Timisul e afectat de inundatii, in cadrul unui exercitiu

De Marcel Hoster
Timisul e afectat de inundatii, in cadrul unui exercitiu
© Tion: Timisul e afectat de inundatii, in cadrul unui exercitiu
În aceste zile Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) se confruntă cu inundații în bazinul hidrografic al râului Timiș, cu afluenții Armeniș, Râul Rece și Nădrag, aferent județelor Timiș și Caraș-Severin. Din fericire, vorbim doar de un exercițiu care are ca scop verificarea modului de reacție la apariția unei asemenea catastrofe.

Acțiunea se desfășoară în perioada 26-29 iunie, fiind vorba de un exercițiu de simulare, pe flux informațional, a producerii a unor inundații. Întregul scenariu al simulării se desfășoară în ipoteza unor căderi masive de precipitații care duc la depășirea cotelor de pericol (cod roșu) pe râul Timiș la stațiile hidrometrice: Teregova, Sadova, Caransebeș și Lugoj. Organizatorii doresc să verifice modul de funcționare a fluxului informațional meteorologic și hidrologic de avertizare și alarmare a populației, modul în care aceste avertizări sunt diseminate până la nivelul populației. De asemenea, se dorește testarea modului de acțiune a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență la primirea acestor avertizări, modul în care Comitetele Locale pentru Situații de Urgență întocmesc și transmit rapoartele operative de la nivel comunal până la Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Sistemele de Gospodărire a Apei, măsurile ce trebuie întreprinse de fiecare cetățean pentru salvarea vieții și a bunurilor proprii.

„Alături de ABA Banat, în acestă simulare sunt implicate Comitetele Județene pentru Situații de Urgență Timiș și Caraș-Severin, ISU Timiș și Caraș-Severin și 8 Comitete Locale pentru Situații de Urgență din ambele județe. Împreună trebuie să urmărim modul de conlucrare a acestor structuri implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și modul în care administrația publică locală cunoaște procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundații ” a declarat directorul ABA Banat, Titu Bojin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor