tion.ro Web analytics

Aleşii locali ai Timişoarei urmează să voteze vineri impozitele şi taxele locale pe 2016, după noile modificări aduse Codului Fiscal. Vor fi creşteri, dar marea noutate va fi majorarea impozitelor cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, în funcţie de evaluările pe care le vor face funcţionarii primăriei. Primarul Nicolae Robu anunţă că vizate vor fi în primul rând clădirile monumente istorice, pentru care acelaşi proiect de hotărâre care va intra în atenţia consilierilor prevede scutiri de impozite!
Aleşii locali ai Timişoarei au aprobat, în plenul de marţi, impozitele şi taxele locale pentru anul 2016. Nici vorba să se introducă vreo taxă nouă pentru marii poluatori, după cum anunţa primarul Nicolae Robu, ba din contră, a fost eliminată şi aşa-numita taxă de poluare care exista, cea de mediu, autorităţile locale motivând că oricum crea prea mari bătăi de cap... O noutate este introducerea unei taxe speciale de salubrizare.
Cine nu are asigurare obligatorie pe locuinţă împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor riscă amenzi, avertizează reprezentanţii Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara (DFMT). „Din 160.000 de proprietăţi, 21.000 au asigurare obligatorie, restul nu. Poliţa facultativă nu acoperă riscurile...", atrage atenţia şeful DFMT, Adrian Bodo. În 2013 n-au fost aplicate sancţiuni, dar din 2014 se vor da amenzi, anunţă autorităţile locale!
Timişoara se numără printre municipiile reşedinţă de judeţ care au cea mai slabă rată de colectare a taxelor şi a impozitelor din România, susţin reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP). Conducerea Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara crede că nu toate datele care au ajuns din ţară la IPP corespund realităţii, că este posibil ca alţii să fi folosit alte formule de calcul, ceea ce face ca şi concluzia să fie una eronată...
Neînţelegeri la vârful Primăriei Timişoara. Primarul Gheorghe Ciuhandu a anunţat, miercuri, că se delimitează de acţiunile şefului Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, care a trimis 140.000 de înştiinţări la oameni prin care le cere să demonstreze că şi-au aigurat locuinţele dacă nu vor să fie amendaţi. În timp ce timişorenii se calcă în continuare în picioare la Direcţia Fiscală, Ciuhandu îl acuză pe Bodo de exces de zel!
Contribuabilii persoane juridice pot fi scutiţi de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului/ taxei pe clădire şi/ sau teren pe 5 ani, dacă îşi achită integral debitul până în 31 ianuarie 2012, reamintesc reprezentanţii Primăriei Timişoara. Deşi măsura a fost adoptată în această vară, până acum doar zece firme au profitat de ea.

Ştirile judeţului Timiş

Alin Nica este candidatul PNL la conducerea Consiliului Județean Timiș
Forumul Primarilor PNL Timiș și-a ales sâmbătă candidatul favorit pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Acesta este Alin Nica, care a obținut aproape 70% dintre voturi.

Ştirile judeţului Timiş

Cod Galben de vânt în Timiș. În estul județului este Cod Portocaliu
În Timiș au fost emise două coduri de vânt: Galben și Portocaliu. Dacă Codul Galben vizează o mare parte a județului, Codul Portocaliu va avea efect doar în regiunea estică, conform meteorologilor.

Mapamond

Donald Trump Jr a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska. Cât a plătit
Fiul președintelui Statelor Unite, Donald Trump Jr, un vânător împătimit, a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska.

TION ITCom

Vedetele de pe TikTok ar putea câștiga chiar și 1 milion de dolari pentru o postare
Noua platformă de socializare TikTok devine din ce în ce mai preferată de tineri pentru că le oferă șanse egale de afirmare. Unii dintre aceștia primesc chiar și 200.000$ pentru a promova anumite produse, însă câștigurile ar putea crește până la 1 milion de dolari pentru o singură postare. 1

Ştirile judeţului Timiş

Bătaie pe contractul de furnizare de echipament și uniforme pentru polițiștii locali din Timișoara
Nu mai puțin de zece firme vor să pună mâna pe contractul de furnizare de articole vestimentare pentru polițiștii locali din Timișoara, estimat la 85.000 de euro.

România

Cei șase români care s-au întors de pe nava Diamond Princess sunt în stare bună, însă se află în carantină, într-o locație secretă
Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess au revenit în țară vineri noapte. Aceștia au fost transportați la un centru special din București, unde se află în carantină.

TION Cele mai tari party-uri

Strângere de fonduri pentru animale fără stăpân, muzică live și tombolă cu premii - toate la Paws & Party
Asociația Speranța Animalelor organizează un eveniment inedit, care îmbină distracția cu strângerea de fonduri pentru întreținerea unor animăluțe fără stăpân.

Târgul Imobiliar

City of Mara la Târgul Imobiliar Timișoara, ediția a 4-a
Ansamblul rezidențial City of Mara participă la Târgul Imobiliar Timișoara, între 7 și 8 martie 2020, la Congress Hall.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.