Succesul pentru noi toti… oamenii obisnuiti

De Delia Laura Vladulescu
Reactualizat la:
Succesul pentru noi toti… oamenii obisnuiti
© foto: Delia Laura Vladulescu
Ne dorim sa fim succes, sa avem succes. Privim cu entuziasm, supriza sau invidie pe cei care reusesc. Citim carti sau privim tutoriale care ne invata cum sa avem succes. Pare usor si apoi atat de greu. Oftam mult dupa succes. Ne inarmam cu forta si ne apucam din nou sa il cautam si tot din nou ne dam seama ca ceva nu iese. Si renuntam. Ca si cum succesul nu este pentru toti, este greu, este ceva ce nu putem avea pentru ca nu stim tot, pentru ca nu putem tot, pentru ca nu muncim mai mult, pentru ca nu suntem suficient de buni, pentru ca ceva ne lipseste…

Cum ar fi daca s-ar face un studiu care ar arata ca avem cu totii succesul… in noi, intiparit in fiinta noastra si ca toti, absolut toti il putem aduce in viata noastra, il putem crea, experimenta si la final simti, fiecare pentru noi?

Ciudat studiu ar fi si totusi poate cel mai autentic si relevant. Pentru ca asta este primul pas pe care noi, toti oamenii obisnuiti este necesar sa il facem. Sa cunoastem faptul ca fiecare avem parte de succesul nostru. Succesul pentru fiecare dintre noi este diferit si il simtim diferit. A cauta succesul asa cum este pentru altii, pentru cei de succes este doar un mecanism de a ne autosabota. Mintea noastra stie ca nu poate „copia” succesul altuia. Asa ca urmariti tutoriale ale oamenilor de succes, dar visati la succesul vostru.

Ce inseamna sa visati la propriul succes? Inseamna sa ii dati mintii voastre voie sa se focalizeze in mod creativ si sa gaseasca raspuns la intrebarea: „Ce vrei sa faci cu viata ta?”… sau cu restul vietii tale?

Va rog sa lasati putin deoparte raspunsul „Nu stiu”, pentru ca acest raspuns nu exista si, de asemenea, va rog sa va abtineti sa spuneti ca este o intrebare grea. Asta fac toti oamenii… obisnuiti. Pun stop succesului inca din aceasta faza. Nu stiu, nu au idee, habar nu au si visul se opreste aici.

Haideti sa va relaxati si sa faceti un exercitiu (sunteti in siguranta si nu exista ceva ce puteti gresi) de imaginatie in care va creati tabloul ideal, al vostru, despre viata voastra. Al vostru. Subliniat. Lasati deoparte ce ati vazut in filme, la altii si dati-va voie sa creati tabloul vietii voastre perfecte si de succes.

Va spun ca o singura propozitie poate modifica stilul de gandire si ca oriunde, chiar si in probleme exista o oportunitate, o solutie. Ca sa avem posibilitatea, sa avem oportunitati este important sa incepem sa le cautam. Vom face asta daca stim ce ne dorim cu adevarat.

Cum arata viata perfecta? Acum sau peste 5 ani? Nu conteaza. Cu ce te ocupi? Cine esti? Ce ai? Cum se desfasoara o zi obisnuita din viata ta? Ce simti? Cum esti tu?

Scrie-ti raspunsurile la aceste intrebari, chiar daca de la primele randuri apare indoiala, neincrederea, sentimentul ca nu este posibil, ca este o gluma ceea ce faci, ca este o iluzie, continua. Tine minte ca aceste ganduri sunt primele acolo si ca ele au doar rolul de a te face sa te opresti sau sa mergi mai departe. Ele sunt bariere, limitari. Cei mai multi oameni nu trec de acest pas. Da-ti voie sa scrii cu pasiune despre tabloul ideal, cu credinta. Este al tau! Fa acest exercitiu ca un experiment. Viseaza liber si scrie tot ce iti vine. Cum ai putea sa indeplinesti un vis pe care nu il ai in minte?

Acum, dupa ce ai creat cadrul ideal pentru vis… Imaginati-va! Adica treceti la munca. Nu este o munca asidua, grea. Este o munca inteligenta. Imaginatia ajuta sa reducem efortul. Mintea noastra o vede ca o pregatire, ca pe un antrenament inainte de a trece efectiv la actiune. Iar imaginatia inseamna sa vezi cum indeplinesti … „obiectivele”, cum ajungi sa indeplinesti visul tau. Pornind de la intrebarea „Ce ai vrea sa faci?”, pune pe hartie ce ai nevoie, cum ai vedea tu ca faci asta. De exemplu, daca vreau sa am o afacere, poate ca am nevoie sa stiu cum sa administrez o afacere, sau am nevoie de bani pentru asta sau de cunostinte. Aceste nevoi le pui la timpul prezent, ca si cum le ai acum. Am banii pentru afacere, am ideea pentru afacere (chiar daca acum nu o ai), am experienta… ACUM ai tot!. In acest fel mintea stie ca poate sa depaseasca limitarea, stie ce pasi are de facut, stie ca este posibil.

In vizualizare, adaugati usurinta, relaxarea, ca si cum totul se intampla de la sine. Este foarte important sa depasim aceasta convingere atat de pacatoasa: Trebuie sa ne chinuim si sa muncim din greu! Nu este vorba despre munca grea, este vorba despre munca aceea care ne face placere, ne creste energia si dorinta de a face si mai mult.

Vizualizati cat de mult puteti, inainte de a face orice altceva. Tot timpul, in fiecare zi. Veti vedea un lucru miraculos. Cu cat veti vizualiza mai mult, cu atat veti avea idei, veti simti curaj, veti simti incredere, va veti comporta cu relaxare ca si cum visul vostru este la o aruncatura de bat! Cand veti simti asta, sunteti pregatiti de urmatorul pas! A CREDE . 90% din vise mor pentru ca nu le investim cu credinta. Noi murim in interior pentru ca nu avem credinta in noi. De aceea, cand vei visa visul tau de 1.000 de ori si vei simti credinta, sa sti ca esti gata de actiune. Pana atunci… nu. Si acest pas este unul pe care este nevoie sa il cresti. Si vei face asta stand, ramanand in sfera pozitiva, optimista orice ai crede. De exemplu, daca vei avea ganduri de genul: „eu nu am tot ce imi trebuie pentru a reusi” – vei spune, vei vizualiza cum, „am tot ce imi trebuie si imi creez acum succesul in felul meu propriu”. Intareste-ti credinta. Oricand, tot timpul. Toate aceste ganduri sunt mecanisme ale blocajelor care sa ne opreasca. Nu le lua in seama. Serveste-i mintii partea opusa, pozitiva. Vei vedea, fara sa iti dai seama, ca se vor adeveri de la sine (oricum asa fac si cele negative).

Dupa ce credinta este acolo….Start! Creaza! Actioneaza! Vei vedea cum, daca ai credinta, acest pas este unul care vine natural de la sine. Nu mai ai rabdare sa faci ceva, te arunci, plonjezi fara sa mai te gandesti la posibilitatea de a gresi, de a nu reusi sau de a nu putea! Nu iti mai pasa daca planul nu este perfect sau ca nu ai totul foarte clar! Pentru ca din credinta vei stii ca pe parcurs vei reusi.

Este important ca acum sa ai planul visului tau cu tine si sa il tii in fata ta, pentru ca „lucrurile la care ne gandim au tendinta de expansiune” si pentru ca ceea ce intentionam, vom deveni. Pe masura ce faci, ce creezi, tot timpul concentreaza-te pe planul tau, pe visul tau.

Ei bine, oameni obisnuiti….va spun acestea din povestea mea. Eu sunt acum in visul meu, la ultimul pas. Si este atat de frumos! Si usor! Si mai am nesiguranta si frici, dar tot ce am facut pana acum ma ajuta sa le trec si desi mai am multe de facut din visul meu… sunt deja succes! Al meu. Asa cum si voi, fiecare sunteti succes!
Regulament de plasare a anunturilor