Examenul național de Bacalaureat 2025 debutează marți, 10 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Conform datelor transmise de ISJ Timiș, în județul Timiș, s-au înscris în total 3660 de candidați, dintre care 3111 provin din promoția curentă (2024-2025), iar 549 din promoțiile anterioare.
Probele de evaluare a competențelor (A, B, C, D) au fost deja susținute de către candidați în perioada 27 mai – 7 iunie. Urmează examenele scrise, conform calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației:
Primele rezultate vor fi afișate pe 20 iunie, iar cele finale, după contestații, pe 30 iunie. O noutate în acest an este că elevii vor putea să își vizualizeze lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații.
În topul liceelor din județ după numărul de candidați înscriși, se află:
Centrele de examen din județul Timiș
În județ au fost organizate mai multe centre de examen pentru desfășurarea probelor scrise. Acestea sunt:
Trimite articolul
XSi aia care pica examenul maturitatii sunt… imaturi? Bac-ul, din pacate, nu mai e de mult examenul maturitatii, pentru ca scoala nu mai e ce era. acum se bat elevii cu profesorii, se fac in clasa “diverse” intre elevi, se consuma diverse “substante”…
Poate nici inainte vreme nu erau elevii prea straluciti la invatatura, dar parca nici ca acum, si nici pe departe asa lipsiti de bun simt si minim respect. Insa pe vremea aia cat de cat era adevarat ca “ai carte, ai parte”, intre timp scoala a fost reformata de a luat-o naiba si “economia de paiata” a promovat desc.urcareala, influencereala si alte forme de dat din papagal si facut “combinatii”
Respect pentru cei cu carte? Zero. Respect pentru profesori? Nici macar zero, e negativ, ca sunt dispretuiti. Ba inca de fiecare data doar ca de ce sunt bugetari, de ce fac meditatii (la Ficus a fost ok, dovada ca era competent) , de ce sunt nemultumiti de salarii la nivel de lucrator la banda, de ce nu stau in scoala 8 ore/zi (asta inca venind de la ministrul educatiei e dovada ca ministru ar trebui sa fie cineva care a predat si la generala si la liceu cativa ani sa vada cata munca e pe langa munca la clasa) de ce nu educa 30 de elevi cand parintii nu sunt in stare sa educe macar la nivel de cei 7 ani de-acasa si sastapaneasca nici macar unul sau doi copii ai lor, de ce nu-i inspira pe copii cand acasa acestia au drept exemplu pe parintii care fie sunt rupti de oboseala, fie se uita la emisiuni de “divertisment” cu “vedete”, fie sunt in alta tara si copiii stau cu bunicii, in societate au drept exemplu pe smecherul cu bolid de lux care parcheaza unde vrea, conduce cum vrea si face bani din crypto, iarba, videochat, reclame pe retelele sociale etc. Cam greu sa inspiri cand societatea nu da doi bani pe tine si te dispretuieste
noroc ca cetatenii au votat minunatul program Romania Educata. /s
PS: nu am lucrat si nu lucrez in invatamant. Dar am fost elev in alte vremuri.
-
Școala de altădată”, un mit
Contrar nostalgiei legate de „școala de pe vremuri”, studiul arată că cei mai afectați de lipsa competențelor de bază sunt persoanele de peste 50 de ani, în special cele care aveau peste 30 de ani în momentul Revoluției din 1989.
În această categorie, peste jumătate dintre respondenți sunt în zona analfabetismului funcțional sau a riscului de analfabetism atât la literație, cât și la calcul.
De exemplu, în rândul persoanelor de peste 65 de ani, aproape 43% nu pot efectua calcule simple, iar alți 13% sunt într-o zonă de risc. Situația este mai bună la literație, dar și aici, 30% sunt în zona analfabetismului funcțional.
Clar Soros a cerut falsifiarea rezultatelor dacilor
-
Desigur, Romania a iesit din Evul Mediu de la inceputul secolului XX, a facut electrificare, retele de gaz, agricultura mecanizata, irigatii, mii de km de cai ferate, mii de fabrici si uzine, scoli, spitale, avioane, institute de cercetare, vaccinuri, a produs si exportat nave maritime, turbine, oteluri speciale, locomotive, diamante artificiale, calculatoare industriale etc etc cu… niste prosti fara deprinderi si cam analfabeti functional.
Reiau din comentariul anterior, multumesc pentru confirmare:
“Poate nici inainte vreme nu erau elevii prea straluciti la invatatura, dar parca nici ca acum, si nici pe departe asa lipsiti de bun simt si minim respect”
-
Fals, trunchiat. Rromania a iesit din statutul de tara cu economie agrara, intrand in una cu economie industriala prin CUMPARAREA de patente sau a drepturilor de producere (licente) depasite moral si tehnic (doua trei generatii prea vechi) . Acestea au fost implementate cu ajutorul firmelor ce detineau drepturile. Rromanii, au copiat (cat au putut ei intelege) , in termeni moderni ‘reverse engineered’, dar au esuat lamentabil (pe masura nivelului scolii taranului stramutat la oras cu valori taranesti) .
Cand ai un ‘carmas’ un cizmar cu patru clase, cei ce repeta clasa intai de 5 ori sunt deja doctori. Asa a fost si industria rromaneasca. Ati dat afara repede capitalistii rai, ca mai apoi, sa produceti gunoi dpdv tehnologic multe decenii la rand (deja depasit la cumparare) . Acuma sunteti toti nostalgici. Da, pentru o tara agrara, ati fost o generatie plina de ‘genii’ , pe plan international insa… haaa
Deci da: ati facut scoala ADEVARATA, comparativ cu satele de unde v- ati tras majoritatea.-
“Au facut copiii nostri dinti
Musca din bunici si din parinti
Musca din vazduh si din pamant
Musca si din mortii din mormant” -
Cine ti-a bagat in cap asa ceva a gasit probabil mult loc liber.
-
Rromania si fosilele comuniste au fost si raman ‘verisorii de la sat,cu egou mult prea mare, ajunsi la oras cu toalele de inmormantare a lu’ buna- sa/ bunu- su cu 3 numere prea mari’ . Deci, practic ati fost si sunteti a zecea piele, iar unicii ce cred altfel, sunteti voi.
Si ca un plus, mai mult ca sigur ca daca plaja statistica era mai larga, era si mai prapad.
-
-
-