Liber la vanzarea de alcool in Complexul Studentesc! Vor fi amendati… consumatorii

De A.S.
17Comentarii
Liber la vanzarea de alcool in Complexul Studentesc! Vor fi amendati… consumatorii
© TION - Liber la vanzarea de alcool in Complexul Studentesc! Vor fi amendati... consumatorii
Dacă în prezent oficial este interzisă vânzarea băuturilor alcoolice în Complexul Studenţesc din Timişoara, acum primăria vrea să elimine această prevedere din hotărârea de consiliu care reglementează activităţile comerciale în zonă. Autorităţile au în plan interzicerea consumului de alcool, şi asta strict în unităţile comerciale. Totodată, vor să le permită agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în Campusul Universitar să funcţioneze non-stop. Totul va depinde de votul consilierilor locali.


Aleşii locali vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de săptămâna viitoare un proiect care prevede modificarea Hotărârii de Consiliu Local 193 din 2012 privind delimitarea Campusului Studenţesc Timişoara şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor comerciale în acest perimetru.

Principalele noutăţi? Dacă hotărârea de consiliu din 2012 prevedea că „se interzice cu desăvârşire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc”, în noul proiect de hotărâre propus se prevede că „se interzice cu desăvârşire consumul băuturilor alcoolice în unităţile comerciale din perimetrul Campusului Universitar”. Se menţionează că din aceasta categorie fac parte şi berea sau orice alt produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum, la fel cum era şi până acum în HCL.

Cu alte cuvinte, nu vor mai putea fi sancţionate societăţile care vând alcool, pentru că nu se prevede expres că n-au voie să comercializeze băuturi alcoolice, ci ar urma să fie traşi la răspundere… consumatorii. Asta, dacă beau alcool prin localuri…

Rămân în vigoare amenzile între 500 şi 2.500 de lei prevăzute prin vechea hotărâre, doar că nu se va mai sancţiona comercializarea de băuturi alcoolice, ci consumul.

O hotărâre care, dacă va fi adoptată în această formă ambiguă, ar putea isca nenumărate discuţii, mai ales că, şi acum, în unele localuri din Complexul Studenţesc se vinde în continuare alcool, în ciuda amenzilor aplicate de poliţiştii locali.

Totodată, în proiect se prevede că „orarul de funcţionare al agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în unităţile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timişoara se poate stabili în intervalul orar 00.00-24.00”.

Până acum era stabilit doar că agenţii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică sau prestări servicii pot funcţiona în intervalul orar 6.00-24.00.

Modificare la cererea UPT şi a comercianţilor

Cum se motivează oficial modificarea hotărârii de consiliu local?

„Prin adresa cu nr. 8053/12.06.2014 a Universităţii Politehnica Timişoara, înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara cu nr. SC2014-015322/16/06.2014, aceasta ne pune în vedere necesitatea dezvoltării activităţilor de comerţ din perimetrul Campusului Universitar prin deschiderea unor noi unităţi economice menite să deservească necesităţile studenţilor, cât şi a cetăţenilor din zonă, în apropiere nefuncţionând în prezent niciun supermarket”, arată reprezentanţii primăriei în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Viceprimarul Traian Stoia spune că au existat cereri şi din partea comercianţilor din zonă.

„E dorinţa unor oameni care activează acolo şi care au acceptul primarului. Se doreşte ajutarea comercianţilor din zonă. E vorba să se poată vinde şi alcool – aşa mi s-a explicat -, dar să nu se consume acolo, să plece acasă cu sticla… Mă îndoiesc că se poate ţine sub control treaba asta, dar trebuie verificat, că de-asta avem Poliţie Locală. E o portiţă, într-adevăr…”, recunoaşte Stoia.

Rămâne de văzut cum vor vota aleşii locali.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor