tion.ro Web analytics

OUG 42/2019, care permite alocarea banilor de la guvern pentru infrastructura Timișoara Capitală Culturală Europeană, va fi modificată. De finanțarea programului cultural s-ar putea ocupa Centrul de Proiecte Timișoara, după ce Dominic Fritz a anunțat că nu mai vrea să finanțeze Asociația TM2023. Edilul-șef este „foarte încrezător” că ordonanța va fi modificată cât mai rapid.
Primăria Timișoara a aflat cum trebuie restartat proiectul TM2023, prin ochii echipei de consultanți condusă de Corina Șuteu și plătită de municipalitate cu 27.000 de euro. După trei luni la Timișoara, fostul ministru al Culturii a lăsat planul Restart TM2023. Are șase direcții, termene clare, dar vorbește și despre cum a fost găsită asociația condusă de Simona Neumann.
O echipă din partea Senatului României a fost în vizită de lucru, duminică, la Timișoara. Primarul Dominic Fritz vorbește despre discuții strategice care se poartă la București pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, iar vicepreședintele CJ Timiș de ajutor financiar pentru localitățile cu buget mic. Cele două instituții spun că vor colabora pentru implementarea proiectelor legate de capitala culturală europeană.
Primăria Timișoara a lucrat la o strategie clară pentru TM2023, iar concluzia întâlnirii cu reprezentanții Comisiei Europene de joi este că „toate forțele responsabile au datoria să coopereze și să salveze proiectul care a stagnat timp de 4 ani”. Pentru început ar trebui să vedem o schimbare radicală în organizarea și funcționarea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, care va duce la relansarea programului cultural.

Ştiri din Timiș

6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii
ADVERTORIAL. Deși încă ne mai bucurăm de senzația de primăvară / vară chiar acum - și condițiile meteorologice de iarnă care rămân prin preajmă mai mult sperăm în fiecare an - siguranța dumneavoastră în timpul condusului este esențială.

Eveniment

Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor
Acțiune preventivă desfășurată de polițiștii de la biroul Protecția Animalelor din cadrul IPJ Timiș. Oamenii legii au verificat aproape 200 de proprietari de câini, dintre care șase dețin animale considerate periculoase. Cei șase au fost chemați la poliție pentru lămurirea situației.

Ştiri din Timiș

15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4
Centrul de Proiecte Timișoara a anunțat rezultatele finale ale Apelului 4, pentru proiectele care susțin și promovează sportul de performanță, de recreere sau de masă în Timișoara. 15 din cele 18 de oferte vor fi finanțate cu un milion de lei.

Ştiri din Timiș

Trafic închis pe unele străzi din Timișoara
În săptămâna care urmează, în Timișoara se va închide traficul rutier pe unele străzi pentru desfășurarea unor lucrări. Se închide traficul pe bulevardul 23 August, dar și pe strada Dr. Gheorghe Marinescu și se prelungește măsura de restricționare a traficului pe Calea Bogdăneștilor, tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit.

Ştiri din Timiș

CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a dispus restricții suplimentare pentru mai multe localități din Timiș în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19. Printre noile hotărâri ale comitetului se regăsește și obligativitatea măștii de protecție până la 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

Sănătate

Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori
În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 4.478 de cazuri de coronavirus. În Timiș sunt 316 infectări, 53 de persoane având sub 18 ani. La nivel național au fost raportate 73 de decese, șapte fiind din județ. 2

Eveniment

Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea
Eveniment automobilistic, sâmbătă, în zona lacului Surduc. Autoritățile anunță că traficul va fi restricționat pentru desfășurarea concursului. Polițiștii fac apel la cetățeni să evite tranzitarea zonei restricționate.

Ştiri din Timiș

Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează șoferii cu privire la o posibilă întrerupere a sistemului de emitere roviniete sâmbătă, 18 septembrie. Conducătorii auto care pleacă în afara localităților au alte modalități de plată.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici