Un liceu prestigios din Timisoara va avea un nou imn, compus de un elev din clasa a zecea

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Un liceu prestigios din Timisoara va avea un nou imn, compus de un elev din clasa a zecea
Un liceu din Timisoara va avea un nou imn. Un tânăr muzician din Timișoara a compus un imn pentru unul dintre cele mai prestigioase licee ale urbei de pe Bega. Melodia a fost compusă și acum urmează să fie finalizată în studio. Puteți asculta un fragment din noul imn oficial al liceului din Timișoara.

Școala care, de acum încolo, se va mândri și cu nou imn este Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. Până acum, școala avea un imn mai vechi, compus de profesorul Pavel Romanițan. Acela era din vremurile „de dinainte” și nu se mai potrivește vremurilor „de acum”. În plus, acea melodie era dedicată secției Pedagogice din liceu, ori acum școala are mai multe secții.

Cel care a compus noul imn este Fabian Galiș, membru al trupei Peregrinii, și elev al liceului. Acesta a compus un imn care să reprezinte tradiția școlii. Fabian a compus melodia care va fi adoptată ca imn oficial al liceului.

„Am încercat să vin cu o melodie epică, o structură de soundtrack și un ritm care să dea dramatism și să placă atât conducerii, cât și colegilor mei, cei din prezent, dar poate și celor din viitor. Am scris împreună cu colegii de la Peregrinii un text bazat pe ideea de tradiție, moștenire a trecutului și continuare a acestei tradiții de către generațiile moderne. Mă bucur că imnul meu a plăcut și acum am primit comanda fermă de a-l finaliza în studio. Poate voi lăsa o moștenire generațiilor viitoare”, a spus Fabian Galiș, elev în clasa a zecea la Liceul Carmen Sylva.

Noul imn oficial al Liceului Carmen Sylva va fi gata în ziua de 1 iunie. Fabian lucrează la acest proiect în studioul propriu, iar vocile aparțin elevilor cu studii muzicale ai școlii, dar și unor tineri artiști – Jacqueline Kohl, solista trupei Peregrinii, și Robert Poka, de la trupa rock Epoka.

Textul imnului:

Carmen Sylva suntem noi (muzica: Fabian Galiș, versurile: Fabian Galiș, Jacqueline Kohl)

1. Regină bună de demult, un nume vechi și demn,
Din ani trecuți plini de tumult, rămâne mândru semn.
Ziduri vechi, istorie, ce ne croiește drum,
Creații noi, tradiție, atunci ca și acum.
R. Pornim împreună, curajul ne poartă,
Nu dăm înapoi,
Busola e bună, iar viața o hartă,
Vremuri noi cu soare sau cu ploi,
Carmen Sylva suntem noi!

2. Un secol nou, un nou elan, o lume s-a schimbat,
Înfruntă vremea, an de an, același vechi palat.
Regina bună de demult un nume ne-a lăsat,
Într-un prezent plin de tumult e încă respectat.
R. Pornim împreună, curajul ne poartă,
Nu dăm înapoi,
Busola e bună, iar viața o hartă,
Vremuri noi cu soare sau cu ploi,
Carmen Sylva suntem noi!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor