Duminică, 19 noiembrie, s-a încheiat la Timișoara manifestarea științifică internațională „Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia", eveniment desfășurat sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" și coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF „Victor Babeș" Timișoara și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF „Carol Davila" București.
S-a dat startul licitației pentru găsirea unui constructor care să facă noile clădiri ale Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș. Investiția se ridică la 24 de milioane de euro, iar banii vin prin Compania Națională de Investiții (CNI). La finalul lucrărilor, studenții la medicină se vor putea bucura de două amfiteatre, săli de curs, centru de conferințe și de un centru expozițional.
Studenții, cadrele didactice și consiliile facultăților de la UVT au decis pentru semestrul al doilea al anului universitar ca activitățile să se reia în mare parte online. Excepție fac specializările de artă, sport, muzică și teatru. La Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara se vor relua activitățile practice cu prezență față în față, iar activitățile de curs în funcție de decizia cadrelor didactice. Studenții voluntari în spitalele Covid-19 sunt scutiți de prezența fizică.
Începând cu această săptămână, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara lucrează în cadrul unui proiect de zece milioane de euro, finanțat din fonduri europene, pentru combaterea obezității în rândul copiilor. Din parteneriat fac parte 31 de organizații similare din domeniul medical, universitar și al cercetării, din mai multe țări.
Sănătate
Medicii Spitalului CFR ne informează cu privire la administrarea corectă a medicamentelor și cum putem evita apariția unor efecte nedorite, mai ales când tratamentul este urmat acasă.
Eveniment
Miercuri, în jur de ora 16, circulația tramvaielor este dată peste cap în zona Sinaia-Iosefin. Șapte tramvaie s-au strâns între stațiile Mocioni și Regele Carol.
1
Capitală Culturală
Zilele acestea, o pălărie elegantă a captat atenția lumii întregi, devenind un simbol al rafinamentului. Muzeul Național al Banatului ne reamintește că aveam cândva o fabrică de pălării la Timișoara.
Ştiri din Timiș
Podul Iuliu Maniu (Muncii) va intra în reabilitare. Primăria Timișoara a lansat licitația pentru execuția lucrărilor necesare. Pune la bătaie 49,3 milioane de lei (9,9 milioane de euro), TVA inclus.
3
Ştiri din Timiș
Un mare necaz s-a abătut, marți, asupra unei familii din satul Sacoșu Mare, comuna Darova. În urma unui incendiu, părinții și doi copii nu mai au un acoperiș deasupra capului.
Ştiri din Timiș
ADVERTORIAL. Culorile nu doar că reflectă personalitatea celui care le poartă, dar au și un impact vizual considerabil asupra celor din jur. Alegerea unei culori potrivite pentru o rochie de lux poate transforma întreaga apariție și poate influența felul în care ceilalți percep persoana respectivă.
Ştiri din Timiș
Începând de miercuri, 22 ianuarie, arhitecta Alexandra Trofin se alătură echipei de consilieri personali ai primarului Dominic Fritz, din care mai fac parte Val Mureșan, responsabil de digitalizare, și Simona Fiț, responsabilă de cultură. Noua consilieră personală va avea atribuții de valorificare a patrimoniului.
1
Capitală Culturală
24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, va fi sărbătorită printr-un concert special, vineri, la Sala Capitol.