Victor Ponta a anuntat ca renunta la titlul de doctor in drept, pe Facebook

De T. Ex.
3Comentarii
Victor Ponta a anuntat ca renunta la titlul de doctor in drept, pe Facebook
© TION: Victor Ponta a anuntat renuntarea la titlul de doctor in drept, pe Facebook
Premierul Victor Ponta renunță la titlul de doctor în drept, acordat în anul 2003 de către Universitatea București. Ponta a făcut anunțul prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în care prezintă scrisoarea trimisă insituției de învățământ superior.

Victor Ponta a anunțat că a trimis o scrisoare la rectoratul Universității București, notificând renunțarea la titlul de doctor în drept, acordat în 2003. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, cu precizarea că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, din momentul în care au apărut primele acuzații publice legate de teza sa de doctorat. El a menționat că dorește să inițieze un nou demers doctoral, “respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment”, după ce va părăsi viața politică.

Lucrarea de doctorat a premierului a făcut subiectul mai multor acuzații de plagiat.

Textul scrisorii trimise de Victor Ponta către rectoratul Universităţii Bucureşti:

“Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credinţă în argumentele mele la momentul apariţiei contestării şi nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viaţa politică îmi doresc să iniţiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment.

Domeniul Educaţiei este unul fundamental şi esenţial nu doar pentru activitatea Guvernului ci şi pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educaţiei şi Cercetării şi îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti reprezintă o amintire excepţională şi regret nespus dacă discuţiile apărute după momentul preluării funcţiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituţii pe care o iubesc la fel de mult ca toţi ceilalţi absolvenţi ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luaţi act, domnule Rector, de decizia mea de a renunţa la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

Bucureşti, 16 decembrie 2014. În atenţia Rectorului Universităţii Bucureşti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor