Teatrul National din Timisoara cauta cei mai buni dramaturgi: ai putea fi chiar tu

De Dariana Bratu
Teatrul National din Timisoara cauta cei mai buni dramaturgi: ai putea fi chiar tu
© Foto: arhiva
Teatrul Național din Timișoara este, și în 2017, în căutarea celor mai talentați dramaturgi. Vorbim despre o competiție care se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanți sau consacrați, din țară sau din diaspora. Cel mai bun text se va transforma în spectacol și se va juca pe scena Naționalului Timișorean.

„Ediția 2017 a Concursului Național de Dramaturgie provoacă autorii să își concentreze propunerile asupra narațiunii. Originalitatea, coerența și ineditul poveștii sunt principalele criterii de selecție. Tema ediției de anul acesta a Concursului Național de Dramaturgie este «IDENTITATEA», un concept care poate fi valorificat în întreaga sa plurivalență”, au transmis reprezentanții Teatrului Național din Timișoara.

Cei care doresc să participe pot trimite un sinopsis care va cuprinde prezentarea subiectului, precum și zece pagini de text (una sau două scene). În prima etapă a concursului nu se trimit texte integrale. Data limită pentru expedierea propunerilor este duminică, 9 aprilie. Apoi, până pe 23 aprilie, juriul va selecta cinci proiecte dintre cele înscrise.

„Propunerile selectate vor fi cercetate în cadrul atelierelor de dramaturgie din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, în perioada 14-25 mai 2017. În perioada 26 mai – 30 octombrie 2017, după finalizarea atelierelor, cei cinci autori vor scrie piesele integral. Data limită pentru expedierea celor cinci texte rezultate este 31 octombrie 2017”, mai spun organizatorii competiției.

Apoi, în luna noiembrie, cele cinci piese vor fi prezentate în spectacole-lectură, urmând ca juriul să desemneze textul câștigător, iar piesa se va monta la Teatrul Național din Timișoara, în cursul anului 2018.

„Materialele înscrise în concurs vor fi trimise într-un plic cu mențiunea «pentru Concursul Naţional de Dramaturgie», pe adresa: Teatrul Naţional, Str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, România. Plicul expediat va conţine următoarele : sinopsisul textului și un extras de maximum 10 pagini în format digital (fără menționarea autorului); un al doilea plic pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – va conţine numele și datele de contact ale autorului şi va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor finaliste”, mai transmit organizatorii competiției.

Participanții la selecție vor fi de acord cu următoarele: sinopsis-urile și extrasele de text vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice; materialele înaintate pentru concurs nu vor fi returnate autorilor; înscrierile care vor conține coordonatele autorilor altfel decât în plic sigilat vor fi descalificate; orice text făcut public anterior (montat, publicat, înregistrat audio etc.) și înscris în concurs sub pseudonim va fi respins.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !