Ziua Eroilor la Timisoara: va defila garda de onoare, depuneri de coroane si slujbe de pomenire

De Adrian Panduru
2Comentarii
Ziua Eroilor la Timisoara: va defila garda de onoare, depuneri de coroane si slujbe de pomenire
La Timișoara se va marca, și în acest an, Ziua Eroilor. Vor avea loc slujbe de pomenire și garda de onoare va defila la mai multe monumente dedicate eroilor din urbea de pe Bega.

În 25 mai, programul de Ziua Eroilor începe la Timișoara la Monumentul Eroilor sublocotenent (post-mortem) Ioan Groșaru și sublocotentent (post-mortem) Ioan Lucian Leuștean, amplasat în cazarma unității militare 01109 de pe strada Chișodei nr. 125. Aici va avea loc o ceremonie militar – religioasă, se vor depune coroane și jerbe de flori.

La ora 12, manifestările dedicate acestei zile se mută la Monumentul Crucificării din fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Aici va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor, urmată de depuneri de coroane și defilarea gărzii de onoare.

De la ora 14, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 (Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor), au loc aceleași manifestări ca și la monumentul din centrul urbei. La Monumentul Eroilor Români din Primul şi al II-lea Război Mondial, Monumentele Eroilor sovietici, sârbi, germani, francezi, de la ora 14.30, vor avea loc slujba de pomenire și depuneri de coroane și se vor rosti numele a 250 de eroi români căzuți în Primul Război Mondial.

În România, în 1920 s-a stabilit Ziua Eroilor să se desfășoare în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. Această dată a fost stabilită şi ca urmare a Tratatului de la Versailles, unde țările beligerante s-au obligat la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor