Universitatea de Vest Timisoara, clasificata in Topul Shanghai, dar cu un singur domeniu de activitate

De Marcel Hoster
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara, clasificata in Topul Shanghai, dar cu un singur domeniu de activitate
© Foto: arhivă
Universitatea de Vest Timişoara apare din nou în cadrul unuia dintre cele mai cunoscute topuri universitare. Spre deosebire de „colegele” din România intrate la rândul lor în top, UVT apare doar la un singur domeniu, Fizică, la categoia 301 – 400, dintre 500 de universităţi cuantificate.


Universitatea de Vest Timişoara a fost din nou clasificată în unul dintre cele mai importante topuri mondiale, ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects. Astfel, în ediția 2018 a topului ce cuprinde ierarhizările pe domenii, sunt prezente 11 universități din România. La nivel mondial, au fost ierarhizate mai mult de 4.000 de universități din 83 de țări.

ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2018 clasifică universitățile din lume în 54 de subdomenii aferente unui număr de cinci domenii principale: științele naturii, inginerie, științele vieții, științe medicale și științe sociale. UVT este prezentă la domeniul fizică, în grupa 301-400.

Indicatorii de performanță ai acestei clasificări se bazează pe performanța academică obținută prin activitatea de cercetare științifică, pornind de la date disponibile la nivel internațional, din surse precum Web of Science și InCites (ale Clarivate Analytics), studiul ShanghaiRanking’s Academic Excellence, Journal Impact Factor, perioada de referință fiind 2012-2016, pentru fiecare subdomeniu evaluat.

Indicatorii de performanță sunt: PUB – numărul de publicații ale unei instituții; CNCI – ponderea citărilor publicațiilor unei instituții; IC – numărul de publicații care au fost găsite cu cel puțin două țări diferite în adresele autorilor împărțite la numărul total de publicații; TOP – numărul de lucrări publicate în Top Journals și AWARD – numărul personalului didactic al unei instituții care a câștigat un premiu semnificativ.

Acești indicatori de performanță măsoară productivitatea și calitatea cercetării științifice, gradul de colaborare internațională și cele mai înalte recunoașteri academice.

Clasificarea ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China a fost publicată pentru prima oară în 2009 și este una dintre cele mai bine cotate la nivel internațional, reprezentând un punct de referință în strategiile unor universități care doresc să fie actori de nivel internațional în mediul academic.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor