Trei dintre portile de intrare in Timisoara vor fi reamenajate: va scrie pe ele oras al Revolutiei!

De A.S.
24Comentarii
Trei dintre portile de intrare in Timisoara vor fi reamenajate: va scrie pe ele oras al Revolutiei!
Noi promisiuni în privinţa porţilor de intrare în Timişoara, lăsate în paragină de ani buni. Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că trei dintre ele urmează să fie reamenajate în cursul acestui an. Este vorba despre intrările dinspre Arad, Lugoj şi Şag. Cei care vor intra în oraş vor fi întâmpinaţi de inscripţia „Timişoara, oraşul declanşării Revoluţiei Române din Decembrie 1989”. Edilul nu a putut să prezinte o estimare de cost, arfirmând doar că va încerca să obţină şi sponsorizări pentru aceste lucrări.

„Tocmai am dat undă verde proiectului de amenajare a porţilor de intrare în oraş. Prin urmare, în scurtă vreme, intrările dinspre Arad, Lugoj şi Calea Şagului – Şag, vor fi amenajate după noul concept şi foarte probabil vom aplica acest concept şi pentru intrarea dinspre Giroc. Ne bazăm pe structurile pe care le avem construite în aceste zone şi pe care le vom transforma din punct de vedere estetic şi informaţional, sperăm noi într-o manieră care să fie apreciată de timişoreni şi de vizitatorii Timişoarei.

Va fi scris „Timişoara, oraşul declanşării Revoluţiei Române din Decembrie 1989” în zona centrală, la toate va fi această inscripţie. Pe o coloană vor fi enumerate oraşele înfrăţite, iar pe cealaltă va fi stema oraşului. În partea superioară va fi drapelul Uniunii Europene şi drapelul României. Le vom şi ilumina, desigur. Toate vor arăta la fel, vor fi doar diferenţe de dimensiune, în funcţie de structurile existente”, a anunţat vineri, primarul Timişoarei.

Municipalitatea a organizat anul trecut şi un concurs de idei pentru reamenajarea porţilor de intrare în oraş, studenţii de la Arhitectură au venit cu idei, unii dintre ei au şi primit premii în bani pentru acestea. Robu spune însă că au fost preluate doar „anumite elemente” din proiectele prezentate în cadrul concursului, motivând că tinerii au regândit total porţile de intrare, nu au plecat neapărat de la structurile existente.

Primarul nu a putut spune ce costuri ar urma să presupună aceste lucrări, afirmând că oricum nu va fi nevoie de bani mulţi – chiar dacă administraţia locală nu a reuşit până acum să se ocupe de intrările în oraş -, iar primăria va încerca să obţină şi sponsorizări. Edilul a dat asigurări că nu vor apărea şi numele sponsorilor la intrările în oraş. Oricum, primarul a afirmat că deocamdată nu a discutat cu potenţiali sponsori.

„Vom vedea cât va fi devizul estimativ. Probabil că vom reuşi să facem prin atribuire directă lucrările respective, pentru că avem structurile de rezistenţă făcute şi costurile nu vor fi extrem de ridicate. Chiar dacă vom depăşi 30.000 de euro eu mizez pe sponsorizări. Nu am discutat încă… Acum am dat undă verde conceptual. Se va face cu cea mai mare viteză proiectul de execuţie, care va fi lucrat în interior, cu forţe proprii”, a adăugat Robu.

Articole pe aceeaşi temă: 

Studentii de la Arhitectura au regandit portile de intrare in Timisoara. Avem proiecte… la pastrare

 24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor