Vom avea 12 noi tramvaie Armonia la Timisoara, in prima jumatate din 2016

De Roxana Deaconescu
14Comentarii
Vom avea 12 noi tramvaie Armonia la Timisoara, in prima jumatate din 2016
© Mai multe tramvaie vechi sunt prezentate in centrul orasului cu ocazia Zilei Transportului Public in Timisoara
Primele două tramvaie Armonia modernizate de Primăria Timișoara circulă deja de câteva luni bune pe unele linii RATT. Călătorii au remarcat chiar și primele probleme. Între timp, alte doisprezece mijloace de transport pe șine au fost trimise la reabilitat, la Arad și Pașcani.

Primăria Timișoara continuă contractul pentru reabilitarea tramvaielor RATT. Doisprezece se află în lucru, pe două contracte subsecvente. Șapte au fost trimise în 21 septembrie, iar alte cinci au fost trimise la începutul lunii decembrie la cele două firme care au câștigat, prin asociere, licitația primăriei: Electroputere VFU Pașcani și Astra Vagoane Călători Arad.

Potrivit primarului Nicolae Robu, în 21 septembrie a fost dat ordinul de începere pentru reabilitarea a șapte mijloace de transport pe șine: șase la Pașcani și unul la Arad, iar un alt ordin a fost semnat în 3 decembrie.

„Contractul subsecvent de șapte tramvaie – șase la Pașcani și unul la Arad – are dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la 21 septembrie 2015, cu termen de finalizare de un an, conform acordului cadru. Din discuțiile cu directorii sunt promisiuni că vor fi terminate în trimestrul al doilea al anului 2016, până în luna iunie. Am rezerve în a estima termenul dacă este real sau nu, spune domnul Goia (n.r. Ioan directorul RATT)”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului, șeful RATT va merge în luna ianuarie în Pașcani pentru a vedea cât de mult s-a lucrat deja la cele șase tramvaie trimise acolo încă din septembrie. Abia atunci va putea fi estimat corect termenul de livrare, mai exact când vom avea mijloacele de transport în Timișoara.

„Al doilea contract subsecvent, cel de cinci tramvaie, adică în ordine cronologică primul contract de fapt, pentru că din primul s-au reabilitat numai două, are dat ordinul de începere la 3 decembrie 2015, cu termenul de finalizare de un an. Doisprezece tramvaie sunt plecate. După vizita din ianuarie vom ști stadiul de realizare”, ne-a mai spus Robu.

Dacă este să ne luăm după spusele primarului, până la sfârșitul lunii iunie a anului viitor ar trebui să vedem și alte Armonii pe străzile orașului, pentru că muncitorii celor două firme lucrează în paralel la reabilitarea tramvaielor Timișoarei. Oricum, autoritățile locale susțineau că de îndată ce vom avea primele modele de tramvaie – Armonia, lucrările vor merge mult mai repede.

Cât despre problemele semnalate de timișorenii cu cele două tramvaie modernizate, care circulă de aproape jumătate de an pe străzile Timișoarei, edilul-șef susține că orice problemă se poate remedia, garniturile fiind în garanție.

„Dacă nu mă înșel, cinci ani este garanție. Trebuie făcută o sesizare și trebuie să se intervină. Nu se pune problema să le trimitem înapoi, se poate interveni aici, în ateliere. Nu este nicio problemă, vin specialiștii și fac aici”, ne-a mai spus primarul.

Contractul încheiat de primărie cu cele două firme prevede modernizarea a 30 de tramvaie ale RATT, în decurs de 4 ani. Deocamdată, timișorenii se pot plimba doar cu două Armonii, așa cum au fost numite tramvaiele reabilitate ale Timișoarei, care au stat un an în lucrări și au costat 500.000 de euro bucata. Noile mijloace de transport pe șine au totul recondiționat, mai puțin șasiul, au încălzire în scaune, climatizare, supraveghere video cu nouă camere, dar și internet wireless.

Alte articole pe aceeași temă:

Peripetiile unei calatorii cu tramvaiul Armonia, prin camera video a unei timisorence

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor