Timotion: s-a dat startul depunerii de proiecte. Alergătorii și donatorii vor susține financiar aceste cauze

De Adrian Panduru
Timotion: s-a dat startul depunerii de proiecte. Alergătorii și donatorii vor susține financiar aceste cauze
© foto: Timotion
Festivalul alergării caritabile din urbea de pe Bega – Timotion – va avea loc, pentru al șaselea an, în aprilie 2020. Deocamdată s-a dat startul depunerii de proiecte care vor fi susținute financiar de alergători și donatori.

Organizațiile nonguvernamentale și grupurile de inițiativă din vestul țării, care au idei de proiecte ce pot aduce o schimbare reală în bine în comunitate își pot înscrie proiectele la Timotion, pentru a putea fi finanțate din donații. Ediția Timotion VI va avea loc în 26 aprilie 2020, dar înscrierile proiectelor au început de miercuri, 13 noiembrie 2019.

Până în 11 decembrie 2019 se pot depune proiecte, după cum anunță organizatorii Timotion: Fundația Comunitară Timișoara și Club Sportiv Asociația Alergotura. Conform acestora, proiectele trebuie să abordeze teme ce reflectă nevoile actuale ale comunității precum: educație, cultură, sănătate, revitalizare turistică sau civică sau pot fi programe care încurajează integrarea, colaborarea, respectul față de mediu și animale, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice. Organizatorii Timotion 2020 își propun să finanțeze în urma evenimentului de alergare tot 20 de proiecte, la fel ca în ediția din 2019.

Timotion 2020 este deschis și pentru inițiative din județele Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Ghidul Solicitantului și formularul de înscriere împreună cu mai multe detalii despre eligibilitatea aplicării sunt disponibile pe site-ul www.timotion.ro.

„În concurs așteptăm proiecte ce abordează probleme reale ale comunității și ne dorim echipe de proiect energice și pregătite să mobilizeze oamenii să alerge și să doneze pentru cauza lor. Ne dorim echipe care cred cu tărie în cauza lor și care să depună tot efortul pentru ca proiectul propus să devină realitate. Ca organizatori, asigurăm beneficiarii că vom fi alături de ei și vom face echipă bună, pentru ca cele 20 proiecte selectate să strângă fondurile necesare și să ajungă cu bine la linia de finish”, a spus Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Înainte de sărbătorile de iarnă vor fi anunțate cele 20 de proiecte câștigătoare, pentru care se va dona la Timotion 2020. La ediția din 2019, la Timotion s-au strâns 471.700 lei.

„Timotion este locul și momentul când realizăm că astrele mele sunt aceleași cu astrele tale, că împărțim un loc comun sub soare și că ne e mai bine dacă acționăm împreună, în comunitate. Timotion face să se alinieze astrele, măcar o dată pe an”, a spus Valentin Mureșan, membru în conducerea Club Sportiv Asociația Alergotura.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor