
Paturile pentru bolnavii de Covid-19 din Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara sunt ocupate toate. Medicii au fost nevoiți să trimită ambulanțele cu pacienți la Spitalul din Gătaia, unde a fost amenajată o zonă roșie pentru persoanele infectate cu SARS-CoV2. La Terapie Intensivă a ajuns și un tânăr de 30 de ani, care nu are alte afecțiuni grave.

Nu a vrut ca medicii „să facă experimente” pe el, așa că a refuzat tratamentul cu cel mai cunoscut antiviral în lupta cu SARS-Cov2. Vorbim despre un bărbat internat cu Covid-19 la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a spus „Nu” Remdesivirului. Acum e prea târziu pentru tratament.

Tratamentul cu anticoagulant pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” începe să dea roade la Timișoara. Doctorul Virgil Musta spune că niciun pacient care a primit acest tratament cu anticoagulant și antiinflamator nu a mai ajuns să fie intubat în terapie intensivă. Au fost cazuri care au ajuns în această secție, dar fără să necesite intubare.

Doctorul Virgil Musta de la Timișoara, care face parte din echipa care a tratat sute de pacienți de coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a stabilit un protocol, pe baza cercetărilor recente la nivel internațional, prin care pacienții sunt tratați din timp, astfel încât să se reducă riscul de a ajunge în secția de Terapie Intensivă cu o formă gravă de COVID-19.
Sănătate
În contextul creșterii cazurilor de infectare din județ și al aglomerării spitalelor, medicul Virgil Musta îi îndrumă pe oameni cum să procedeze la primele suspiciuni de boală. Conform acestuia, aproape 100 de oameni se prezintă zilnic la testări. Unii merg prea târziu la spital.
Sănătate
În România au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană de coronavirus. Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Matei Balș din București.
Ştiri din Timiș
După ce premierul Cîțu le-a cerut liderilor locali o comunicare mai bună, președintele CJ Timiș îl acuză pe primarul Timișoarei că nu a făcut nimic să oprească creșterea ratei de infectare. Alin Nica a propus patru soluții, la care s-a angajat să „pună umărul”.
Mapamond
Cel puțin 125 de țări și teritorii au administrat până în primele zile ale lunii martie peste 305 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, la aproape un an de la debutul pandemiei. Mai multe vaccinuri au fost create într-un timp record, grație investițiilor financiare și anilor anteriori de cercetare. Cum se prezintă situația la nivel global.
Ştiri din Timiș
„Pot ieși la alergat? Dar cu bicicleta?”, „În ce condiții pot pleca din zona de carantină?” sau „Pot ieși cu copilul la plimbare în apropiere de casă? Ce marchez în declarație?” sunt doar câteva dintre întrebările la care Primăria Orașului Timișoara răspunde. Din 9 martie va fi activ și un call-center pentru eventuale clarificări.
12
Ştiri din Timiș
De luni, 8 martie, Timișoara a intrat în carantină, pentru 14 zile, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Dacă în unele zone ale orașului viața pare să își continue cursul, în altele pare că timpul stă pe loc.
9
Ştiri din Timiș
Autoritățile naționale care sunt implicate în campania de vaccinare au decis luni, 8 martie, să elimine restricțiile de vârstă pentru imunizarea cu ser AstraZeneca. În prezent, în Timiș, cele mai multe locuri la vaccinare sunt cu ser de la acest distribuitor. Șeful DSP este de părere că în locurile rămase libere se pot vaccina și cei din populația generală.