Zilele vicelui Stoia par numarate. Alianta Crestin-Liberala le-a pus gand rau viceprimarilor PSD

De B.A.M
Reactualizat la:
7Comentarii
Zilele vicelui Stoia par numarate. Alianta Crestin-Liberala le-a pus gand rau viceprimarilor PSD
© TION - Zilele vicelui Stoia par numarate. Alianta Crestin-Liberala le-a pus gand rau viceprimarilor PSD
Conducerile PNL şi PDL Timiş s-au întâlnit, joi seara, în şedinţă comună, prima de la formarea noii Alianţe Creştin-Liberale. Noua organizaţie mamut care numără aproximativ 80 de membri în forul de conducere şi-a stabilit priorităţile în Timiş: formarea de noi majorităţi în consiliile locale chiar şi prin cooptarea de consilieri de la alte partide, altele decât PSD şi schimbarea viceprimarilor acolo unde situaţia o impune. Iar în Timişoara primarul Robu afirma încă din vremea USL că se impune schimbarea viceprimarului PSD Traian Stoia…


Înţelegerea făcută, joi seara, de Birourile Judeţene de Conducere PNL şi PDL prevede, la primul punct, „mobilizarea organizațiilor din fiecare unitate administrativ-teritorială, în vederea realizării majorităților în Consiliile Locale, între Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal”. La punctul doi, în protocol se arată că se vor realiza „majorități în Consiliile Locale între PNL și PDL, prin atragerea și a altor partide, cu excepția PSD”. Iar la punctul trei, evident, schimbarea viceprimarilor care nu aparţin celor două formaţiuni politice, reunite recent sub aceeaşi siglă: „În funcție de noile majorități constituite, se va analiza posibilitatea alegerii de viceprimari PDL/PNL, în cazul unităților administrativ-teritoriale în care viceprimarii în funcție sunt ai altor partide.”

Întrebat dacă se va încerca şi la Timişoara formarea unei majorităţi în Consiliul Local, precum şi schimbarea viceprimarului PSD Traian Stoia, Robu a răspuns: „O majoritate în Consiliul Local există deja, ea s-a afirmat la şedinţa trecută şi veţi vedea că se va afirma şi astăzi (vineri -n.r.). Există o majoritate formată din consilierii locali aleşi din partea PNL, PDL şi PP-DD. Şi a consilierului local Adrian Orza din partea PNŢCD. V-am spus că vom schimba viceprimarii acolo şi atunci când vom considera că este cazul. Nu va fi un obiectiv în sine să schimbăm viceprimarii.”

La rândul lui, copreşedintele Alianţei Creştin-Liberale Timiş Constantin Ostaficiuc a afirmat că principalul scop al alianţei nu este schimbarea viceprimarilor.

„Nu dorim să influenţăm în mod decisiv actul administrativ la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Deci nu acesta este principalul scop. Principalul scop este constituirea acestei alianţe”, a afirmat şi Ostaficiuc.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să afle concret dacă scaunul lui Stoia este ameninţat de această nouă alianţă şi de protocolul recent semnat, Robu a răspuns: „Noi nu ne facem acum un scop în sine din schimbarea de viceprimari, niciunde. Acolo unde considerăm că trebuie schimbaţi, îi vom schimba. Dar nu facem din asta un scop în sine. Principala noastră grijă va fi să facem să funcţioneze cât mai bine administraţiile publice locale şi, în paralel, să ne pregătim cât mai bine pentru alegerile prezidenţiale.”

Primarului şi copreşedintelui Alianţei Creştin-Liberale i s-a readus aminte că în vremea USL declara că funcţionarea Primăriei Timişoara este pusă în pericol de menţinerea lui Stoia în funcţia de viceprimar.

„Da, am declarat. Nu retractez. Atâta tot că nu fac acum niciun fel de declaraţie. Atunci am făcut şi voi face declaraţii când voi considera că este cazul. Deocamdată nu am nicio declaraţie pe acest subiect”, a explicat Robu.

Forul de conducere al Alianţei Creştin-Liberale Timiş numără 80 de membri

Constituirea noii alianţe în Timiş a însemnat şi reunirea birourilor de conducere ale PNL şi PDL într-un singur for de conducere mamut, care numără în Timiş aproximativ 80 de membri. Totuşi, liderii noii formaţiuni, Nicolae Robu şi Constantin Ostaficiuc, declară la unison că acest număr mare de lideri ai filialei nu va afecta bunul mers al organizaţiei.

„Nu va fi nicio problemă, pentru că dincolo de deciziile care se vor lua în acest for, fie el şi atât de numeros există activitatea curentă a responsabililor politici, a secretariatelor generale, a secretarilor din cadrul secretariatelor generale unde se lucrează de la om la om sau pe grupuri mici de persoane, aşa cum e firesc, de altfel. Faptul că deciziile se iau într-un for mai numeros, nu este decât un lucru democratic”, a spus Robu.

Iar numărul celor care vor face parte din acest birou de conducere este în creştere în ultima perioadă, odată cu cooptarea în PNL a celor de la PMP, unii dintre ei primind funcţii de vicepreşedinţi, şi odată cu absorbţia de către PDL Timiş a Forţei Civice Timiş, unde, la fel, unii lideri FC au primit funcţii de conducere.

Mai mult, cei doi copreşedinţi ai ACL Timiş întind acum o mână şi către PNŢCD. Ei au declarat că speră ca forul de conducere al PNŢCD Timiş să rupă protocolul cu PSD şi să vină la masa discuţiilor.

„Rămâne ca PNŢCD-ul să îşi rezolve problemele. Este binevenit în această alianţă a noastră şi în constituirea noii forţe de dreapta la nivel naţional”, a spus Ostaficiuc.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor