Un spectacol-semnal de alarma pentru oameni mari, la Teatrul Merlin

De S.P.D.
Un spectacol-semnal de alarma pentru oameni mari, la Teatrul Merlin
© TION-Un spectacol-semnal de alarma pentru oameni mari, la Teatrul Merlin
Premieră atipică în stagiunea Teatrului Merlin din Timișoara: un spectacol adresat nu preșcolarilor sau învățăceilor din școala primară, ci adolescenților, studenților, oamenilor mari. ”Graffiti. Fotografii de familie”, în regia Mihaelei Lichiardopol, ”își propune, pe de o parte, să lărgească aria publicului țintă, iar pe de altă parte să pună în discuție teme sociale extrem de sensibile care marchează negativ tânăra generație”.

”Spectacolul se vrea un semnal de alarmă care să-i responsabilizeze în primul rînd pe părinți și pe educatori. Temele atinse sunt diverse: exodul părinților în străinătate pentru a le asigura copiilor o situație materială decentă și rămânerea acestor copii în custodia rudelor; situația tinerilor captivi între doi părinți aflați într-un conflict permanent, conflict adâncit de cele mai multe ori prin violență și alcool; drama tinerilor ai căror părinți sunt divorțați și care trăiesc cu nostalgia familiei”, susțin realizatorii.

Graffiti (3)

Premiera va avea loc miercuri, 19 martie 2014, de la ora 18:00, la Teatrul Merlin. ”Graffiti. Fotografii de familie”, de Alina Nelega, este un spectacol regizat de Mihaela Lichiardopol și jucat de tineri actori absolvenți ai Facultății de Teatru din Timișoara și actori ai Teatrului Național Timișoara, respectiv ai Teatrului German de Stat Timișoara: Mălina Manovici (TNT), Anastasia Nașco, Mihai Guță, Ionuț Iova, Flavius Retea, Isa Berger (TGST), Richard Hladik (TGST). Scenografia este realizată de Bajko Attila, iar muzica spectacolului este creația compozitorilor Gabriel Almași și Adrian Mardan.

”Teatrul Merlin, împreună cu realizatorii spectacolului (regizor și actori), își propune ca reprezentațiile spectacolului să fie urmate de discuții cu spectatorii. La aceste discuții vor participa regizorul, actorii, spectatorii și, în anumite situații, părinți, profesori și psihologi” anunță echipa de proiect.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor