Verona, orasul ce respira Shakespeare, istorie si romantism

De Alexandra Pleşa
Verona, orasul ce respira Shakespeare, istorie si romantism
Verona, orasul ce respira Shakespeare, istorie si romantism
La distanță de o oră și un pic de Veneția, un alt important oraș din nordul Italiei își așteaptă turiștii cu străzi încărcate de cultură, poezie și romantism. Verona e un mozaic de artă și istorie, ce adăpostește un amfiteatru impresionant, palate magnifice, un celebru balcon al Julietei și un centru istoric care îți fură instant privirea.

Puțini sunt cei care nu au auzit de Verona. Aici și-a adus contribuția și William Shakespeare și a lui celebră și tragică operă “Romeo și Julieta”, de a cărui succes italienii au știut să profite cu vârf și îndesat. Așadar, în Verona se poate vizita Casa Julietei, cu o curte interioară unde tronează o statuie a acesteia, precum și legendarul balcon sub care numeroase cupluri de îndrăgostiți își jură iubire veșnică. Câteva străzi mai încolo dăm și de un stâlp șubred menit să indice trecătorilor că în casa de lângă și-a dus veacul Romeo, cealaltă jumătate a cuplului nemuritor. De asemenea, orașul e împânzit cu monumente și plachete ce îl citează pe Shakespeare.

Cu toate acestea, Verona nu se limitează la povestea cutremurătoare a lui Romeo și a Julietei. Din contră, este un oraș plin de viață, de vuiete, de zâmbete, pe a cărui străduțe descoperi o lume fascinantă. În continuă expansiune, Verona păstrează intacte influențe nordice, germanice, mediteraneene, putând fi considerat, simultan, atât un oraș antic, cât și unul modern. Această interacțiune dinamică dintre clasic și modern oferă Veronei un farmec greu de egalat și turistului experiențe și priveliști memorabile.  

În centrul istoric tronează impunător Arena, amfiteatru roman încă funcțional, ce poate găzdui până la 15.000 de spectatori și de lângă care pornește, în antiteză parcă, via Mazzini, o străduță tichsită cu magazine precum Cartier, Gucci sau Dolce&Gabbana. Piazza delle Erbe, Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti, Santa Maria Antica și Castelvecchio sunt numai câteva dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratate în Verona. De asemenea, la tot pasul dai de artiști stradali unul și unul, care te vor face fie să ridici sceptic din sprâncene, fie să te amuzi copios și să îi răsplătești cu ropote de aplauze.   

Verona e un amalgam de sentimente, trăiri și zgomote, o operă de artă în sine, neterminată și mereu în schimbare. Și aici numărul turiștilor e ridicat, dar densitatea lor este mai scăzută, așa că nu ești nevoit să faci slalom prin mulțime. Te poți lăsa purtat în voie pe culoarele-i  ispititoare și dichisite, cu privirea ageră și pasul legănat.  

Venetia la pas: cum sa te bucuri de minunatul oras italian in numai cateva ore0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor