Nouă autobuze cu câte 50 de locuri vor transporta elevii din județ la liceele tehnologice din Timișoara și Lugoj

De Adrian Panduru
Nouă autobuze cu câte 50 de locuri vor transporta elevii din județ la liceele tehnologice din Timișoara și Lugoj
© Tion: Nouă autobuze cu câte 50 de locuri vor transporta elevii din județ la liceele tehnologice din Timișoara și Lugoj
Transportul școlar către liceele tehnologice (grupurile școlare) din Timișoara și Lugoj se va realiza cu autobuze pentru copiii din județ, din mediul rural. S-a făcut deja solicitare la Ministerul Educației pentru ca nouă autobuze să ajungă în Timiș pentru a transporta elevii din localitățile județului spre liceele tehnologice din Timișoara și Lugoj.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au solicitat nouă autobuze, fiecare cu câte 50 de locuri, pentru transportul acestor elevi din localitățile de domiciliu către liceele tehnologice. Aceste autobuze urmează să aibă fiecare un traseu al său, vehiculele vor lua copiii din stații și îi vor duce pe fiecare la școală, urmând să facă acest traseu și retur.

„Pentru transportul copiilor în Timișoara și Lugoj am solicitat 9 autobuze de 50 de locuri pentru dotarea liceelor tehnologice, pentru a transporta copii din mediul rural, cu precădere în învățământul profesional, din diferitele comune. Prin aceasta credem că învățământul profesional primește un sprijin și va deveni mai atractiv. Cele șapte licee din Timișoara vor primi câte un autobuz. Vor fi șapte trasee, iar de pe traseul respectiv vehiculele de transport aduc copii pentru diversele licee. Șapte autobuze pentru Timișoara și două pentru Lugoj. În această inițiativă am avut și sprijinul reprezentanților primăriilor din cele două localități, Timișoara și Lugoj, sprijin foarte necesar, având în vedere că cheltuielile cu privire cu aceste mijloace de transport cad în sarcina primăriilor”, a declarat pentru tion.ro Halasz Ferenc, inspector școlar general adjunct de Timiș.

Cele nouă autobuze vor sosi, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului 2019, conform estimărilor reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

„Sperăm că vor exista banii necesari pentru organizarea achiziției acestor mijloace de transport, sperăm să sosească undeva în a doua jumătate a anului 2019”, a spus Halasz Ferenc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor