Universitatea de Vest Timișoara pune bazele unei universități europene

De Marcel Hoster
4Comentarii
Universitatea de Vest Timișoara pune bazele unei universități europene
© foto: arhivă
Universitatea de Vest Timișoara va face parte dintr-o rețea europeană de instituții de învățământ superior, gândită pe baza programului Erasmus. Prin intermediul acesteia, Uniunea Europeană dorește să ajute la promovarea instituțiilor de pe bătrânul continent și la dezvoltarea unei strategii comune pe termen lung.

În 2018, Uniunea Europeană a pornit o competiție de proiecte-pilot denumită Universități Europene, desfășurată sub egida programului Erasmus+, prin care se vor finanța, până în anul 2024, 20 de rețele de instituții de învățământ superior, din spațiul întregii Uniuni Europene. În data de 27 februarie 2019, proiectul de formare a Universității Europene UNITA a fost transmis către Comisia Europeană, în vederea evaluării, participând astfel la prima rundă de aplicații din cadrul competiției organizate pentru realizarea Universităților Europene.

Universitatea de Vest Timișoara este parte a acestei inițiative, alături de alte patru instituții asemănătoare: Universitatea din Pau (Franța), în calitate de coordonator de proiect; Universitatea Savoie Mont Blanc din Chambéry (Franța); Universitatea din Zaragoza (Spania); Universitatea din Torino (Italia) și Institutul de cercetări Gran Sasso (Italia).

Noul proiect va oferi perspectiva extinderii și aprofundarea cooperării deja existente cu universitățile partenere și oferă în plus și beneficiul unei logisticii deja create, utile pentru concretizarea viziunii și aplicarea strategiei, acum sau în cadrul apelurilor de proiecte viitoare, au anunțat cei de la UVT.

Conform universității timișorene, obiectivul principal al unei Universități Europene este dezvoltarea cooperării transfrontaliere, prin crearea unei viziuni comune și a unei strategii instituționale pe termen lung, pentru creșterea competitivității și atractivității universităților din Europa.

Universitatea Europeană UNITA va aduce la un loc 160.000 de studenți, va avea ca obiectiv major să dezvolte programe academice ce vor oferi studenților săi o serie de cunoștințe, competențe și atitudini care pot să devină avantaje strategice ale viitorilor absolvenți în piața comună europeană.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor