Studentii timisoreni vor avea curricula universitara adaptata la cerintele pietei europene a muncii

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Studentii timisoreni vor avea curricula universitara adaptata la cerintele pietei europene a muncii
© TION: Studentii timisoreni vor avea curricula universitara adaptata la cerintele pietei europene a muncii
Reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara doresc să înveţe din experienţa partenerilor internaţionali în ceea ce priveşte curricula universitară. Printr-un program finanţat din fonduri europene, UVT vrea să le ofere studenţilor de la știinţe economice o programă adaptată la cerinţele actuale ale pieţei europene a muncii.


Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul Management al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, îşi propune modificarea curriculei universitare pentru a putea oferi studenţilor posibilitatea să studieze în aşa fel încât să poată fi mai aproape de cerinţele actuale ale pieţei muncii. La sediul UVT a fost organizat workshopul internațional „Metode inovative de restructurare curriculară”, o iniţiativă inclusă în cadrul unui proiect POSDRU.

Scopul acestui workshop a fost inovarea curriculară a specializărilor Management și Economia comerțului, turismului și serviciilor. În acest sens, participanții au avut onoarea de a beneficia de prezența lui Francesco Forte, Profesor Emerit al Universității Sapienza din Roma, Italia, profesor universitar de renume internațional. Domnia sa a împărtășit din bunele practici privind restructurarea curriculară în cadrul acestei prestigioase universități europene, precum și din bogata experiență, în urma discuțiilor oferind totodată un feedback pozitiv asupra propunerilor de inovare curriculară prezentate pentru specializarea Management.

„Universitatea are numeroși parteneri internaționali care pot să contribuie pozitiv la procesul de educație și cercetare. Lucrăm împreună și dezvoltăm proiecte care să ne mențină în rând cu principalii noștri competitori pe plan european. Am spus mereu că, pentru a progresa, trebuie să inovăm, să ne adaptăm la noile cerințe ale pieței muncii. Ne-am propus, astfel, să le oferim studenților cele mai bune oportunități de formare”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Obiectivul general al proiectului POSDRU INOVMAN îl constituie creșterea calității procesului de învățământ pentru studenții economiști de la ciclul de licență prin promovarea învățării centrate pe student, creșterea relevanței programelor de studii și dezvoltarea unui curriculum adaptat standardelor Europene ale pieței muncii și necesităților de dezvoltare a societății bazate pe cunoaștere.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor