Votul de duminica arata ca romanii au dat semnalul schimbarii (P)

Reactualizat la:
Votul de duminica arata ca romanii au dat semnalul schimbarii (P)
© TION: Votul de duminica arata ca romanii au dat semnalul schimbarii (P)
Rezultatul votului de duminică, 2 noiembrie, este unul care arată că se produce schimbarea în România. În turul al doilea, din 16 noiembrie, românii au de ales între România lucrului bine făcut, o Românie normală și România lucrului prost făcut. Klaus Iohannis este singurul candidat rămas în competiţie care garantează independenţa justiţiei şi întărirea statului de drept.

În aceste zile, după primul tur de scrutin, Monica Macovei și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis.

“Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta”, a fost mesajul Monicăi Macovei pentru cei care i-au acordat votul în 2 noiembrie. Toate solicitările candidatului independent sunt deja cuprinse în programul prezidențial al lui Klaus Iohannis. Anunțul său conform căruia nu va face negocieri pe voturile românilor a creat mare agitație, explicația lui Iohannis fiind că voturile oamenilor nu sunt tranzacționabile ca o marfă, voturile sunt ale oamenilor, iar politicienii nu pot negocia în numele oamenilor.

În același timp, Ponta a continuat perioada de tranzacţionare a interesului oamenilor făcând înţelegeri cu Corneliu Vadim Tudor ori Dan Diaconescu, dar și cu “independenții” Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu.

Este clar că este nevoie de un suflu proaspăt în România. Ce vedem în jur – corupție, minciună, deziluzie – nu pot fi schimbate decât dacă fiecare se hotărăște să schimbe România. Nu există altă soluție, iar schimbarea trebuie să înceapă cu președintele. Ca președinte, Klaus Iohannis va fi garantul statului de drept și a justiției independente. Klaus Iohannis s-a exprimat în ceea ce privește legea amnistiei și a grațierii, despre care a spus că nu o va accepta așa cum e pregătită în sertarele pesediste. Klaus Iohannis a subliniat ferm că nu va grația niciodată un politician condamnat pentru acte de corupție.

De altfel, primul lucru la care Klaus Iohannis va renunța, în calitate de președinte, este imunitatea Președintelui României, urmând să ceară Comisiei parlamentare de revizuire a Constituției să elimine actualele prevederi. Iohannis este de părere că și în cazul senatorilor și deputaților nu ar trebui să existe vreo protecție suplimentară, în afară de cea pentru opinia politică.

Protecție își asigură din plin Victor Ponta, fugind de dezbateri electorale organizate în medii academice, într-un format echitabil și echidistant. Victor Ponta ar prefera doar confruntări aranjate, cu moderatorii și cu temele fixate după bunul său plac.

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat invitația pentru ca această importantă dezbatere să aibă loc în orașul Revoluției. Prestigiul acestei universități și spiritul în care a fost lansată invitația, aceea a unui dialog real pe teme importante pentru cetățeni, l-au determinat pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, să accepte propunerea formulată de rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Klaus Iohannis solicită încă din luna august o dezbatere, însă candidatul Victor Ponta, dând dovadă de infatuare, consideră că, dacă tot are pârghiile potrivite, nu are ce negocia și a stabilit că trebuie să fie patru dezbateri, la 4 televiziuni, cu temele deja decise de el. Dezbaterea în acest format impus de către Ponta nu va fi acceptată.

Cu această ocazie, Victor Viorel Ponta a refuzat încă o dată Timișoara, spunând pas propunerii UVT, la fel cum face de multă vreme cu proiectele cele mai importante pentru capitala Banatului, pentru care „nota de plată” este de zero lei, zero bani.

Să nu uităm că varianta de ocolire, centura de sud a Timișoarei, este încă doar o promisiune din partea guvernanților social-democrați! Iar acest NU al lui Ponta se vede în traficul din Timişoara în fiecare zi.