tion.ro Web analytics

Filmul descinderii Anei Munteanu, de la Corpul de Control MAI. Jandarmii și un angajat din prefectură vor fi sancționați

De Raoul Jurchela

Filmul descinderii Anei Munteanu, de la Corpul de Control MAI. Jandarmii și un angajat din prefectură vor fi sancționați

Concluzii ale Corpului de Control MAI după verificările desfășurate la Timișoara. Cei care au făcut verificările au stabilit că „descinderea” consilierei locale USR Ana Munteanu, cu jandarmii, la restaurantul unui hotel din oraș, a fost plină de nereguli. Până acum nu a fost luată nicio măsură împotriva celor care au pus totul în mișcare. Doar jandarmii care au fost trimiși în control și o angajată a prefecturii urmează să fie sancționați.
Scris de Raoul Jurchela - Concluzii ale Corpului de Control MAI după verificările desfășurate la Timișoara. Cei care au făcut verificările au stabilit că „descinderea” consilierei locale USR Ana Munteanu, cu jandarmii, la restaurantul unui hotel din oraș, a fost plină de nereguli. Până acum nu a fost luată nicio măsură împotriva celor care au pus totul în mișcare. Doar jandarmii care au fost trimiși în control și o angajată a prefecturii urmează să fie sancționați.

Consiliera locală USR Ana Munteanu a mers, însoțită de jandarmi, la restaurantul hotelului din Timișoara, în 20 martie. A făcut și un live pe Facebook și spunea că a vrut să demonstreze că acolo nu sunt respectate regulile impuse în pandemie și carantină.

„Scena” a fost însă pregătită încă din 19 martie, se arată în raportul Corpului de Control al MAI. Astfel, chiar un angajat al Prefecturii Timiș a rezervat o masă, pentru patru persoane, pentru ziua de 20, susținând ulterior în fața echipei Corpului de Control că „dorea să vadă dacă reprezentanții operatorului economic vor accepta să facă această rezervare, deși normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv”.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne, prefectul Zoltan Nemeth a luat legătura cu șeful IJJ Timiș în 20 martie. I-a solicitat să trimită un echipaj la sediul Prefecturii Timiș. I-a spus că are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, că e urgent și nu a oferit alte detalii. Doi jandarmi au fost trimiși astfel la Prefectură, iar prefectul, motivând că urma să intre într-o ședință, a desemnat două persoane să îi însoțească și să le indice unde au loc neregulile.

Jandarmii au mers la sediul restaurantului și au intrat însoțiți de Ana Munteanu, care a făcut, în tot acel timp, un live pe Facebook. S-au îndreptat spre o masă la care se aflau patru persoane și le-au întrebat dacă au făcut sesizarea, însă consiliera locală le-ar fi spus că sunt colegii ei. Mai mult, în momentul în care jandarmii au început să vorbească cu reprezentanții restaurantului, Ana Munteanu și cei patru colegi au plecat rapid fără ca cei patru să poată fi identificați. Toate aceste informații vin de la reprezentanții MAI.

[relatedArticles]

Pe lângă cei patru, în restaurant se mai aflau alte trei persoane, despre care reprezentanții societății comerciale au spus că sunt clienți ai hotelului. La finalul controlului, jandarmii au aplicat un avertisment.

Neregulile descoperite de MAI

În toată povestea, cei de la Corpul de Control al MAI au constatat mai multe nereguli.

Prefectul Zoltan Nemeth, se arată în raportul întocmit de cei de la București, a angrenat în acțiune personal din cadrul instituției, dar și pe consiliera locală Ana Munteanu, care nu are niciun fel de atribuție în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine. Mai mult, se spune că prefectul nu a cunoscut legea și nu a respectat etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.

De asemenea, conducerea IJJ Timiș nu ar fi dispus nicio măsură pentru verificarea modului de intervenție al echipajului de jandarmi trimis la fața locului. Nici chiar după ce avocatul și un reprezentant al restaurantului au mers în audiență la sediul IJJ pentru a semnala situația. Mai mult, conducerea IJJ nu a dispus măsurile legale pentru identificarea celor patru persoane care au părăsit restaurantul însoțite de Ana Munteanu. În plus, atunci când unul dintre jandarmi i-a raportat ofițerului care i-a trimis acolo că cei patru au plecat și nu au fost legitimați, acesta s-a limitat la a le transmite celor doi jandarmi să verifice cei trei clienți ai localului.

La final, sancțiunile vor fi încasate doar de cei trimiși în control și nu de cei care au orchestrat toată șarada. Raportul corpului de control va fi trimis celor de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, iar împotriva jandarmilor trimiși în control vor fi luate măsuri în concordanță cu Statutul Cadrelor Militare. De asemenea, prefectul Zoltan Nemeth va trebui să dispună și el măsuri împotriva angajatei pe care a trimis-o să le indice jandarmilor restaurantul.

Ana Munteanu a fost și ea sancționată: a fost suspendată pentru un an din partid, dar rămâne consilier local din partea USR. În plus, colegii din Consiliul Timișoara au decis că ea nu își primește indemnizația timp de două luni.

Redăm întregul comunicat transmis pe adresa redacției de reprezentanții MAI:

„Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiul public referitoare la evenimentul produs la data de 20.03.2021 la restaurantul unui hotel din municipiul Timișoara, ce a implicat cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș (IJJ Timiș) şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş, ministrul Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control efectuarea unei verificări privind modul de intervenție.

Filmul evenimentului

La data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora 18.00, justificând demersul în fața echipei Corpului de Control prin faptul că dorea să vadă dacă reprezentanții operatorului economic vor accepta să facă această rezervare, deși normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv.

La data de 20.03.2021, prefectul l-a contactat telefonic pe șeful IJJ Timiș și i-a cerut să trimită un echipaj la sediul Instituției Prefectului întrucât are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, insistând că sesizarea este urgentă, dar fără a oferi alte detalii. Drept urmare, șeful IJJ a ordonat unui alt ofițer trimiterea a doi jandarmi la sediul Instituției Prefectului. Aceștia s-au deplasat la sediul Instituției Prefectului unde au luat legătura cu prefectul care le-a comunicat că pe raza municipiului Timișoara există locații cu privire la care are informații că nu ar respecta măsurile de protecție sanitară și, pe motiv că urma să intre într-o ședință, a desemnat două persoane care să îi însoțească și să le indice locația respectivă.

Jandarmii au intrat în restaurantul respectiv însoțiți de una dintre cele două persoane desemnate de prefect (care nu era angajata prefecturii) și s-au îndreptat către o masă la care se aflau patru persoane. Jandarmii i-au întrebat pe cei prezenți la masă dacă ei au făcut sesizarea, dar persoana care îi însoțea a precizat că „sunt colegii ei”. În momentul în care jandarmii au mers să discute cu administratorul operatorului economic, cele patru persoane, inclusiv cea care i-a însoțit în restaurant, au părăsit locația, înainte de a le fi stabilită identitatea. În restaurant se mai aflau alte 3 persoane, despre care reprezentanții operatorului economic au spus că sunt clienți ai hotelului. Echipajul de jandarmi a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională sub formă de avertisment, în baza prevederilor art. 65 lit. r din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Având în vedere cele constatate, au fost identificate următoarele nereguli:

La nivelul Instituției Prefectului

 • Prefectul a angrenat în această activitate personal din cadrul Instituției Prefectului și al Consiliului Local care nu avea atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.
 • Prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.
 • Prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că angajata prefecturii a luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv.

La nivelul IJJ Timiș

 • Inspectorul şef al IJJ Timiș a exercitat în mod defectuos atribuțiile funcționale conferite prin fișa postului constând în aceea că până la sosirea comisiei de verificare din cadrul Corpului de Control al Ministrului (data de 25.03.2021), nu a dispus vreo măsură managerială în vederea efectuării unei verificări/analize cu privire la modul de intervenţie a echipajului de jandarmi.
 • Deși începând cu 21.03.2021, în plan mediatic au apărut filmări de la momentul intervenției, iar în 22.03.2021, avocatul societății comerciale și un reprezentant al restaurantului au fost primiți în audientă de către conducerea Inspectoratului, inspectorul șef nu a ordonat efectuarea de verificări interne cu privire la modul de intervenție al subordonaților.
 • Chiar dacă la 25.03.2021, operatorul economic s-a adresat cu o petiție inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, acesta nu a asigurat dispunerea tuturor măsurilor legale și identificarea celor 4 persoane care au părăsit restaurantul la momentul intervenției jandarmilor.
 • De asemenea, în momentul în care unul dintre jandarmi i-a raportat ofițerului care, din dispoziția șefului IJJ, le-a ordonat misiunea, faptul că cele 4 persoane au părăsit restaurantul și nu au fost legitimate, acesta nu a dispus vreo măsură care să faciliteze soluționarea corectă a evenimentului, limitându-se la a ordona subofițerului jandarm să legitimeze celelalte persoane prezente.
 • Echipajul de jandarmi a manifestat superficialitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, având în vedere insuficiența măsurilor dispuse, precum și prin faptul că a acceptat să fie însoțit la intervenția de la restaurant de către persoanele desemnate de prefect, care nu aveau calitatea necesară și nici nu îndeplineau atribuțiile specifice domeniului în care își desfășurau activitatea.

Măsuri dispuse

 • Transmiterea raportului de control către inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru a dispune măsuri legale faţă de cei patru jandarmi, în temeiul prevederilor art. 352 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, în raport cu deficienţele
 • Inspectorul General al Jandarmeriei Române va dispune măsurile necesare pentru asigurarea unui cadru procedural adecvat în cazul intervenţiilor la evenimentele sesizate direct, altele decât cele primite prin S.N.U.A.U. 112, în strictă concordanţă cu cadrul normativ incident, astfel încât, pe viitor, să fie eliminate situaţiile similare celei înregistrate în mun. Timișoara.
 • Dispunerea de către Prefectul Județului Timiș de măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către angajata prefecturii, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant.

Intensificarea/ îmbunătăţirea colaborării între instituţiile M.A.I., cu accent pe responsabilizarea persoanelor cu atribuţii de coordonare, pe modul unitar de intervenţie şi pe cunoaşterea în detaliu a procedurilor de intervenţie la evenimente”, au transmis reprezentanții MAI.

Pe aceeași temă:

Ana Munteanu creează vâlvă în USR. Acuzații că descinderea s-a făcut cu membri de partid

50 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Graur says:

  Adica… tot nimic. In continuare figuranta aia ramane in CL. Mai rau ca pe vremea PSD, macar acolo mai intra unul-altul la puscarie. Astia sunt imuni.

  • Sicman says:

   Bine ma, acum vrei sa o aruce pe asta in puscarie pt ca e proastă? Nu crezi ca am fi cam multi in puscarie? Deci, ca si o concluzie: hotii scapa pt ca nu au fost prinsi legal? Adica ei nu au gresit cu nimic? Este incredibil, noaptea mintii. In fine. Nu sunt hater, dar fiecare ar trebui sa fie sanctionat conform prevederilor legale. Ca idee, mie nici faptul ca esti cazat la hotel nu te îndreptățește sa manci la restaurant. Ce? Daca esti cazat acolo e ok sa stai la mese cu altii? Roomservice. Ba, baiatule.

   • RaduD says:

    Organizăm un flagrant să arătăm cum încalcă alții legea? Ce zici. Poate chemăm și niște mascați că e “mai tare” ca efect. Cu ce drept am putea organiza noi așa ceva, chiar dacă am fi consilieri, prefecți șefi pe la partide, etc?

    • Ian says:

     Da, este perfect si legal si moral. Legea nu se poate pazi prin smiorcaieli. Mai lasati-ma cu infractorii astia de trei surcele. Sincer nu ma asteptam din partea concitadinilor mei asa o reactie de zid in fata unor infractori.

    • Robert says:

     Vrei sa spui ca e ilegal sa organizezi un flagrant? Si politistii aia sub acoperire care chipurile vor sa cumpere droguri de la un traficant pentru ca mai apoi sa-l prinda in flagrant ce fac? Merg cu basca-n mana si il roaga frumos sa se prrdea, sau cum? Esti un exemplu clasic de analfabet functional: stii sa scrii si sa citesti dar nu intelegi nimic.

  • Uliu says:

   Puscarie pentru treaba asta? La PeSeDe au ajuns in puscarie abia dupa ce a protestat o tara intreaga.

 2. Dezamagit says:

  Este extrem de grav ce se intampla si noi ne uitam si nu facem nimic…
  Prefectul Nemeth nu e demis? face politie politica ca pe timpul lui Ceusescu si nimeni nu-i zice nimic?
  Ana Munteau asta inca e consilier local? OMG!!!! da-ti fatuca demisia, ai un gram de bun simt !!!
  Primarul Fritz se face ca ploua? accepta aceste apucaturi neo-marxiste extremiste pur si simplu? probabil pentru ca el are aceleasi idei…
  mie frica efectiv pentru ce va urma in Timisoara. se pare ca USR poate face ce vrea fara consecinte, exact ca securitatea lui Ceausescu. sper ca nu ne vor scoate afara din propriile case sau sa ne confiste masinile sau…

  P.S. am votat cu USR si Fritz, dar efectiv mie frica acum ca am gresit enorm si am adus inapoi in Timisoara Comunismul si neo-marxismul… regret enorm alegerea facuta.

 3. Razvan says:

  Asta este aroganta maxima USR… l-ati vazut ieri pe Vlad Voiculescu cum i acuza pe reporterii care l-au intrebat despre procedurile de inmormantare? le zicea efectiv ca mint, ca spun neadevaruri, si o facea cu o seninatate si aroganta extreme. dupa cica si-a cerut scuze pe facebook ca a gresit si ca nu stia el… fantastic ce oameni au ajuns sa ne conduca.

  USR = aroganta, intimidare, dictatura, sfidare = PCR

 4. fotbal1 says:

  Rezumand toate, infractorul are mai multe avantaje ca denuntatorul, prin urmare nu denuntati pe nimeni ca o incurcati voi.
  Ce ar fii interesant de vazut ar fii daca inainte de a se pregati toate astea s-a facut o sesizare la organele competente, pentru ca daca sa facut aceasta sesizare atunci este o problema mai mare, ar demonstra faptul ca acel patron este clar protjat de anumite persoane !
  Imi place ca unii fac abuzuri si greseli in serviciu de te sperii si altii arata o fapta ilegala si sunt pur si simplu crucificati.
  Dar nu am auzit ce sa intamplat cu acel patron sau ala ia o amenda de 2000 lei si asta e tot…

  • Vreau o țară ca afară. Nu putregaiul ăsta mioritic says:

   Bravo Fotbal1, singurul cu creier printre toti Circotașii balcanici

 5. Ionelush says:

  Este bine ca macar o parte din prostie se plateste!

 6. asfrs says:

  Jandarmii = proștii de serviciu. Bine le face. Așa sunt răsplătite slugile de când e lumea.

 7. think-tank says:

  Au gasit pe moment acarii Paun. Vinovatul principal e prefectul. Demisia hobbitule!

  • Anubis says:

   mega like pentru ”hobbit”.

   O singura observatie, hobbiti sunt persoane nobile, altruiste la care sacrificiu de sine pentru o cauza nobila e justificat. Nu cred ca se aplica aceste elemente lui Zoltan… poate goblin sau Smegol/gollum.

 8. Liviu says:

  USR = Gestapo

 9. Adrian says:

  Doresc si eu un echipaj de jandarmi sa imi vizitez niste dusmani. Trebuie sa ma inscriu in USR sau se poate si altfel? :))

 10. N-am says:

  Dorin sa stim numele tuturor celor implicati si care sunt masurile luate de autoritati. A zis doamna Pauker ca nu a planuit singura treaba

 11. Gica says:

  Hahaha, prea tare! 🙂 Au fost pedepsiti cei care au demascat bastanul care tinea restaurantul deschis in carantina. A fost sanctionat si jandarmul 🙂 Asta pare film de Kusturica, dar din pacate e Romania adevarata 😐

  • Cosmin says:

   Gica, patronul a comis cel mult o contraventie, desi nu cred, pentru ca n-a luat amenda pana la urma. In schimb sa iti folosesti influenta ca sa trimiti organele statului la ”prieteni” in vizita e infractiune. Unde mai pui ca toata treaba a fost inscenata, clientii hotelului erau de fapt angajati de la prefectura si membri USR.

 12. Luciana says:

  Tot in calul care trage dai cu biciul …..acarul paun saracii jandarmii s-au dus la ordin, pacaliti practic nu li s-a prezentat situatia reala, asa se intampla cand oameni cu functie fac sesizari pe watsapp sau dau un telefon sa se rezolve treaba si isi folosesc influenta …..penibil vad ca e regula la USR-isti sa dea un telefon sa se faca controale cu dedicatie, da oare nu -i infractiune? aviz amatorilor!

  • Anonim says:

   Păcălicii aia 4 erau în subordinea MAI la data respectivă, deci nu trebuiau să meargă acolo la ordinul lui Nemeth (că nu era șeful lor). De aia și-o încasează acum!

 13. dadaa says:

  bai frate, acusi e erou patronul restaurantului … va fi si decorat pentru cat a suferit, saracul de el
  nici nu mai conteaza ca nu a fost un caz singular, sa suni si sa rezervi o masa, in mai multe localuri din oras … astea sunt detalii

  ajungem la legea aia ca trebuia sunat patronul si anuntat ca vine un control … ca parca se discuta ceva de genul, in perioada dragnea

  • Vasilica says:

   Au ajuns consilierii sa faca controale??? Existe organisme de control in Romania, care stiu sa verifice conform legislatiei nu analfabete ambulante care vine ea patroana la Jandarmi. O sa primiti suturi in fund in 4 ani!!!

  • Anonim says:

   Pai să ști că merită! A scos la iveală adevărata față a USR… Și neregulile făcute de ei!

  • @dadaa says:

   Habar n-ai si comentezi ! Si tu la ce lege faci referire ? ei fi si tu avocat ca nemeth ?

   • dadaa says:

    nu fac referire la nicio lege, nu le iau apararea, sa nu ma intelegi gresit, daca actiunea nu a fost una justificata, sau pe care nu aveau dreptul sa o faca, sa suporte consecintele … problema mea este ca astia acusi sunt spanzurati in libertatii, se face “filmul falsei descinderi”, acusi apare scandal mare la antene pe tema asta, iar de proprietarul restaurantului nu s-a auzit nimic si in continuare avem o gramada de petreceri private si rezervari prin locauri, iar de pe urma acestora stam toti ca idiotii in carantina in case si traim de luni bune printre restrictii, cand poate daca s-ar pune accent si pe problema asta in sine, posibil sa fi fost la 3 la mie, rata pe timisoara

  • Horecaca says:

   Iti dai seama ca sufera saracul. Toti de la horecaca sufera de nu mai pot. De prostie sufera, nu de altceva, ca nu sunt in stare sa respecte niste reguli simple si clare.

 14. Offfff says:

  Astia se pare ca au deranjat pe cine nu trebuie, din caracatita mare care conduce lucrurile in tara asta…

  Deci cica problema nu e faptul ca aia de la restaurant aveau deschis desi legea interzicea acest lucru. Cica nu e o problema ca atunci cand unii au sunat sa faca rezervare, cei de la restaurant au zis “Vreti sa veniti? Sigur, poftiiiiiiti !!! Noi nu tinem cont de lege!”. Problema cica ar fi ca de ce s-a facut flagrant!

  EXACT LA FEL cum PSD voia mai demult sa schimbe codul penal astfel incat sa nu se mai tina cont de filmarile video pe care se vedea comiterea infractiunii, DACA acestea erau obtinute de catre procurori pentru alte fapte (si mai mult, voiau chiar sa se distruga originalul), in acelasi fel este acum luat USR-ul la rost ca de ce n-a avut jandarmul sepcuta in timp ce i-a prins pe pilosii respectivi cu mâța-n sac.

  Hai sa luam un exemplu mai concret si sa facem o paralela cu cazul investigat:
  DACA EU as veni la TINE si ti-as zice “haide, ba! Vrei sa FURI BANII AIA DE LA X de pe biroul de la intrarea in cladire, fiindca X si i-a lasat acolo?” si tu ai merge si ai fura, si te-ar vedea femeia de serivciu pe camerele de la portarul plecat la baie, totusi… CARE FAPTA TI S-AR PAREA MAI GRAVA? Cine ar fi de vina?

  – Femeia de serviciu (Ana Munteanu, in cazul din articol), pentru ca te-a vazut pe camere fara sa respecte normele interne, si fara sa fie de la paza?
  – Eu (angajatii care au facut rezervare), pentru ca “de ce te-am indemnat sa furi”?
  sau
  – TU, cel care chiar ai fi furat, DECI AI FI COMIS ACEA INFRACTIUNE?

  Da, poate e urat din partea femeii de serviciu sa se uite pe camere in locul paznicului.
  Da, poate e urat din partea mea sa te imbii la misto sa furi.
  Dar CEL MAI GRAV este faptul ca TU AI FI FURAT, si ai fi furat cu aceeasi non-salanta INDIFERENT DACA ceilalti implicati ar fi stat acasa sau nu!!!

  • No offense! says:

   Excelent comentariu! Explică lucrurile pe înțelesul tuturor. Probabil că patronul hotelului e o persoană foarte influentă, altfel nu s-ar mai insista atât pe vinovăția altora vs. “inocența” lui.

  • Marius says:

   Asta e exact ce mi se pare si mie fabulant… adica pana la urma i-a prins pe unii nerespectand legea, nobody seems to give a fuck…

  • Dr Feelgood says:

   In ce realitate traiesti?

 15. Sss says:

  Incepatori astia, sa invete de la psd cum seface treaba.

 16. Dany says:

  Foarte bine….prostia se plătește

 17. Ali says:

  Bineînțeles singurii care o să și-o ia vor fi cei doi amărâți de jandarmi, care la urma urmelor nu au nici o vina. Au avut o misiune ordonată și să văd eu pe ăla chiar și mare șef, care daca prefectul îi spune sa ia cu el pe persoană X, va spune că nu poate să o ia. Daca le dădeau sancțiuni severe la aia de la restaurant, erau pedepsiți pentru abuz, așa vezi doamne de ce nu au sancționat. Tot felul de motive, că să-i pedepsească și să scape ceielalti.

 18. Aghiuta says:

  Ba dar nesimtiti mai sunteti… saraci jandarmi sunt de vina pentru ca prefectul Zoltan nu stie legea si se cred stapan pe plantatie? Asa conducatori.. nu ma mir de ce pleaca toti din tara.

 19. Cico says:

  Sa speram ca nu-si da demisia prefectul, sau sa-l demita catu ! E pacat . Sigur mai face si alte dandanale .

  • Nowbady says:

   Cum sa i sabctionezi pe jandarmi?? și ordinari lor de șefi puși în funcție politic recrutați fara prea multa școla și fără concurs nu au nici o treaba. Într o tara civilizata prefectul și ar fi dat demisia de onoare pe care din păcate acest partid usr nu o mai are iar șefi jandarmilor trimiși sa stea la paza sa facă planton la Popa Sapcă. Ca votant usr plus am făcut o mare greșeală. În fata ies doar Prostii care nu știu altceva decât Yes we can vezi friti cu Carantina orașului.

 20. Cucu ie in frunte says:

  Ok. Deci la nivel de judet Timis avem asa: prefect care nu cunoaste legea + consiiera locala care nu cunoaste legea + ofiter de politie care ordona misiuni si pe urma se ocupa de ele in dorul lelii + inspector sef al IJJ care nu raspunde de nimic cand i se raporteaza ceva ce poate fi considerat un abuz + echipaj de jandarmi care se duce inclusiv dupa tigari, daca acolo ii trimite prefectul sau vreun sef. Pai bhei, fratilor, in judetul asta e trai si viata ! Daca gasesc pe cineva sa-mi puna o vorba buna la Zoli sau la Ana, imi trimiteti si mie vreo 2-3 echipaje, ca la mine e nevoie sa sap in gradina si nu ma descurc de unul singur. Le dau si-o bere la baieti, dar numai dupa ce termina de sapat, ca stiu ca la voi la jandarmi nu se bea in timpul serviciului. A, si mai am si ceva mobila de mutat. Se poate?

 21. asdadsasd says:

  sunteti cam prosti, practic corpul de control au spus ca totusi s-au incalcat prevederile legale acolo, restaurantul le-a incalcat, jandarmii nu si-au facut treaba, consilierul local si-a depasit atributiile, iar prefectul a influentat toata treaba, toti sunt vinovati. dar nimeni nu plateste, nenea ala cu restaurantul, mare baron local a scapat de amenda si mai face si bascalie in online ca el ii corect.

 22. Nicky says:

  E, totuși, mai mult decât jenant ca sancțiuni să primească doar cei 2 acari Păun, care fiind jandarmi execută ordinele superiorilor. Și cine sancționează? Cei care le-au dat ordin!!! Acum, e drept că și ei s-au lăsat intimidați de importanța ‘duamnei’ consilier și nu i-au legitimat pe colegii ei, care se aflau ilegal în restaurant. Pe de altă parte, instituția trimisa în control nu este abilitată să îl sancționeze pe prefect. Dar nici nu e drept ca prefectul să fie complet absolvit de vină. Probabil că și prefecții pot fi avertizați, sancționați de vreun organism de control. Câtă vreme în România șefii care dau ordine greșite nu pățesc nimic, și totul cade în capul executanților, țara nu are cum sa se facă bine… Cât despre patronul vizat, el a primit avertismentul, probabil conform legii. Rămâne, însă gustul amar al unor comportamente de tip regim stalinist, la tineri care nu au cunoscut acel regim, dar au caractère îndoielnice și ambiții de vedetă de prost gust!

 23. USR+PNL si UDMR cazuri mafiote comuniste. says:

  USR+ PNL adevarate partide comuniste .
  Jos cu Johannis si guvernul comunist si alegeri anticipate !!!!
  Asta este vointa poporului Roman.
  Libertate si ridicarea stari de alerta si anularea legi 55/ 2020.

 24. Timisorean says:

  Intr-o tara normala a 2-a zi isi dadeau demisia prefectul, subalternii implicati, doamna consilier, colegii, seful jandarmeriei. Si a 3-a zi se incepeau cercetarile penale pe numele lor pentru abuzuri.
  Si oamenii ieseau in strada, iar marele partid usr pierdea instant un 5% in sondaje.
  Cu ce a mai facut si voiculescu si stelian ion in ultima perioada mai pierdeau un 5% la fiecare gafa majora. Si acuma intr-o tara normala usr mai avea 1% in sondaje. Era terminat acest partid de habarnisti, smecheri, fatarnici si marxisti.
  Dar hey, noi suntem in romanica, unde pe basescu si iohaniss i-a ales lumea si prima data si a 2-a oara, asa ca ce asteptari sa avem?

 25. Societatea_civila says:

  Ca de fiecare data, cei mai mici fraieri din piramida platesc pretul. Vedeti dragi jandarmi de ce sunteti platiti, sau nu, sa faceti jocurile altora? Vedeti si intelegeti cum sunteti doar niste bodyguarzi folositi de oameni incompetenti si ca trebuie sa actionati mai prodent folosindu-va capul si nu doar muschii? Asa sa ne ajute Dumnezeu pe toti!

 26. Parinte says:

  si acum..tot jandarmul care a mers la “interventie ” este ..scos la inaintare..
  Iar sefii stau bine mersi..
  De toata jena!

 27. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Anunț finalizare proiect - PIZZERIA NAPOLEON

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan: USL trăiește! PSD, PNL și UDMR și-au dat mâna pentru a forța trecerea unui raport pe „Anghel Saligny”

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 25 de metri în jurul piețelor, târgurilor, spitalelor și spațiilor comerciale

  Sănătate

  Coronavirus, 22 septembrie: peste 7.000 de cazuri noi în țară. 376 de infectări din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Oficial: Carantină de noapte în weekend în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc și totală în două localități din Timiș

  Ştiri din Timiș

  Focar de coronavirus la o creșă din Timișoara. Alte 120 de clase din Timiș, în sistem online

  Ştiri din Timiș

  Posibilă carantină de noapte în weekend, la Timișoara, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Eveniment

  Avertizarea meteorologică de vreme rece în toată țara

  Ştiri din Timiș

  Dezbatere publică pentru noul serviciu de parcare al primăriei. S-ar putea discuta și reforma Timpark

  Eveniment

  Migranți fără acte, descoperiți la o pensiune din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici