Timișul are nevoie de zeci de microbuze și nouă autobuze pentru transportul elevilor

De Adrian Panduru
Timișul are nevoie de zeci de microbuze și nouă autobuze pentru transportul elevilor
© Tion: Timișul are nevoie de zeci de microbuze și nouă autobuze pentru transportul elevilor
Peste 50 de autovehicule pentru transportul elevilor are nevoie Timișul. În cel mai vestic județ al țării, 150 de microbuze sunt folosite pentru transportul elevilor din mediul rural.

În momentul de față, în Timiș sunt 167 de microbuze pentru transportul elevilor, din care 150 de microbuze deservesc transportul școlar al elevilor din mediul rural, respectiv câteva licee din Timișoara. Celelalte 17 microbuze sunt în dotarea școlilor speciale pentru a transporta elevii cu dizabilități la unitățile de învățământ, respectiv la cluburile sportive pentru transportul la diversele competiții. Din cele 167 de microbuze, 145 sunt microbuze cu 16 plus unu persoane.

„Anul acesta, Ministerul Educației ne-a solicitat necesarul de microbuze școlare pentru transportul elevilor și motivația acestui necesar. Noi am transmis la minister o solicitare în care intră 52 de diverse mijloace de transport, de la microbuze cu opt plus unu locuri până al autobuze cu capacitate de transport de 50 de persoane. O parte dintre aceste solicitări le-am făcut pentru înlocuirea parcului auto care s-a deteriorat, având în vedere că primele microbuze au sosit în perioada 2006 – 2008, iar uzura lor este accentuată. O parte dintre aceste microbuze le-am solicitat pentru localități unde numărul lor nu a fost acoperitor, iar nouă autobuze sunt pentru transportul elevilor din mediul rural la liceele tehnologice din Timișoara și Lugoj”, a spus Halasz Ferenc, inspector școlar general adjunct în Timiș.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au solicitat nouă autobuze, fiecare cu câte 50 de locuri, pentru transportul acestor elevi din localitățile de domiciliu către liceele tehnologice. Aceste autobuze urmează să aibă fiecare un traseu al său, vehiculele vor lua copiii din stații și îi vor duce pe fiecare la școală, urmând să facă acest traseu și retur.

Și Primăria Timișoara în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara au pus la dispoziția elevilor de la câteva școli din urbea de pe Bega microbuze care îi transportă la unitatea de învățământ și înapoi acasă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor