tion.ro Web analytics

„Bătaie” pentru noua echipă TM2023 de la Centrul de Proiecte. 70 de candidați pentru șapte posturi

De Roxana Deaconescu

„Bătaie” pentru noua echipă TM2023 de la Centrul de Proiecte. 70 de candidați pentru șapte posturi

Centrul de Proiecte Timișoara a tras linie după apelul de candidaturi pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023, practic noua echipă TM2023. S-au înscris 70 de persoane pentru cele șapte poziții, „curatori cu experiență în proiecte internaționale, experți în producție și management cultural, arhitecți, specialiști în comunicare de proiecte culturale de mare anvergură”.
Scris de Roxana Deaconescu - Centrul de Proiecte Timișoara a tras linie după apelul de candidaturi pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023, practic noua echipă TM2023. S-au înscris 70 de persoane pentru cele șapte poziții, „curatori cu experiență în proiecte internaționale, experți în producție și management cultural, arhitecți, specialiști în comunicare de proiecte culturale de mare anvergură”.

Vor să facă parte din Echipa Curatorială Timișoara 2023 oameni din Armenia, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Palestina, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

„Titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2023 obligă Primăria Municipiului Timișoara la inițiativă și acțiune astfel încât acesta să fie onorat cu succes, pentru oraș, România și Europa. Prin lansarea acestui apel internațional de curatori și experți, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a făcut un pas decisiv pentru pregătirea anului de deținere a Titlului prin lansarea unui apel internațional pentru formarea Echipei Curatoriale Timișoara 2023. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns la experți culturali remarcabili, din România și din afara țării, suntem onorați că apelul nostru a stârnit un viu interes internațional și le mulțumim tuturor candidaților”, spune Alexandra Rigler, director Centrul de Proiecte Timișoara.

Cei șapte experți vor fi aleși de un juriu format din experți independenți. Este vorba despre Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea, care vor evalua acum portofoliile candidaților și apoi îi vor chema la interviuri individuale online cu cei ce vor fi preselectați.

Cei șapte finaliști vor forma „un colectiv responsabil, din partea Primăriei Municipiului Timișoara, de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural «Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii»”, mai spune Centrul de Proiecte. Ei vor avea contracte individuale de muncă pe perioadă determinată, din noiembrie 2021 până în martie 2024, și vor fi plătiți cu 10.000 de lei în fiecare lună, „pe bază de mandat și rezultate”.

editor Dan Oancia

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Raul says:

  In timp ce multi dintre candidati sunt doar naivi, exista printre ei si hiene care cunosc jocul sifonarii de bani. Tm2021 sau 2023 sau cat o mai fi este doar mijlocul prin care se sparg bani pe mizerii pseudo-culturale, in timp ce orasul asta tot mai tiganizat nu are lumina, paturi in spitale si, mai nou, caldura.

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Franța și Portugalia, în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

  Ştiri din Timiș

  „Și tu poți fi Socio Claus”. Donează sânge și oferă tichetele copiilor cu dizabilități

  Ştiri din Timiș

  Peste 500 de limitatoare de viteză noi, în fiecare an, pe străzile Timișoarei. Costă peste 20.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Biciclete furate din scara unui bloc din Calea Circumvalațiunii, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Campus Lenau s-a scumpit și va fi gata prin 2022. Va costa peste 13 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, tot în scădere în județ și la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, 5 decembrie: aproape 916 cazuri și 78 de decese în România. 123 de infectări în Timiș

  Eveniment

  Marocan rămas blocat pe o insulă a Mureșului, salvat de polițiștii de frontieră din Timiș

  Sănătate

  Atenție la preparatele din carne în perioada sărbătorilor. Sfaturile specialiștilor de la „Babeș” privind trichineloza

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan despre subiectivitatea programului Anghel Saligny: „Timișoara poate fi lăsată intenționat la coada listei”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici