing. macar face ceva pentru oras. Ciuhandru ce a facut? A dat centrul la………

 11. BRUSC says:

  Nu uitati ca Robu a chemat DNA-ul în primăvara lui 2015 pentru retrocedări ilegale ! Se pare ca doar o parte din imobile a fost furata de mafia tiganeasca , cealalta parte de agenti si colaboratori ai fostei securitati . Aici e problema !

 12. andreivladpopa says:

  Sper sa primesti un calduros “La Multi Ani”, parazitule!

 13. Emil says:

  Nu se găsește nimeni care ar putea să-l ajute pe Emilutz al nostru că suferă tare mult mi se rupe sufletul cînd îl văd așa el cam uită multe dar ce să-i faci este boală grea PSDismul!

 14. Alex says:

  Sa vedem daca in pușcărie langa cicurei are Chiuhandru pile sau îl ajută aia pe motiv de discriminare !!! Sa își ea mult săpun cu el că o să aibe nevoie. ……și despăgubiri pt stat sau e de preferat o cauțiune de 10 milioane de euro și este liber !!!se mai aduc banii la buget ?

 15. Mariusica says:

  La puscarie! La puscariiiiie, la puscariiiiie!

  • TinarLiberalPurSange says:

   La puscarie sa mearga Ciuhandru si taranistii.

   Administratia liberala a facut ordine in primarie si acuma totul e ultracorect standardizat, se simte mana domnului profesor. Vaeste ciuda ca Timisoara se dezvolta in forta.

   • Misto says:

    Ești un troll robulian, asa e? 😋

    • TinarLiberalPurSange says:

     Nu sunt trol! Timisoara nu a avut asa primar decand exista. Mam saturat de heitari si de oameni cu suflet negru care nu vad realizarile domnului primar si ale administratiei.
     Va era mai bine cu PSD? Sau cu Ciuhandru?

     • Nicu says:

      Eu votez cu Dominic Fritz. Are un trecut impresionant in Germania. Poate se va simti influenta lui si in Timisoara.

 16. Nila says:

  Il detest pe omul asta din toata fiinta mea, dar nu e corect cum se incearca denigrarea lui pe posturi TV, pentru fapte ce nu sunt toate ale lui, cu scopul de a nu a nu mai fi lasat sa candideze. E adevarat ca a vandut 2 maghernite din prostie, dar o justitie corecta, nu aservita, ar trebui sa se pronunte rapid asupra faptelor ca sa nu fie suspiciuni de implicare a ei in alegeri. Daca populatia Timisoarei uitandu-se in vecini, la Oradea, Cluj, Resita, Alba-Iulia sau altele, tot pe acest primar il prefera, nu ar trebui sa i se interzica sa candideze pentru ca reflecta compozitia orasului, si fiecare oras are conducatorul pe care il merita. E autist, atoatestiutor, a facut multe prostii, si-a format o camarila de tip mafiot greu de dat jos, dar daca continuam cu el sau nu trebuie sa hotarasca timisorenii nu justitia aservita unor interese obscure.

  • jack says:

   te bati cap in cap cu ce spui vrei sa faci pe corectul democrat dar o dai in hotie…daca ai semnat esti partas la furt nu conteaza ca altii sunt de vina prin semnatura ta ai pridus un prejudciu si nu conteaza ce voteaza oamenii legea trebuie sa extraga infractorii din societate!

  • Nicu says:

   Nu-i suficient sa-l detesti, important e sa te prezinti la alegeri si sa votezi cu unul care chiar poate castiga. Altfel il vei mai avea o buna vreme primar.

 17. Moto says:

  Asta motiv sa ieși în strada
  Sau dat case terenuri jumate din tm pe șpagă și relati a sosit timpul sa ii trage la răspundere
  Sper ca și angajați care au făcut în frunte cu sefi lor ciuhandrul și robul
  La pușcărie

 18. Bronx says:

  La mulți ani cu executare. Măcar Z-E-C-E.

 19. jack says:

  e clar ca sunt presiuni politice asupra procurilor daca nu au avut curaj sa il incrimineze din prima!din acest proces in mod normal nu are cum scapa a semnat e partas la furt!

 20. DedeTM says:

  Numai sa nu o lungeasca la nesfarsit, acest vinovat cu plete vopsite trebuie inchis si sa nu mai auzim de el, altfel va continua ca o plaga peste Timisoara.

 21. SabinA says:

  Toata Riomania este BRAZDATA DE FALS SI UZ DE FALS. Marea schimbare a insemnat pentru UNII sa faca din 2 – 7 apoi NESIMTIREA a evoluat…din 20….—7,000, 70.000, 700.000 de lei….de euro…de bitcon…….PEDEAPSA CAPITALA este singura care poate stavili HOTIA din ROMANIA,…….SI SA VA GANDITI LA ACELE SUTE DE MII DE ROMANI CARORA LE-AU FOST furate PROPRIETATILE IAR jUSTITIA SE OCUPA DOAR DE CATEVA SUTE…

 22. Borcsi Gabriela says:

  S-a amanat pana dupa alegeri ca daca e reales tot el il face basma curata, daca nu il baga la zdub

 23. D says:

  ROBU ESTE CRIMINAL! VREM PSD! PSD!

 24. lucii says:

  Cunosc locuintele ptr care este invinuit primarul Robu ,se afla intr.o curte in Pta,Traian.Vai de mama lor, daca si ptr alea credeti ca s.a putut lua spaga …imi vine a rade.Totul estd o campanie dusa impotrjva Primarului Robu,nimic altceva.Se stie ca,Robu este in multe procese cu tiganii.Mai bine ocupati.va de Ciuhandu care ne. adus tiganii in Timisoara si care a ajutat tiganii s puna mana pe multe case istorice din oras.

 25. lucii says:

  De aducerea romilor in Timisoara este raspunzator fostul primar Ciuhsndru si nu Robu.Doar se stie.

 26. Nicu says:

  Cuvintele “robul lui Dumnezeu, Robu” nu se potrivesc in cazul dumneavoastra! Am mai votat cu PNL-ul, dar acum ca va sustine, nu voi mai vota veac. Parca ati devenit toti PSDisti. Aceeasi Marie cu alta palarie.

 27. Ştirile judeţului Timiş

  Nicolae Robu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Timiș, după eșecul la alegerile locale
  Liderul liberalilor din Timiș și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Timiș, după ce a pierdut fotoliul de primar al Timișoarei la o diferență destul de mare față de contracandidatul său de la USR-Plus, Dominic Fritz. I-a trimis demisia direct lui Ludovic Orban.

  Ştirile judeţului Timiş

  Cine este Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei?
  A venit în urmă cu 17 ani în Timișoara și spune că a ajuns să vină mai des în orașul al cărui primar tocmai a devenit decât mergea să își vadă părinții. Dominic Samuel Fritz, noul primar al Timișoarei, are 37 de ani, nu este căsătorit și nu are copii. Se declară îndrăgostit de orașul pe care îl va administra în următorii patru ani. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Aproape 180.000 de cititori au urmărit alegerile în direct pe tion.ro. Vă mulțumim!
  Timișorenii și timișenii au ales tion.ro pentru a afla informații în timp real despre desfășurarea alegerilor locale în Timișoara și județul Timiș. Reporterii celui mai citit ziar din vestul țării au muncit până în orele mici ale dimineții pentru a vă aduce informații despre acest scrutin istoric în era post-decembristă a României, știrile și live-urile fiind urmărite de zeci de mii de persoane. Iar pentru asta, vă mulțumim!

  Eveniment

  Bătaie la Variaș în noaptea alegerilor: Candidatul USR la primărie, lovit cu piciorul în cap de un simpatizant Pro România
  Tensiune maximă la Variaș, după ce candidatul Pro România, Nicolae Birău, a câștigat un nou mandat de primar al comunei timișene. După aflarea rezultatelor, a început un conflict între cei de la USR și simpatizanții Pro România, candidatul USR la primărie fiind bătut. Video cu momentul conflictului. 1

  Sănătate

  Coronavirus în Timiș: 22 de cazuri noi în Timișoara și în alte șase localități din județ. Sunt nouă focare active
  În Timiș au fost depistate, în ultimele 24 de ore, 22 de cazuri de infectări cu coronavirus, în Timișoara și în alte șase localități din județ. Nu a avut loc niciun deces în cel mai vestic județ al țării.

  Sănătate

  Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus și 30 de decese în România, în ultimele 24 de ore
  Au fost depistate 1.271 de cazuri noi de coronavirus în România, iar de la debutul pandemiei s-a ajuns luni, 28 septembrie, la aproape 125.000 de îmbolnăviri. Alte 30 de persoane infectate cu COVID-19 au murit în România.

  Ştirile judeţului Timiş

  Călin Dobra: „Felicitări, Alin Nica! Acum e momentul să arăți cât de tare iubești județul aceasta și ce poți face altfel pentru el”
  Liberalul Alin Nica a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș, conform numărătorii paralele. Călin Dobra (PSD), cel care a candidat pentru un nou mandat în fruntea CJ Timiș îl felicită pe Alin Nica pentru succes, înainte de afișarea rezultatelor oficiale finale. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Alegeri locale 2020, rezultate oficiale parțiale în Timiș. Candidații care au câștigat primăriile din județ
  Vă prezentăm rezultatele oficiale parțiale din Timiș, la alegerile pentru funcția de primar, așa cum sunt ele prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.