tion.ro Web analytics

Proprietarii teraselor din centrul istoric au avut de suferit de pe urma reabilitării acestei zone. Unii au putut să-şi instaleze terasa pe vremea lucrărilor, alţii nu au avut această posibilitate. Oricum, cei care şi-au putut deschide terase nu au avut prea mulţi clienţi mulţumiţi, din moment ce cafeaua a fost însoţită de praf şi zgomot de flex. Totuși, ei au fost nevoiți să plătească taxe la primărie, deoarece, potrivit primarului Timișoarei, nu există cadru legal pentru scutirea de aceste taxe. Liderul PSD Timișoara nu este de acord cu afirmațiile edilului.
Supărare mare în rândul patronilor de localuri din centrul istoric al Timişoarei. Cei care au rezistat şi n-au închis afacerea după ce a început şantierul, lucrările de reabilitare care nu se mai termină în Cetate, şi-au scos terasele, iar primăria a venit acum să îi taxeze. Oamenii nu vor mulţi dintre ei să plătească, deşi ocupă domeniul public, mai ales că primarul Nicolae Robu le-a promis în trecut scutiri de taxe şi impozite. Acum, Robu spune că legea nu permite asta...
Primăria Timişoara a anunţat în sfârşit finalizarea licitaţiei pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în centrul istoric al oraşului după începerea lucrărilor de reabilitare. Două firme din judeţul Alba ar trebui să propună soluţii pentru ruinele din Cetate şi să se ocupe de execuţia lucrărilor. Asta ar trebui să se întâmple în 8 luni dacă se respectă termenele, ceea ce înseamnă că vom intra cu şantierul în 2016. Oficialii primăriei dau asigurări că nu...
De ce se lucrează la capacitate redusă pe şantierul din centrul istoric al Timişoarei? Autorităţile locale afirmau că nu mai sunt probleme cu aprovizionarea cu piatră, dar acum ne lipsesc... pietrarii, spune primarul Nicolae Robu. Maiştri buni nu se găsesc oriunde. Meseriaşii vin din Maramureş şi Moldova. „Pavajul este foarte complicat de făcut”, iar unii muncitori au dat teste şi au fost respinşi, susţine Robu. Oricum, proiectul pe bani europeni nu va fi gata în iulie, ci la sfârşitul anului, afirmă oficialii primăriei.

Ştiri din Timiș

„Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului
„Poetica tăcerii și distanței” ajunge la Timișoara, la Muzeului Național al Banatului. În perioada 26 - 30 octombrie, puteți vizita prima expoziție în România a artistei macedonene Tanja Balac, premiată la nivel internațional. Va expune o colecție de 22 de tablouri.

România

Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde
Poșta Română a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că toți clienții care trebuie să-și rezolve problemele la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților chiar și fără certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Altfel spus, atât pensionarii, cât și părinții, pot să își ridice pensiile și alocațiile la fel cum o făceau până acum.

Eveniment

FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara
Acțiune a polițiștilor timișeni, luni, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Zeci de oameni ai legii au participat la o acțiune de donare de sânge. Polițiștii speră ca gestul lor să îi determine să doneze și pe alții. 1

Ştiri din Timiș

UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor
La cinci zile de când a anunțat că E.ON oprește robinetul de gaz pentru Colterm, Primăria Timișoara și reprezentanții societății de termoficare încă negociază cu furnizorii de ultimă instanță un nou contract. Reprezentanții primăriei tac mâlc atunci când sunt întrebați dacă cele 56.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat de încălzire rămân fără apă caldă și căldură. Am reușit să obținem informații de la Colterm, iar E.ON încă nu a tăiat gazul. UPDATE. Dominic Fritz vine cu lămuriri. E.ON livrează gaz până marți 2

Eveniment

Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră
„Și tu poți salva o viață!”, „Alege siguranța rutieră!” sau „Viteza excesivă ucide!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care polițiștii din Timiș le-au transmis participanților în trafic, săptămâna trecută. „De ce siguranța rutieră” a fost numele campaniei pe care PJ Timiș a desfășurat-o în perioada 18 – 22 octombrie. 1

Ştiri din Timiș

Licitații organizate de CCIAT
CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ TIMIȘ, cu sediul în Mun. Timişoara, P-ţa Victoriei nr.3, et.1, jud. Timiș, cod de înregistrare fiscală RO4248972, cont bancar: RO37UGBI0000092016184RON deschis la Garanti Bank Timișoara, organizează la sediul menționat mai sus, în data de 02.11.2021, ora 12.00, Sala „CEDO”, licitație deschisă cu strigare pentru vânzarea imobilului situat în Mun. Timisoara, Piata Victoriei nr.3, et.2, ap. nr. 14D, în suprafață de 34,5 mp - compus din 1 (una) cameră, bucătărie, cămară alimente și antreu, identificat în CF nr.400893 – C1-U12, cu 1,10 % cote părți comune și 10/930 mp cote teren.

Ştiri din Timiș

Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă
DRDP Timișoara informează șoferii că pe DN 58A, segmentul Victor Vlad Delamarina - Lugoj și până în localitatea Ezeriș din Caraș-Severin, se așterne straturi rutiere foarte subțiri. Sunt restricții de viteză, iar circulația se desfășoară pe o singură bandă.

Eveniment

Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi
Acțiune a polițiștilor rutieri din Timișoara. Oamenii legii au desfășurat controale în trafic pentru a-i amenda pe șoferii care circulă cu viteză mare în oraș sau depășesc neregulamentar.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici