Studentii cer sa nu fie interzis consumul de alcool in Complexul Studentesc

De A.S.
26Comentarii
Studentii cer sa nu fie interzis consumul de alcool in Complexul Studentesc
© TION - Studentii cer sa nu fie interzis consumul de alcool in Complexul Studentesc
Mai multe organizații studențești și-au exprimat nemulțumirea față de intenția reprezentanților Primăriei Timișoara de a modifica hotărârea de consiliu local prin care s-a interzis comercializarea băuturilor alcoolice în Complexul Studenţesc, prin eliminarea acestei prevederi și interzicerea consumului de alcool în unitățile comerciale din zonă. „E ca şi cum s-ar legaliza vânzarea de droguri, dar ar fi interzis consumul lor”, spune preşedintele OSUT.


Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din Universitatea Politehnica Timişoara (COSPol) şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara (OSB Timişoara) cer consiliului local să amendeze proiectul care prevede modificarea HCL 193 din 2012 privind delimitarea Campusului Studenţesc şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor comerciale în acest perimetru.

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de consiliu local de joi.

Dacă hotărârea de consiliu din 2012 prevedea interzicerea comercializării băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc, prin noul proiect de hotărâre propus se prevede interzicerea consumului de alcool în unităţile comerciale din Campusul Universitar şi se stabileşte că agenţii economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în unităţile comerciale din zonă pot funcţiona non-stop.

În vechea hotărâre era stabilit doar că agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică sau prestări servicii pot funcţiona în intervalul orar 6.00-24.00.

În forma propusă, cei sancţionaţi de nerespectarea condiţiilor ar fi consumatorii, preponderent studenţi, lucru pe care îl considerăm total neoportun. Vom putea ajunge în situaţia absurdă în care comercianţii (în mare parte terase şi baruri) vor fi liberi să comercializeze băuturi alcoolice, dar consumul acestora va fi strict interzis, iar consumatorii, în mare parte studenţi, vor putea fi amendaţi pentru acest lucru”, atrag atenţia reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti.

Reprezentanţii OSUT, COSPol şi OSB cer consiliului local modificarea proiectului, astfel încât sancţiunile prevăzute de hotărârea iniţială – vorbim despre amenzi între 500 şi 2.500 de lei – să nu se răsfrângă asupra consumatorilor.

Dacă e vorba de magazine alimentare, suntem de acord să se permită comercializarea băuturilor alcoolice, dar să fie interzis consumul pe raza acestora. Dar este ilogic şi hilar să li se permită teraselor şi barurilor din Complex să vândă băuturi alcoolice, dar să li se interzică studenţilor să le consume în incinta lor. E ca şi cum s-ar legaliza vânzarea de droguri, dar ar fi interzis consumul lor. Consiliul Local trebuie să se decidă: ori interzice şi comercializarea de băuturi alcoolice la terase şi baruri, ori permite şi consumul acestora în astfel de locaţii în Complexul Studenţesc. Dacă măsurile luate până acum împotriva comercianţilor au fost ineficiente şi Poliţia Locală nu a putut opri comercializarea băuturilor alcoolice, asta nu înseamnă că de acum trebuie să ne răzbunăm pe cei care consumă”, crede preşedintele OSUT, Vlad D. Cherecheş.

Studenţii cred că acest proiect este rezultatul neputinţei autorităţilor de a stopa vânzarea de băuturi alcoolice în incinta localurilor din Complexul Studenţesc.

Nu este normal ca prin neputința autorităților de a stopa terasele și barurile să mai comercializeze băuturi alcoolice pe raza Campusului Studențesc să se treacă la amendarea studenților pentru consumul băuturilor alcoolice care ar urma să fie comercializate în mod legal de către terase și baruri. Comercializarea băuturilor alcoolice de către magazinele alimentare nu reprezintă nicio problemă, întrucât conform Legii 61/1991 este interzis consumul de băuturi alcoolice pe străzi, în parcuri, săli de spectacole, stadioane sau în alte locuri publice. Totodată, în contractul de închiriere încheiat cu UPT, articolul 7, aliniatul 25, se interzice consumul de băuturi alcoolice în incinta căminului”, spune şi Vlad-Ionuț Răuțu, președinte LSFETc.

Aleşii locali vor avea ultimul cuvânt de spus.

Articole pe aceeași temă:

Liber la vanzarea de alcool in Complexul Studentesc! Vor fi amendati… consumatorii26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor