tion.ro Web analytics

Cursuri online în cea mai mare parte, la UVT. Studenții de la Medicină revin în bănci

De Oana Bocanici

Cursuri online în cea mai mare parte, la UVT. Studenții de la Medicină revin în bănci

Reactualizat la:
Studenții, cadrele didactice și consiliile facultăților de la UVT au decis pentru semestrul al doilea al anului universitar ca activitățile să se reia în mare parte online. Excepție fac specializările de artă, sport, muzică și teatru. La Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara se vor relua activitățile practice cu prezență față în față, iar activitățile de curs în funcție de decizia cadrelor didactice. Studenții voluntari în spitalele Covid-19 sunt scutiți de prezența fizică.
Scris de Oana Bocanici - Studenții, cadrele didactice și consiliile facultăților de la UVT au decis pentru semestrul al doilea al anului universitar ca activitățile să se reia în mare parte online. Excepție fac specializările de artă, sport, muzică și teatru. La Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara se vor relua activitățile practice cu prezență față în față, iar activitățile de curs în funcție de decizia cadrelor didactice. Studenții voluntari în spitalele Covid-19 sunt scutiți de prezența fizică.

Consiliile facultăților din cadrul UVT au prezentat modul în care cadrele didactice și elevii doresc începerea celui de al doilea semestru al anului universitar, după ce au fost chestionați. Astfel, hotărârea Senatului Universitar a fost ca toate activitățile didactice aferente semestrului al doilea să se desfășoare online la toate facultățile componente ale UVT, cu excepția facultăților de Arte și Design, Educație Fizică și Sport și Muzică și Teatru, unde activitățile se vor desfășura în format hibrid, după un program stabilit de fiecare facultate. Scenariul hibrid presupune activități de seminar față în față.

Studenții din ani terminali care susțin licența, disertația, studii de doctorat și teze de abilitare vor putea revenii la universitate, cu respectarea normelor legale în vigoare. Studenții care sunt cazați în căminele UVT vor putea rămâne în cămine până la finalul semestrului II, iar studenții de la cele trei facultăți care revin la seminarii față în față și au nevoie de loc de cazare pot solcita printr-o cerere online.

La Universitatea de Vest, 70% din angajați vor să se vaccineze, iar peste 700 angajați au fost programați.

Studenții de la Medicină vor reveni în bănci

Studenții care vin la studii în altă țară și nu pot reveni în România pot să continue activiățile online. Cei ce vor fi prezenți pentru activitățile practice trebuie să-și asigure masca de protecție și halat pentru orele de la universitate, dar și echipament pentru practica în clinică (halat, saboți medicali, mască și mănuși și chiar și vizieră în cazul studenților de la Medicină Dentară), onform unui comunicat din partea conducerii universității adresat studenților.

Masteranzii și doctoranzii vor desfășura activitatea didactică online. La Universitatea de Medicină și Farmacie a început un amplu proces de vaccinare, atât în rândul cadrelor didactice, cât și al elevilor.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  cu ce anume sunt mai speciali aia de la medicina? sa va fta dumnezeu pe astia din educatie si ministere. nu va place munca, si primiti salarii intregi.

  • Ești retard, Tibi! La fiecare știre te bagi în seamă ca musca-n cur. Studenții de la medicină fac practica în spitale de aia se pot vaccina …. că îs “mai speciali”. Dar na…..când nu gândești deloc tragi concluzii pripite. Ghinionul tău!

 2. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: trei decese și 110 cazuri noi. Scade numărul de pacienți de la ATI

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu coronavirus scade sub 4,3 la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, România: peste 3.200 de noi infectări și aproape 140 de morți

  Eveniment

  Hotărârea de Guvern care a închis sălile de sport la o rată de peste 4 la mie, anulată de Curtea de Apel Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Comunicat de presă privind Măsura 2 ”Granturi pentru capital de lucru ”

  Ştiri din Timiș

  Sunteți de acord cu interdicția de hrănire a porumbeilor în Timișoara? Primăria vă cheamă la dezbatere

  Ştiri din Timiș

  Fritz și-a pus un consilier personal director la Centrul de Proiecte. Discuții finale pe regulamentul de finanțări

  România

  Vlad Voiculescu acuză: Există diferențe între datele raportate și cele reale privind decesele din cauza Covid-19

  Ştiri din Timiș

  Alin Nica militează pentru punctul de frontieră Beba Veche. Vrea să predea drumul de la Sânnicolau Mare la CNAIR

  Angajari TION

  Hausengel rundum versorgt angajeaza

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici