Victor Ponta nu va fi persona non grata in Timisoara: a fost sanctionat destul la vot!

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Victor Ponta nu va fi persona non grata in Timisoara: a fost sanctionat destul la vot!
© TION - Victor Ponta nu va fi persona non grata in Timisoara: a fost sanctionat destul la vot!
În plenul Consiliului Local Timişoara de joi a fost discutată propunerea de a-l declara drept persona non grata pe premierul Victor Ponta în oraşul de pe Bega. Iniţiativa îi aparţine timişoreanului Corneliu Vaida. Primarul Nicolae Robu a catalogat propunerea ca fiind exagerată: „Timişorenii l-au sancţionat pe domnul Ponta la vot. Eu nu împărtăşesc o astfel de propunere, cred că este exagerată”, a afirmat Robu.


Corneliu N. Vaida a înaintat o cerere oficială la Primăria Timişoara prin care a cerut declararea premierului Victor Ponta drept persona non grata. Solicitarea sa era prevăzută să intre ca punct suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de joi. La baza solicitării sale a stat o petiţie on-line care a adunat peste 1.000 de semnături. De altfel, solicitarea a fost argumentată în… 48 de pagini.

Victor Viorel Ponta este exponentul neocomunismului întruchipat de predecesorii săi Iliescu și Năstase. Timișoara a luptat în Decembrie 1989 pentru răsturnarea unui regim comunist (…) Acum ne-am aflat în pericol ca odată cu eventualul succes în alegeri a lui Ponta să ne întoarcem cu mai bine de 25 de ani în urmă. Nu sunt de neglijat nici aroganța sa, nici sfidarea valorilor democratice, sfidarea Timișoarei și a timișorenilor, mai ales că înainte de alegeri a evitat cu lașitate o confruntare cu cetățenii orașului. Atitudinea acestei persoane este în totală contradicție cu ce numim noi «Spiritul Timișoarei»”, a motivat, printre altele, inițiatorul demersului, care consideră că Victor Ponta nu ar avea ce să caute în Timişoara, oraşul martir în care s-au născut democraţia şi libertatea din România.

Primarul Nicolae Robu a catalogat propunerea lui Vaida ca fiind exagerată.

Este o întâmpinare care a fost depusă în atenţia consiliului local şi în atenţia primarului, prin care domnul Vaida, cetăţean al Timişoarei, a propus să se declare dl Victor Viorel Ponta ca persona non grata în oraşul martir Timişoara, citez. Acum campania electorală s-a încheiat, timişorenii l-au sancţionat pe dl Ponta la vot, peste 70% dintre timişoreni nevotând cu dl Victor Viorel Ponta. După părerea mea este o propunere exagerată, disproporţionată, de a-l declara persona non grata, drept urmare eu nu împărtăşesc o astfel de propunere, cred că este exagerată şi cred că este bine să ne limităm la a informa. Am luat la cunoştinţă, dar, în ceea ce mă priveşte, nu voi iniţia demersuri în sensul celor vrute de dl Vaida”, a afirmat, în plen, Robu.

Demersul a fost catalogat ca fiind exagerat şi de către consilierul local PSD Radu Ţoancă. „Este o adresă care nu este în spiritul Timişoarei, a Consiliului Local Timişoara şi a comunităţii de aici”, a afirmat social-democratul.

Un alt ales, independentul Adrian Orza, a atras atenţia că astfel de propuneri nici nu ar trebui să ajungă să fie discutate în plenul consiliului local, indiferent la cine fac referire.

De-a lungul timpului au mai fost cereri şi vreau să înţeleagă opinia publică: acest termen de persona non grata este folosit în diplomaţie şi noi nu putem, ca şi consiliu local, să operăm cu astfel de termeni. Cred că ar fi bine să nu mai încercăm să folosim aceşti termeni în jurisprudenţa consiliului local, indiferent despre cine este vorba”, a precizat Orza.

S-a supus la vot dacă să fie totuși introdus sau nu punctul respectiv, propunerea lui Vaida, pe ordinea de zi, dar nu au fost suficiente voturi “pentru”.

Corneliu N. Vaida a fost implicat în diverse acţiuni civice în oraşul de pe Bega, în special legate de apărarea patrimoniului urbei, cum au fost şi protestele pentru salvarea Casei Muhle.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor