Universitatea de Vest din Timisoara va avea un radio web universitar

De M.S.
O echipa formata din mai multi profesori ai Universitatii de Vest dn Timisoara si-au propus sa puna bazele unui radio web universitar
O echipa formata din mai multi profesori ai Universitatii de Vest dn Timisoara si-au propus sa puna bazele unui radio web universitar
Din toamnă, studenţii Universităţii de Vest din Timişoara vor avea posibilitatea să înveţe ce înseamnă munca într-un radio online. Asta pentru că o echipă formată din mai mulţi profesori ai Universităţii de Vest dn Timişoara şi-au propus să pună bazele unui radio web universitar.

Pentru ca activitatea să poate începe la începutul lunii septembrie, 12 studenţi de la Facultatea de Litere şi de la Facultatea de Ştiinţe Politice au fost instruiţi de profesori specialişti în acest domeniu din Slovenia şi Italia. Aceştia sunt primii dintre studenţii care vor forma viitoarea redacţie şi care vineri au fost recompensaţi cu diplome.

„Am făcut şi cursuri de dicţie. Cel mai important lucru este că ne-am făcut o rubrică care va fi ascultă în Slovenia, in Italia. Echipa mea a avut despre cultură. Am vorbit despre cele trei teatre din Timişoara, despre viaţa de student din Timişoara”, a spus Andreea Rădulescu, studentă la Jurnalism în anul II.

Realizarea radioului se va face printr-un proiect european care se desfăşoară în colaborare cu mai multe universităţi din Europa. „Această reţea inter-universitară va asigura inclusiv colaborarea cu câteva posturi de radio web similare din această reţea, de la câteva universităţi din Italia, din Slovenia şi probabil de la universitatea din Chişinău. Va fi o reţea de radiouri universitare toate accesibile online. În acest sens acesibilitatea lor este dependentă doar de accesul la internet”, a preciazat unul dintre profesorii implicaţi în infiinţarea radioului, Claudiu Mesaros, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice. Tot acesta a mai precizat că în cadrul radioului pot activa sudenţii de la toate facultăţile Universităţii de Vest.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !