Tepele prin SMS fac noi victime la Timisoara

De B.D.
Tepele prin SMS fac noi victime la Timisoara
Atenţie la indivizii care vă anunţă că aţi câştigat premii fabuloase în schimbul încărcării unor cartele telefonice! Ultima victimă a unei astfel de ţepe este un timişorean care a fost anunţat, pe telefonul fix, că este câştigătorul unui premiu de 50.000 lei.

Cel care i-a dat fericita veste s-a prezentat, cu tupeu, drept directorul unei firme de telefonie mobilă. Ca să îşi poată ridica premiul, bărbatul trebuia să încarce trei cartele telefonice cu suma totală 40 de euro. După ce a dat codurile de reîncărcare „directorului”, acesta şi-a dat seama că a fost păcălit şi a anunţat Poliţia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş sfătuieşte cetăţenii să nu pice în plasa unei astfel de înşelăciuni şi le aduce la cunoştinţă următoarele recomandări: să nu daţi curs solicitărilor venite de la persoane necunoscute sau care, recomandându-se a fi angajaţi unor astfel de societăţi, vă anunţă că aţi câştigat un premiu şi pe lângă informaţile referitoare la datele din cartea de identitate/buletinul de identitate, mai cer tastarea unor coduri, informaţii referitoare la conturi bancare sau a altor date de natură confidenţială (parole personale de acces la contul de abonat, etc.); să nu daţi curs cererilor exprese de a achiziţiona diverse cartele reîncărcabile şi de a comunica codurile acestora de reîncărcare în scopul de a primi diverse premii sau bonusuri/facilităţi; să nu răspundeţi apelurilor de a efectua plata urgentă a unor sume de bani pentru a intra în posesia unor premii câştigate în urma aşa – ziselor campanii.

În cazul în care sunteţi contactaţi de aceste persoane sau, în cel mai rău caz, aţi fost victima unei astfel de înşelăciuni, anunţaţi imediat Poliţia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !