tion.ro Web analytics

Mii de timișoreni vor sta în frig până la finalul lunii octombrie, pentru că lucrările de înlocuire a conductelor cu fonduri europene nu sunt gata. La Liceul Grigore Moisil, prima școală care s-a închis din cauza frigului din clase, se furnizează căldură din 15 octombrie, dar în alte zone se va lucra până la finalul acestei luni, deși lucrările ar fi trebuit să fie gata vineri. Primăria Timișoara continuă bătaia de joc față de timișoreni.
Incertitudine, în continuare, pe subiectul Colterm. Timișorenii stau cu caloriferele dezmorțite și nimeni nu le spune dacă acestea vor fi fierbinți la iarnă, când temperaturile exterioare vor fi sub 0 grade. Atât oficialii Primăriei Timișoara, cât și ai Colterm, vorbesc pe lângă subiect și se plâng de prețul gazului, dar societatea de termoficare nu are nici măcar cărbune.
Viceprimarul Timișoarei vrea ca reprezentanții Primăriei Timișoara și cei ai Colterm să comunice deschis problemele de la societatea de termoficare și să le spună timișorenilor ce se va întâmpla în sezonul de iarnă. „Să ne prezentați public, nouă, dar și timișorenilor, strategia Colterm și perspectiva de a depăși această iarnă”, spune Cosmin Tabără.
La trei zile de când Colterm a pornit robinetul de căldură, caloriferele timișorenilor abia s-au dezmorțit. În unele zone nu s-au încălzit deloc, în altele nu se poate furniza căldură din cauza șantierelor pentru retehnologizare. Colterm le transmite oamenilor doar să deschidă robineții din subsol, dar oricum livrează căldură la parametri reduși. Iar primarul Dominic Fritz vorbește despre politică și despre „o furtună perfectă în economia globală”.

Ştiri din Timiș

Traseul Revoluției are itinerar. Primăria Timișoara licitează SF-ul pentru proiectul de 4 milioane de euro
A fost gândit drumul pe care va fi amenajat Traseul Revoluției din 1989, proiect inclus în PNRR și estimat la 4,3 milioane de euro. Primarul Dominic Fritz anunță că anul acesta va fi licitat studiul de fezabilitate.

Sănătate

Peste 2.000 de imunizări în 24 de ore, în Timiș. Aproape 484.000 de doze administrate în județ
2.151 de vaccinuri au fost administrate în ultimele 24 de ore în județul Timiș, cele mai multe de la Pfizer. Peste 248.000 de oameni au fost imunizați anti-Covid, cu ambele doze de vaccin.

Ştiri din Timiș

SONDAJ. Ce vreți să se întâmple cu cinematografele Timișoarei? Despre teme, public țintă sau nevoi
Primăria Timișoara a început transformarea doar pentru trei dintre cele opt cinematografe preluate acum patru ani de la RADEF. Se lucrează la Victoria, Dacia și Studio, iar primul cinema ar urma să fie redeschis anul acesta. Centrul de Proiecte vrea să știe ce v-ați dori să se întâmple și cu restul spațiilor din administrarea primăriei. 3

Ştiri din Timiș

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, eveniment de zece, cu „scriitori de primă mărime”
În mai puțin de două săptămâni, la Timișoara va avea loc cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), cel mai important eveniment literar din vestul țării. Sunteți așteptați la o serie de lecturi publice și dezbateri susținute de nume importante ale literaturii.

Ştiri din Timiș

Activități de formare și mentorat pentru învățătorii debutanți. Sprijin oferit de Inspectoratul Școlar Timiș
Cadrele didactice care sunt la început de drum și predau la învățământul primar pot participa la activități de formare și mentorat oferite de Inspectoratul Școlar Timiș.

Mapamond

Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi
Noua Zeelandă a reușit să-și vaccineze 2,5% din populație într-o singură zi, sâmbătă. Guvernul de la Wellington a dorit accelerarea campaniei de vaccinare. 7

România

VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului
Imagini impresionante din Piatra Craiului. Mugetul cerbului în perioada de împerechere a fost surprins de camerele de monitorizare a faunei instalate de Romsilva în pădurile de la poalele Munților Piatra Craiului. 1

Mapamond

Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona
„Plăți de condoleanțe”, asta oferă Pentagonul drept compensație familiilor a 10 civili afgani care au fost uciși din greșeală într-un atac cu dronă al armatei SUA la finalul lunii august. Autoritățile americane le-au oferit acestora posibilitatea de a se muta în Statele Unite Ale Americii, „dacă sunt interesați”. 2

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici