tion.ro Web analytics

Casa de cultură primește AUR pentru 2021. Va administra MultipleXity și centrele culturale ale PMT

Reactualizat la:

Casa de cultură primește AUR pentru 2021. Va administra MultipleXity și centrele culturale ale PMT

foto: arhivă
Reactualizat la:
Casa de cultură a Municipiului Timișoara, structură care pregătește celebrele târguri de sărbători în oraș, dar și fel de fel de evenimente pe calendarul primăriei, primește o putere uriașă pentru anul în care Timișoara va fi capitală culturală europeană. Nicolae Robu vrea să creeze o structură sau chiar mai multe în interiorul Casei de cultură pentru administrarea spațiilor culturale, cum ar fi MultipleXity, turnul de apă, cinematografele.
Scris de Roxana Deaconescu - Casa de cultură a Municipiului Timișoara, structură care pregătește celebrele târguri de sărbători în oraș, dar și fel de fel de evenimente pe calendarul primăriei, primește o putere uriașă pentru anul în care Timișoara va fi capitală culturală europeană. Nicolae Robu vrea să creeze o structură sau chiar mai multe în interiorul Casei de cultură pentru administrarea spațiilor culturale, cum ar fi MultipleXity, turnul de apă, cinematografele.

Pentru anul în care este capitală culturală europeană, Timișoara are nevoie de mai multe spații culturale, unde să poată fi organizate evenimente. Cel mai important este cu siguranță MultipleXity, clădirea estimată la 12 milioane de euro care va fi realizată în locul fostului sediu al STPT de pe Take Ionescu.

Primăria Timișoara a preluat recent de la societatea de transport spațiile din Take Ionescu, inclusiv muzeul de transport, care urmează să fie administrat de Casa de cultură. Pe lângă complexul MultipleXity, mai sunt proiecte și pentru transformarea fostelor cinematografe RADEF și pentru amenajarea unui centru cultural în Turnul de apă Iosefin.

„Noi și pentru viitoarele centre culturale pe care le amenajăm în fostele cinematografe, în turnul de apă și pentru MultipleXity va trebui să avem structuri ale primăriei, pentru că toate aceste obiective aparțin primăriei și administrarea lor trebuie să o facem noi. Structurile vor fi de tipul Casei de cultură, după aceeași lege. Nu știu dacă vom face ceva paralel cu Casa de cultură sau mai degrabă cred că vom face structuri în interiorul Casei de cultură, pentru că beneficiază de o legislație specială, care este mult mai bună pentru genul acesta de activități. Și atunci cred că din punct de vedere birocratic formula cea mai simplă este să facem structuri în interiorul Casei de cultură cu această dedicare, gestiunea acestor obiective”, a explicat Nicolae Robu pentru tion.ro.

Muzeul preluat recent de la STPT va fi gestionat în perioada următoare până la crearea noii sau noilor structuri, structuri care presupun o nouă schimbare a organigramei primăriei și angajări serioase.

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/multiplexity-nu-va-fi-un-mall-cultural-oar-pregateste-concursul-de-solutii-pana-in-2020/2296306

http://www.tion.ro/turnul-de-apa-din-iosefin-are-proiectant-o-firma-din-timisoara/2289618

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Capitala Culturala

  UPDATE. Președintele Comitetului Director al ATCCE și-a prezentat demisia în direct! Primaria are condiții pentru a finanța în continuare asociația
  Adunare Generală cu surprize a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană. Președintele Comitetului director, Horațiu Rada, și-a prezentat demisia, în contextul în care alți doi membri ai acestui comitet – Ion Caramitru și Mihai Gafencu - și-au înaintat, de asemenea, demisiile, în ultimele zile. În aceste condiții, primarul Timișoarei a anunțat că municipalitatea ar putea finanța în continuare asociația, dar cu condiția modificării statutului astfel încât Primăria Timișoara să aibă puteri sporite. UPDATE. Diaconu: „Asociația poate avea încă un rol, dar nu cel majoritar în acest program”

  Capitala Culturala

  Propunere: Timisoara 2021 devine Timisoara 2023
  Vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas și comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, vor propune decalarea perioadei dedicate capitalelor culturale europene din anii 2020-2021. 3

  Sănătate

  Amenzi pentru cei care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19, în Timiș
  Continuă controalele, în județul Timiș. Autoritățile verifică, zilnic, dacă pe raza județului sunt respectate normele de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Numai luni au fost verificate peste 100 de societăți comerciale din județ.

  Ştirile judeţului Timiş

  Se caută „părinți de profesie”, în Timiș. Cursuri gratuite pentru cei care vor să devină asistenți maternali
  Vreți să fiți „părinți de profesie”? Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș continuă campania de recrutare și identificare de persoane interesate să exercite profesia de asistent maternal profesionist.

  Ştirile judeţului Timiş

  Șantierul de la Opera Română e în grafic, montarea travertinului merge „destul de repede”
  Început în octombrie 2019, șantierul de la Opera Română este în grafic, ne asigură reprezentanții primăriei. Au ajuns la Timișoara și materialele care erau mai greu de obținut în starea de urgență, iar ultima etapă, cea a montării travertinului, va merge „destul de repede”. 3

  Eveniment

  Cadavru în putrefacție descoperit pe râul Timiș, în zona localității timișene Jabăr
  Descoperire macabră, marți, în zona localității timișene Jabăr. Un trecător a observat pe râul Timiș un cadavru în putrefacție. Din primele informații, ar fi vorba despre un bărbat.

  Ştiri sportive

  Contract reziliat de comun acord între mijlocașul Cristian Dros și Politehnica Timișoara
  Despărțire de comuna acord la Politehnica Timișoara. Mijlocașul Cristian Dros a părăsit clubul de pe Bega după 31 de partide în Liga a II-a, în tricoul alb-violet.

  Ştirile judeţului Timiş

  Orza vrea și parcuri pe lângă parcările construite peste fostele garaje din Timișoara
  Consilierul local independent Adrian Orza propune conducerii Primăriei Timișoara să colaboreze mai strâns cu cei de la Mediu și să pună și „un petec de iarbă” în parcările pe care le construiește după ce dărâmă fostele garaje dintre blocuri. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.