Testari gratuite ale glicemiei, la Timisoara. Caravana Wellion ajunge in oras

De A.P.
Reactualizat la:
Testari gratuite ale glicemiei, la Timisoara. Caravana Wellion ajunge in oras
© Foto: Chimimportexport Plurimex
ADVERTORIAL. Sâmbătă și duminică aveți ocazia să vă testați glicemia gratuit, la Timișoara. Caravana Wellion, cea în care au loc de testări gratuite ale glicemiei, ajunge, în aceste zile, la Timișoara.

Între 11 și 12 noiembrie, Caravana Wellion, pusă „pe roți” de Medtrust și Chimimportexport-Plurimex ajunge la Timișoara, la Shopping City (intrare Carrefour, între orele 11-17 –sâmbătă și între orele 11-15 -duminică). Aici vă puteți testa gratuit glicemia.

Chimimportexport-Plurimex se alătură, în campania din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului, companiei Medtrust, implicându-se în organizarea unei caravane pentru determinarea gratuită a glicemiei în rândul populației.

Medtrust organizează în acest an Caravana Wellion, în mai multe țări din Europa, pentru a marca cea mai mare campanie de conștientizare a pericolului diabetului desfășurată anual la nivel internațional. Sunt 13 orașe aflate pe traseul Caravanei Wellion, printre care și Timișoara.

Wellionmobilul, un automobil de capacitate mare dotat special în acest scop, se deplasează în perioada 1-16 noiembrie pe teritoriul României, poposind în mai multe orașe din țară pentru a oferi tuturor doritorilor acces gratuit la un minim, dar important, control al nivelului glicemiei în sânge, care este primul indiciu al diabetului.

Wellionmobilul staționează în locuri publice, în 13 dintre orașele României. În interiorul acestuia, beneficiind de toate condițiile sanitare necesare, personalul sanitar specializat – medici și asistenți medicali vor determina gratuit glicemia tuturor persoanelor care doresc să facă acest test, oferind totodată recomandări în funcție de rezultatele obținute. Pe baza experienței acumulate în campaniile similare derulate de această companie în anii anteriori, Chimimportexport-Plurimex estimează că Wellionmobilul va înregistra între 8.000 și 10.000 de testări. Chimimportexport-Plurimex pune gratuit la dispoziția personalului medical pentru aceste testări glucometre Wellion Calla Mini și teste MedTrust light. Doi reprezentanți ai companiei vor fi prezenți alături de caravană în fiecare dintre cele 13 orașe în care se fac testări.

Campania se adresează tuturor persoanelor care doresc să își verifice nivelul glicemiei, nivelul crescut al glucozei din sânge ocupînd al treilea loc în topul factorilor de risc care determină mortalitatea la nivel global, conform unor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii1.

Traseul Caravanei Wellion a început în 1 noiembrie, la București. În 9 și 10 noiembrie: caravana este la Sibiu, iar în 11 – 12 noiembrie ajunge la Timișoara, la Shopping City (intrare Carrefour orele 11-17 –sâmbăta și orele 11-15 -duminica). În 13 noiembrie, caravana va fi la Râmnicu Vâlcea, iar în 14 noiembrie la București, unde se va marca și Ziua Mondială a Diabetului.

Data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului, începând cu anul 1991, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet. Această zi este marcată anual, la nivel internaţional, de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet prin organizarea unor acțiuni și evenimente medicale menite să păstreze pericolul diabetului în atenția publică.
Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922. Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu.

Tema campaniei Federației Internaționale de Diabet din acest an este Femeia și diabetul – să ne protejăm viitorul !
Peste 199 milioane de femei suferă de diabet, estimându-se o creștere de până la 313 milioane la nivelul anului 2040, iar 2 din 5 femei cu diabet au vârste la care pot avea copii. Diabetul este a noua cauză de deces în populația feminină la nivel global, atingând 1,2 milioane de decese anual.

Femeile care suferă de diabet de tip 2 sunt de 10 ori mai expuse riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace decât cele care nu au diabet. Femeile care suferă de diabet de tip 1 prezintă risc ridicat de pierdere a sarcinii sau de a naște un copil cu malformații. Una din șapte nașteri este afectată de diabet gestațional. Federaţia Internaţională de Diabet estimează că 16,2 % dintre femeile care au născut în 2015, adică 20,9 milioane de femei, au avut o formă de hiperglicemie pe timpul sarcinii. Circa jumătate dintre femeile care au suferit de diabet gestațional vor dezvolta diabet de tip 2 în decursul a 5-10 ani de la naștere.

Chimimportexport Plurimex SRL este o firmă de familie cu capital 100% românesc și cu o activitate neîntreruptă de peste 27 de ani pe piața farmaceutică din România, firmă care a lansat încă de la începutul anilor ’90, produse Novo Nordisk și Merck KGaA, situând produse precum Euthyrox, Vigantol și Concor în topul prescrierilor, iar în 2016 contribuind major la aducerea vânzărilor produselor firmei Merck KGaA și Merck Sante, în top 20 național – vânzări în unități. (Sursa: CEGEDIM). Compania este specializată în intermedieri și consultanță în domeniul medico-farmaceutic, importator și distribuitor de produse farmaceutice, suplimenți nutritivi și dispozitive medicale, oferind servicii de înregistrări medicamente, studii clinice, marketing și promovare, întreaga sa activitate bazându-se pe un sistem de management al calității la standard înalt, fiind certificată ISO 9001/2008 TUV Rheinland Dakks. Chimimportexport Plurimex SRL a obținut, de-a lungul anilor, mai multe distincții pentru activitatea desfășurată, fiind nominalizată în repetate rânduri în primele 3 locuri în Topul Național al Firmelor Private.

(918834)