Un lant uman format din 1.000 de studenti a dus ultimele carti in noua biblioteca a Universitatii Politehnica

De M. Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
Un lant uman format din 1.000 de studenti a dus ultimele carti in noua biblioteca a Universitatii Politehnica
© TION - Un lant uman format din 1.000 de studenti a dus ultimele carti in noua biblioteca a UPT
Cărțile Universităţii Politehnica Timişoara au părăsit, miercuri, definitiv vechea locaţie din centrul zero al oraşului. Din clădirea aflată lângă Biserica Piaristă Timişoara au fost trimise, în mod simbolic, spre noua clădire situată în campusul UPT, ultimele 100 de cărţi. A fost un transfer simbolic, realizat de peste 1.000 de studenţi înşiraţi pe un traseu de un kilometru, cât e distanţa dintre cele două locaţii.


Studenţii politehnişti au transferat ultimele cărţi de la vechea locaţie a Bibliotehnicii Universitare a UPT către clădirea modernă devenită operaţională în urmă cu două săptămâni. Nu au făcut-o cu sacoşa, ci printr-un lanţ uman care a ”curs” de la locaţia de pe strada Vincenţiu Babeş până pe bulevardul Vasile Pârvan, acolo unde este noua bibliotecă modernă proaspăt deschisă tinerilor.

Fiecare carte a parcurs un kilometru, din mână în mână, prin efortul a 1.000 de studenţi. Cu mici sincope apărute la trecerea de pietoni din faţa Catedralei Mitropolitane, cărţile au ajuns la destinaţie. Şi cum vorbim despre Politehnică, universitatea ştiinţelor exacte, prima carte care a plecat spre destinaţie a fost chiar şi cea care a ajuns prima, în ciuda micilor probleme apărute pe parcursul traseului. Este vorba de cartea intitulată „Industria chimică şi petrochimică din România”.

Cei mai încântați de lanţul uman au fost chiar componenţii acestuia. Studenţii s-au distrat copios pe titlurile care le-au trecut prin mână. „Iar Matematică? Mai daţi şi alte domenii”, spunea unul dintre participanţi. „În viaţa mea nu am avut atâtea cărţi în mână, nici măcar la poker”, spunea altul. Se pare că în preferinţele tinerilor cel mai puţin atrăgătoare s-au dovedit a fi cele de chimie şi matematică.

Evenimentul simbolic s-a încheiat cu depunerea într-un raft aflat în atriumul noii clădiri a cărţilor manevrate de tineri pe distanţa de un kilometru.

„În Săptămâna Politehnicii, care marchează 94 de ani de la înființarea Universității Politehnica avem un eveniment extraordinar, un eveniment de suflet, prin care iată marcăm, prin aceste cărți transferate dintr-o bibliotecă veche într-o bibliotecă nouă la standarde europene. Biblioteca noastră este la nivelul la care își dorește orice student, o bibliotecă deschisă, în care tinerii pot să studieze non-stop, la orice oră, pot să acceseze orice bibliotecă din lume datorită informatizării la care am ajuns prin toate dotările pe care le-am făcut pentru această bibliotecă. Am investit 11 milioane de euro și ne apropiem de final. Astăzi (n.r. miercuri) am deschis partea de bibliotecă, restul spaţiului, cu sprijinul autorităților, sper să îl dăm în funcțiune anul viitor. Este un amfiteatru excepțional, cu spații de transfer tehnologic, care dă bine unei școli ca Politehnica. Avem în jur de 700.000 de exemplare, acum s-a adus ultima sută, transportul cărților a durat aproximativ șase luni, zi de zi s-au transportat cărți”, a declarat Viorel Şerban, rectorul UPT, la finalul evenimentului oficial.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor