USR il informeaza pe primarul Timisoarei: toti senatorii PNL au votat Legea zgomotului

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
36Comentarii
USR il informeaza pe primarul Timisoarei: toti senatorii PNL au votat Legea zgomotului
© Foto: arhivă
Controversata Lege a zgomotului, inițiată de un deputat USR, cauzează zarvă politică și la Timișoara. Primarul a apelat, ca de obicei, la Facebook, pentru a-și ataca adversarii politici, însă a uitat un amănunt: senatorii PNL au votat în bloc modificarea legislativă care interzice zgomote mai mari de o șoaptă.

Vă reamintim că, la finele săptămânii trecute, un proiect de lege inițiat de un deputat USR a trecut de votul Senatului. Dacă legea va fi aprobată și în Camera Deputaților, românii nu vor mai avea voie să creeze zgomote mai mari de 35 de decibeli, zgomote măsurate în locuințele vecinilor, între orele 14-16, respectiv noaptea, între orele 23-7. Pentru a pune în perspectivă noua modificare legislativă, 30 de decibeli măsoară o conversație purtată în șoaptă.

După ce a aflat din presă despre modificarea legislativă, primarul Timișoarei a inițiat un sondaj pe Facebook, întrebându-și fanii dacă doresc un oraș animat sau un oraș mai puțin animat. El nu a uitat să amintească nici faptul că modificarea a fost inițiată de USR (un deputat USR, de fapt).

Ce nu a menționat primarul Timișoarei este că o lege, odată intrată în vigoare, indiferent cât de aberantă este, trebuie pusă în aplicare de Poliție și Poliția Locală, neputând fi modificată prin Hotărâre de Consiliu Local. Evident, majoritatea celor care au răspuns la acest sondaj s-a declarat în favoarea unui oraș animat.

Reprezentanții USR Timișoara i-au răspuns, luni dimineața, primarului. Raoul Trifan susține că sondajul este doar o nouă modalitate prin care edilul-șef al Timișoarei încearcă să abată atenția de la problemele pe care le-a avut în ultima perioadă.

img_0287

„Primăria Timişoarei continuă să ia distanţă faţă de problemele reale ale orașului, cărora ar trebui să le găsească soluții moderne și fezabile. Primul ales al urbei pare mai degrabă preocupat de dispute politice care să-i repare imaginea ciobită de recentele scandaluri pe care le-a provocat decât de buna administrare a orașului.

Domnul primar a inițiat un nou așa-zis sondaj de opinie, prin care aduce argumente absurde împotriva unei inițiative legislative a USR care reglementează nivelele de zgomot. După ce în vara anului trecut i-a invitat pe timișoreni, într-un mod cât se poate de cinic, să se mute de lângă cluburile din cauza cărora nu pot dormi noaptea, edilul Timișoarei vine din nou să proclame efervescența orașului printr-un alt sondaj de opinie viciat și manipulator, din genul celor cu care ne-a obișnuit de prea multe ori.

Spre oripilarea oricărui profesionist din domeniile cercetărilor de piață sau al administrației, primarul insistă să își bazeze deciziile executive pe aceste sondaje populiste și lipsite de valoare științifică”, a transmis Raoul Trifan, reprezentant al USR Timișoara.

El îl informează pe primar că toți senatorii PNL au votat modificarea legislativă, ceea ce face atacul său de acum și mai ilar.

„Tentativa stângace a primarului de a marca într-o dispută politică inutilă este și mai ilară în condițiile în care toți senatorii PNL au votat favorabil proiectul de lege la care așa-zisul sondaj de opinie face referire. Aici dorim să reamintim că forma legii votată de Senat nu este cea finală. USR va aduce amendamente pe proiectul de lege în concordanță cu opiniile cetățenilor”, mai transmite Trifan.

În încheiere, Trifan își exprimă speranța că primarul nu va proceda ca de obicei și nu va încerca să arunce vina pe alții pentru nereușitele sale.

„Dincolo de orice efervescență adusă de localurile zgomotoase, noi am dori ca administrația locală să lucreze în primul rând la efervescența și animația indusă prin implementarea cu succes a proiectelor culturale în orașul nostru. Este esențial să fructificăm șansa istorică pe care Timișoara o are prin programul Capitală Culturală Europeană 2021.

Așteptarea noastră este ca domnul primar să se comporte ca un veritabil lider și să adune energiile disparate din jurul acestui proiect care pare că este tot mai departe de scopul inițial pe zi ce trece. Noi, USR Timișoara, ne oferim susținerea și competențele, în măsura în care Primăria este capabilă să coaguleze pe toți cei de bună-credință care doresc să vadă în acest proiect un real succes și care nu caută doar căi facile de a ajunge la liman după care să arunce vina nereușitelor pe altcineva”, a mai spus Trifan.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor