Un consilier judetean cere demisia lui Titu Bojin din fruntea Consiliului Judetean Timis

De Valentin Rusu
1Comentariu
Un consilier judetean cere demisia lui Titu Bojin din fruntea Consiliului Judetean Timis
© TION - Un consilier judetean cere demisia lui Titu Bojin din fruntea Consiliului Judetean Timis
Consilierul judeţean PDL (Noul PNL) Marius Martinescu i-a cerut preşedintelui Consiliului Județean Timiş ,Titu Bojin, să-şi dea demisia din funcţia pe care o ocupă în administraţia judeţeană. De asemenea, Martinescu a cerut și ca lui Titu Bojin să-i fie retrasă împuternicirea de a semna actele CJ Timiş la final de an.


Practic, în şedinţa precedentă de consiliu judeţean, consilierii l-au împuternicit pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş să semneze actele la final de an, pentru a nu mai fi nevoie de şedinţe extraordinare şi întrunirea consiliului. Această cerere vine în urma ultimelor evenimente petrecute la Consiliul Judeţean Timiş – Titu Bojin a fost reţinut de DNA, pentru 24 de ore, fiind ulterior eliberat şi cercetat sub control judiciar.

„Având în vedere ultimele evenimente care au afectat credibilitatea CJ Timiş propun spre aprobare un proiect de hotărâre cu un singur articol care să prevadă revocarea hotărârii din luna noiembrie a anului 2014 privind dreptul de semnătură. Există posibilitatea convocării şedinţei consiliului judeţean, cu anunţul cu trei zile înainte”, a spus Martinescu.

Titu Bojin a precizat însă că nu e legală hotărârea şi s-a supus la vot introducerea acestui punct pe ordinea de zi.

„Personal nu am niciun fel de problemă, dar în mod legal nu discutăm de credibilitatea preşedintelui prin ceea ce aţi manifestat în această intenţie. Credibilitatea poate fi în situaţia în care instanţa ar fi propus altceva. Consiliul Judeţean Timiş nu a semnat niciun contract şi nicio implicare în ceea ce înseamnă semnături ale cuiva, inclusiv a mea, în ceea ce înseamnă contracte care s-au derulat şi pe care le-aţi văzut acolo. Nu există nicio interdicţie legală din punct de vedere al acestei semnături. Din punct de vedere al timpului de reacţie nu se mai poate face o şedinţă care să o convocăm în trei zile. Nu am interdicţie să semnez actele. În momentul în care se pune problema va fi solicitare legală şi o voi face eu, la momentul când va fi necesar. Nu sunt de acord cu ea, dar nici nu mă deranjează – nu este legală, urgentă, nu a fost discutată în nicio comisie”, a spus Bojin.

În urma votului, proiectul nu a intrat pe ordinea de zi.

„Dacă aveaţi decenţa nu aţi fi luat cuvântul la acest subiect. Sunteţi singurul în măsură să vă rezolvaţi problemele. CJ Timiş reuşeşte să umple breaking news pe plan naţional. Singurul lucru pe care îl puteţi face în beneficiul timişorenilor şi al nostru, al dumneavoastră, este să vă daţi demisia. Sper să aveţi suficientă înţelepciune”, i-a spus Martinescu lui Bojin în şedinţa de plen.

„Nu vă erijaţi în judecător. Nu daţi cu piatra înainte de a vă uita în oglindă”, i-a spus, la rândul său, Bojin lui Martinescu.

Articole pe aceeași temă:

Titu Bojin, ridicat de DNA. Perchezitii la sediul CJ Timis si la mai multe primarii

DNA prezinta modul in care actionau Bojin si Mihoc

Bojin ar putea demisiona din functia de presedinte PSD Timis. Si presedintele interimar este acuzat de DNA1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor