tion.ro Web analytics

FOTO. Activități pentru prevenirea criminalității, timp de o săptămână, în Timiș

De Lorena Păcurar
Reactualizat la:

FOTO. Activități pentru prevenirea criminalității, timp de o săptămână, în Timiș

Reactualizat la:
În Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș au desfășurat numeroase activități informativ-preventive. Au fost abordate subiecte de interes social, scopul fiind acela de a scădea apariția fenomenului de victimizare în rândul cetățenilor. Oamenii legii continuă activitățile.
Scris de Lorena Păcurar - În Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș au desfășurat numeroase activități informativ-preventive. Au fost abordate subiecte de interes social, scopul fiind acela de a scădea apariția fenomenului de victimizare în rândul cetățenilor. Oamenii legii continuă activitățile.

Luni, polițiștii s-au deplasat pe raza comunei Saravale, împreună cu reprezentați ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Oamenii legii au prezentat criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oameni sunt diferiți dar egali în drepturi.

În plus, au fost prezentate și modificările legislative din domeniul protecției animalelor, având în vedere că activitatea a fost desfășurată în mediul rural.

Tot luni, elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului Sfântul Nicolae din orașul Deta, sub coordonarea polițiștilor au conceput o activitate centrată pe importanța respectării drepturilor celor din jur, dar și pe faptul că discriminarea reprezintă un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

Ziua de marți a fost dedicată prevenirii violenței domestice, un fenomen complex ce are consecințe atât în plan individual, familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul Biroului Centru Universitar, au analizat informații privitoare la formele de manifestare a violenței intrafamiliale, factorii generatori ai acesteia, modalități de intervenție și prevederi legislative care vin în sprijinul victimelor.

Dacă eşti victima violenţei domestice:

– depune o plângere la poliţie
– prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal!
– în cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!
– cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin, consiliere şi adăpost (poţi afla datele de contact ale acestora de la preot, poliţist, asistent social)!
– NU ÎŢI RETRAGE PLÂNGEREA, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!

De informațiile polițiștilor au beneficiat și angajații unei fabrici de confecții textile, din municipiul Timișoara, aceștia fiind informați cu privire la prevederile legale în materie de violență domestică.

Ziua de miercuri i-a găsit pe oamenii legii discutând despre prevenirea victimizării și disparițiilor de minori. Au fost desfășurate activități în acest sens la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Timișoara. Cadrele didactice și elevii din liceu au prezentat un eveniment prin care s-a dorit conștientizarea și sensibilizarea elevilor din școală cu privire la efectele negative pe plan social și a consecințelor în cazul apariției fenomenului de bullying.

În Recaș, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș au desfășurat o activitate la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități, unde prezentat riscurile și consecințele asociate plecărilor voluntare din familie și din centrele de plasament.

Polițiștii continuă activitățile.

Foto: IPJ Timiș

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici