Sprijin în găsirea unui loc de muncă și a unei locuințe pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament din Timiș

De Adrian Panduru
Sprijin în găsirea unui loc de muncă și a unei locuințe pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament din Timiș
© foto: DGASPC Timiș
Tinerii care părăsesc centrele de plasament vor fi sprijiniți în Timiș, printr-un proiect internațional, să-și găsească un loc de muncă sau un spațiu unde să locuiască. Este vorba despre proiectul „Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș și partenerii săi internaționali.

În perioada 6 – 8 februarie s-a desfășurat, la Lisabona, o nouă întâlnire de lucru între partenerii proiectului. Au fost discutate aspecte referitoare la atelierele de dezvoltare a abilităților pentru o viață independentă, ce vor fi derulate, în cursul verii, cu copiii din centrele de plasament. În paralel, a avut loc un atelier de lucru cu educatorii implicați în acest proiect, fiecare dintre ei vorbind despre experiența proprie în lucrul cu tinerii defavorizați și învățând, totodată, cum să îi ajute pe aceștia să-și valorifice potențialul.

„Obiectivul principal al proiectului «NOW WHAT?» este de a sprijini tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului în a-și valorifica cât mai bine potențialul. Proiectul va oferi sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protecție a copilului, fie au părăsit sistemul. Domeniile în care aceștia vor primi sprijin sunt diverse, și anume: locuire, formare, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație, incluziune socială”, transmit cei de la DGAPSC Timiș.

Proiectul a început în luna martie 2018, și are o durată de 24 de luni, până în februarie 2020. Parteneriatul este format din opt instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – Coordonatorul proiectului – ), Organizația “The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor