Universitatea de Vest Timisoara, din nou in topul mondial al celor mai bune universitati

De Marcel Hoster
Universitatea de Vest Timisoara, din nou in topul mondial al celor mai bune universitati
© Universitatea de Vest Timisoara, din nou in topul mondial al celor mai bune universitati (foto: arhiva)
Universitatea de Vest Timişoara este una dintre cele câteva instituții de învățământ superior din România care rămâne în continuare în topurile internaţionale. Chiar dacă nu vorbim de primele locuri, este pentru al patrulea an în care UVT se află în QS World University Rankings.


Astfel, Universitatea de Vest din Timișoara s-a clasat, în 2015, în top 800 mondial (701+), conform QS World University Rankings. Performanța este o constantă în ultimii ani pentru UVT și este singulară în vestul țării.

La nivel național, UVT se află în top alături de Universitatea din București, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituții alături de care formează Consorțiul Universitaria.

De altfel, UVT s-a clasat în 2015 în top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, în clasamentul realizat de aceeași companie.

Criteriile care stau la baza clasamentului QS World University Rankings, clasament realizat la nivel global încă din anul 2004, țin de reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul între numărul de studenți și corpul didactic, numărul de lucrări academice listate în publicații de specialitate, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

„Ne dorim ca mai multe universități să ni se alăture și au toată deschiderea noastră în acest sens. Doar într-o competiție globală se face adevărata performanță, atunci când te măsori cu cele mai bune universități din lume, atunci când depui toate eforturile să respecți cele mai bune standarde internaționale. Performanța are la bază investiții în infrastructură, în oferta educațională, în resursele umane, cât și parteneriate puternice cu mediul economic ”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !