tion.ro Web analytics

Un corp nou de clădire la o școală, un centru multifuncțional de cartier, bani pentru start-up-uri, un program de after-school, o platformă de telemedicină, laptopuri pentru școli, produse de igienă pentru persoanele nevoiașe – toate acestea cu bani europeni în șase cartiere din sudul Timișoarei. GAL Freidorf anunță o finanțare de 7 milioane de euro prin Strategia de Dezvoltare Locală.
Priorități pentru administrațiile locale din Timiș. Cinci localități și Consiliul Județean Timiș au câteva proiecte selectate pentru finanțare prin POAT – Programul Operațional Asistență Tehnică. Practic, unitățile administrativ teritoriale primesc bani pentru documentațiile tehnico-economice. Dar asta nu înseamnă că finanțarea le este asigurată în noul exercițiu financiar. Cel mai ambițios proiect pentru Timișoara este conexiunea str. Gării – Bd. Dâmbovița, estimată la 16,3 milioane de euro.

România

Bulgar prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta țigări netimbrate, în valoare de 1,5 mil. de euro, în Mehedinți
Dosar penal și ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui cetățean bulgar de 47 de ani, în Mehedinți. El este cercetat penal după ce a fost prins că transporta cartușe cu țigări netimbrate, în valoare de 1,5 milioane de euro Bărbatul a fost oprit în trafic de polițiștii de la frontieră.

România

A murit actrița Sanda Toma. Avea 88 de ani
Reprezentanții Teatrului de Comedie din București au anunțat sâmbătă moartea actriței. Avea 88 de ani.

Mapamond

Scăpăm de „Mod avion". UE va permite utilizarea telefoanelor inteligente în timpul zborurilor
În Uniunea Europeană, companiile aeriene au acum posibilitatea să instaleze noua tehnologie 5G în avioane, pentru ca pasagerii să poată utiliza dispozitivele inteligente. Comisia Europeană vrea să deschidă frecvențele 5G pentru wifi și în automobile, autobuze și alte mijloace de transport.

Ştiri din Timiș

FOTO. Centru de sprijin și reziliență pentru ucraineni și crize majore, înființat la Timișoara
La Timișoara a fost inaugurat un centru pentru ajutor și mobilizare în cazul unor situații de criză, precum situația refugiaților ajunși din Ucraina în oraș.

Ştiri din Timiș

FOTO. Gala Premiilor UVT, la Teatrul Național din Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a decernat premii în cadrul unei gale ce a avut loc vineri seara la Teatrul Național din Timișoara. Majoritatea laureaților sunt profesori. Nu au lipsit momentele artistice.

Ştiri din Timiș

A murit scriitorul Daniel Vighi, Cetățean de Onoare al Timișoarei
Veste foarte tristă pentru timișoreni. A murit scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, fondator al Societăţii Timişoara şi al Alianţei Civice, sâmbătă dimineața, la Spitalul Județean din Timișoara. Joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, însă de la care a lipsit, i-a fost acordat titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei.

Ştiri din Timiș

Criză de forță de muncă în Timiș. Cei mai mulți angajați, „importați” din Nepal
Județul Timiș se confruntă cu un deficit al forței de muncă. Unele firme aduc angajați chiar din Nepal, țară aflată în sudul Asiei, la mii de kilometri distanță. La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș sunt disponibile, în momentul de față, aproximativ 2.100 de locuri de muncă. Se caută mai ales muncitori pentru fabrici, dar și lucrători comerciali ori șoferi. 2

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 26 noiembrie 2022, în Timișoara?
Sâmbătă, 26 noiembrie, se deschide Târgul Winter in MY TOWN la Iulius Town. Mai au loc spectacole de teatru, dans, concerte și lansări de carte.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici