Vin, sparg si nu-i mai vede nimeni – trotuare refacute anul trecut, sparte acum, in Lipovei

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
9Comentarii
Vin, sparg si nu-i mai vede nimeni – trotuare refacute anul trecut, sparte acum, in Lipovei
Modul în care lucrează firmele care sparg străzile Timişoarei pentru a duce în subteran reţelele de telecomunicaţii continuă să stârnească mari nemulţumiri în rândul cetăţenilor. Locuitorii din cartierul Lipovei reclamă că pe strada Holdelor au fost sparte trotuarele în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar de atunci n-au mai văzut să lucreze cineva în zonă.

Situaţia din cartierul Lipovei ne-a fost sesizată de o cititoare care speră ca astfel executanţii lucrării să se mobilizeze şi să ducă la bun sfârşit ceea ce au început sau măcar autorităţile locale să afle ce se întâmplă în oraş, dacă nu fac verificări pe teren, şi să reacţioneze.

Lucrările-problemă au fost începute pe strada Holdelor, colţ cu strada Pomiculturii, iar oamenii se plâng că nu mai continuă nimeni şi au rămas cu trotuarele sparte şi gropi adânci semnalizate defectuos.

Din afişele amplasate la faţa locului pentru a-i avertiza pe şoferi să nu-şi mai parcheze maşinile în zonă oamenii au aflat că se execută lucrări de modernizare a fibrei optice pentru RCS&RDS.

Trotuarele au fost sparte în urmă cu aproape trei săptămâni şi problema este că nu lucrează nimeni. Nu am mai văzut muncitori în zonă, au plecat şi au lăsat gropi, lucrările sunt semnalizate precar, se creează deranj şi nu se lucrează. Plus că zona este foarte circulată, sunt magazine la parterul blocurilor, este Poşta. Au spart trotuarul făcut anul trecut, atunci au fost asfaltate trotuarele, erau proaspăt făcute…”, susţine cititoarea Tion.ro care ne-a sesizat situaţia din Lipovei.

Am cerut un punct de vedere din partea reprezentanţilor Primăriei Timişoara legat de executarea acestor lucrări pe domeniul public. Vom reveni cu răspunsul lor.

Plângeri legate de modul de lucru al firmelor care duc în subteran reţelele de telecomunicaţii au existat încă de anul trecut: materiale depozitate pe spațiile verzi, lucrări nesemnalizate, nerefacerea carosabilului sau a trotuarelor afectate de lucrări.

Oficialii municipalităţii afirmau anul trecut că au aplicat zeci de amenzi în cazul acestor firme. Anul acesta n-au mai raportat nimic la capitolul sancţiuni.

Operatorii de servicii de date şi voce sunt obligaţi, printr-o hotărâre de consiliu local, să ducă în subteran reţelele.

UPDATE. Oficialii Primăriei Timişoara spun că vor verifica situaţia din Lipovei şi că vor cere firmei executante să urgenteze lucrările, dar că în general au o colaborare bună în prezent cu cei de la RCS&RDS, care derulează ample lucrări de mutare în subteran a reţelelor în tot oraşul. Mai ales că reprezentanţii companiei lucrează… şi pentru primărie.

Municipalitatea timişoreană a încheiat în urmă cu câteva luni o convenţie cu RCS&RDS, având în vedere că primăria trebuie să asigure transmisia de date în cadrul proiectului privind managementul traficului şi supravegherea video implementat pe bani europeni.

Având în vedere faptul că RCS&RDS este furnizor de reţele de comunicaţii electronice şi doreşte sprijinirea Municipiului Timişoara în implementarea proiectului (…), RCS&RDS se obligă să pună la dispoziţia Municipiului Timişoara, cu titlu gratuit, o tubetă pentru pozarea unei fibre optice amplasată în canalizaţia subterană construită sau care se va construi de către RCS&RDS pe terenul proprietatea Municipiului Timişoara”, se arată în convenţia încheiată.

Autorităţile locale afirmă că există toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dau asigurări că trotuarele sparte vor fi refăcute pe cheltuiala beneficiarului lucrării.​

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara ameninta cu taierea cablurilor de pe stalpi

Zeci de amenzi pentru firmele care au spart orasul pentru a duce cablurile in subteran9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor