Universitatea de Vest Timisoara, din nou clasata intr-un top al institutiilor de invatamant superior

De M. Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara, din nou clasata intr-un top al institutiilor de invatamant superior
© TION: Universitatea de Vest Timisoara, din nou clasata intr-un top al institutiilor de invatamant superior
Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă din nou într-un top, de această dată unul al ţărilor în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală. În top mai sunt incluse şi alte patru universităţi din România.


UVT a fost inclusă într-un top al celor mai bune unversităţi din Europa şi Asia, fiind situată chiar între cele mai bune 50 instituții de învățământ superior. Clasamentul a fost întocmit de către QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings.

Din România, alte patru instituții de învățământ superior au intrat în top 100, Universitatea din București, Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Metodologia utilizată pentru evaluarea universităților din această regiune a fost alcătuită de QS Global Academic Advisory Board și de experți din regiune în aşa fel încât să reflecte aspectele relevante ale vieții și activităților universităților din această regiune: reputația academică – 30%; reputația angajatorului – 20%; corp universitar/studenți – 15%; corp universitar internațional – 2.50%; studenți internaționali – 2.50%; angajați cu doctorat – 5%; impact online – 10%; lucrări per cadru universitar – 10%; citări per lucrare – 5%.
„Universitatea de Vest din Timișoara este o prezență continuă în topurile internaționale ocupând poziții cu adevărat onorabile în rândul celor mai bune instituții de educație și cercetare de pe plan mondial. Competiția nu mai este una internă, ci ne comparăm cu universități de renume de peste graniță. Aceste reușite se datorează și faptului că ne dorim mereu să fim mai buni, mai performanți, mai competitivi”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Regiunea luată în considerare în acest nou clasament constă în următoarele 30 de țări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Taidjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.

În procesul de elaborare a acestui clasament pilot 100 s-a intrat în contact cu 368 de universități.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor