Timisoara are un nou reprezentant in conducerea rugby-ului romanesc

De Marcel Hoster
1Comentariu
Timisoara are un nou reprezentant in conducerea rugby-ului romanesc
© foto: rugby-timisoara.ro
Mădălin Bunoiu va reprezenta în perioada următoare Timişoara în cadrul conducerii Federaţiei Române de Rugby. El îşi propune în acest mandat să sprijine dezvoltarea acestui sport în rândul tinerilor, dar şi găsirea unor modalităţi de sprijinire a sportivilor de performanţă, în vederea integrării acestora în continuare în acest domeniu, după terminarea carierei de jucător.

Propunerea lansată de Timişoara Saracens pentru conducerea rugby-ului românesc, Mădălin Bunoiu, a fost acceptată, el urmând să facă parte din biroul federal al Federaţiei Române de Rugby. El va fi doar membru în birou, deşi cel mai probabil, având în vedere că reprezintă cel mai puternic club românesc din acest moment, care asigură scheletul echipei naţionale, i s-ar fi cuvenit măcar un post de vicepreşedinte. Dacă tot vorbim de alegeri, să spunem că preşedinte a fost ales Alin Petrache, el revine pe post după ce a plecat din funcţie pentru a fi preşedinte al Comitetului Olimpic Român. Ulterior, el a fost nevoit să demisioneze din funcţia de şef al organismului olimpic, în urma rezultatelor extrem de slabe obţinute de România la ultima olimpiadă, de la Rio. Tot în perioada sa a avut loc şi celebrul scandal a echipamentului sportiv fals purtat de membrii delegaţiei României.

Propus de clubul bănăţean, Mădălin Bunoiu are deja şi o listă a obiectivelor pe care şi le propune în noua calitate de membru al biroului federal. Astfel, el îşi doreşte să realizeze acțiuni de promovare și lobby în cadrul cluburilor sportive universitare, inclusiv prin implicarea Federației Sportului Școlar și Universitar, unitate aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale; acțiuni de promovare și lobby în universitățile de stat și private din România; inițierea și intermedierea de contacte între cluburile sportive universitare și universitățile din România cu unități similare din Europa, inclusiv prin programe de tip Erasmus; realizarea de proiecte Erasmus cu accent pe componenta sportivă, în speță, pe jocul de rugby; dezvoltarea rugby-ului masculin și feminin în mediul preuniversitar.

De asemenea, Bunoiu doreşte să lucreze la elaborarea unui proiect pentru integrarea jucătorilor de rugby în circuitul profesional la încheierea activității de performanță, prin încurajarea acestora de a urma studii universitare în domenii care să le permită să își continue activitatea în lumea sportului cu balonul oval (sport, kinetoterapie, marketing, management, științele comunicării).

Mădălin Bunoiu este profesor în cadrul Universităţii de Vest Timişoara, una dintre instituțiile care deţin clubul timişorean de rugby.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor