tion.ro Web analytics

Tratamentul cu anticoagulant al doctorului Musta de la Timișoara face ca pacienții cu Covid-19 să nu mai ajungă la terapie intensivă, intubați

De Adrian Panduru

Tratamentul cu anticoagulant al doctorului Musta de la Timișoara face ca pacienții cu Covid-19 să nu mai ajungă la terapie intensivă, intubați

Reactualizat la:
Tratamentul cu anticoagulant pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” începe să dea roade la Timișoara. Doctorul Virgil Musta spune că niciun pacient care a primit acest tratament cu anticoagulant și antiinflamator nu a mai ajuns să fie intubat în terapie intensivă. Au fost cazuri care au ajuns în această secție, dar fără să necesite intubare.
Scris de Adrian Panduru - Tratamentul cu anticoagulant pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” începe să dea roade la Timișoara. Doctorul Virgil Musta spune că niciun pacient care a primit acest tratament cu anticoagulant și antiinflamator nu a mai ajuns să fie intubat în terapie intensivă. Au fost cazuri care au ajuns în această secție, dar fără să necesite intubare.

A trecut aproape o lună de la administrarea acestui tratament cu anticoagulant, despre care TION vă anunța în premieră în 24 aprilie, iar majoritatea pacienților cărora li se administrează „luptă” mai bine cu boala și nu mai ajung la terapie intensivă. În ultimele zile, după administrarea acestui tratament cu anticoagulant, doar doi pacienți au ajuns la Secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru supraveghere, dar nu au fost intubați.

Protocolul stabilit de doctorul Musta, pe baza cercetărilor internaționale și în urma conferințelor la care a participat, prevede tratarea precoce a pacienților cu COVID-19 cu anticoagulant și antiinflamator, pentru a reduce riscul ca aceste persoane să dezvolte forme grave ale bolii și să ajungă în secțiile de Terapie Intensivă.

„Am urmărit puțin evoluția pacienților care au primit acest tratament de o lună de zile și am constatat că nici un pacient nu a ajuns în formă gravă pe Terapie Intensivă. Acesta a fost rolul tratamentului intensiv anticoagulare, să nu mai ajungă pacienții în Terapie Intensivă. Noi instituim precoce un tratament în funcție de niște criterii clinice și fiziologice și terapeutice. Este foarte important ca pacienții să ajungă în timp util la noi. La nivelul ghidului național este introdusă terapia anticoagulantă precoce. Este un ghid făcut de comisia de cardiologie și hematologie foarte bine întocmit”, a declarat doctorul Musta.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Mărțișoare dezinfectate, în pandemie. Învățătoare: Le facem cu elevii la școală, să păstrăm tradiția

  Sănătate

  Cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 este la Dumbrăvița, localitate în carantină

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore. Noile cazuri pe localități

  Sănătate

  România, 27 februarie: 3432 de noi infectări cu coronavirus. Aproape 10% sunt din Timiș

  Sănătate

  Se fac programări pentru vaccinul Pfizer în Timiș. Șapte fluxuri noi, de luni

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara a anulat licitația pentru centrul oncologic de terapie de la Babeș. Din lipsă de oferte admisibile

  România

  FOTO. Călător în pandemie. Traseul spre Ineleț, pregătit pentru turiști

  Eveniment

  Bărbat la spital din cauza unui șofer neatent care nu a oprit la STOP, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Ziua bolilor rare, la Timișoara: proiecții inedite în semn de solidaritate, pe fațada UMFT

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Dezastru în unele cimitire din Timișoara. Viceprimarul Tabără, în control neanunțat

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici