Start la inscrierile in clasa pregatitoare. Mii de locuri in Timis. Circumscriptiile scolare din Timisoara

De Adrian Panduru
Start la inscrierile in clasa pregatitoare. Mii de locuri in Timis. Circumscriptiile scolare din Timisoara
© foto: arhiva
Peste 6.000 de locuri sunt disponibile în județul Timiș pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar viitor. De asemenea, în cel mai vestic județ al țării sunt propuse a se înființa 280 de clase pregătitoare. De joi, 8 martie, s-a dat startul înscrierilor în clasa zero. Vă prezentăm situația locurilor din Timișoara și lista străzilor arondate fiecărei școli din urbea de pe Bega (circumscripția școlară), din Lugoj și Sânnicolau Mare.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri, conform Inspectoratului Școlar Județean. Din totalul de clase propuse, 10 sunt destinate învățământului privat, în tot județul Timiș.

În 8 martie începe prima etapă de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar. Aceasta se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. A doua etapă este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

În Timișoara sunt propuse pentru a se forma în anul școlar viitor 103 clase pregătitoare cu 2.465 de elevi, 91 în Limba Română, opt în Limba Germană, trei în Limba Maghiară și una în Limba Sârbă. Din cele 103 clase pregătitoare propuse pentru anul viitor în Timișoara, opt sunt destinate învățământului privat.

Șapte clase cu 175 de elevi sunt propuse la Școala nr. 24 din Timișoara, iar la Școala nr. 30 din urbea de pe Bega sunt propuse, pentru anul școlar 2018-2019, șase clase cu 150 de elevi. La Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara sunt propuse, de asemenea, șase clase pregătitoare, cu predare în Limba Germană, cu 150 de elevi. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara sunt propuse cinci clase cu 125 de elevi, una fiind cu predare în Limba Germană. Situația claselor propuse la școlile din Timișoara poate fi consultată aici.

Pentru a vedea unitatea școlară din Timișoara de care aparțineți și unde vă puteți înscrie copilul, conform străzilor alocate fiecărei școli (circumscripția școlară), puteți da un click aici.

Aici puteți vedea circumscripțiile școlare din Lugoj, iar aici pe cele din Sânnicolau Mare.

Cererea se înscriere se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni-vineri).

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor